Thursday, May 28, 2009

Huh Setel...

ape yg setel??
haa..segale2 nyer aku dah transfer masuk sini..sume yg aku tulis mase kat blog FS aku da buh kat sini..heee pueh hati..so, tak yah nak jenguk sane da..heee

ari ni aku pose..so, tenage tu tak bape nak bagus laa jugak..so, kalau aku setel pose tuk ari nih, means aku tinggal 3 ari je lagi nak ganti..banyak lagi tu...ye seteressss..

bos? bos aku takde hari nih..semalam pun takde..ari2 takde pun tak per..tp tak elok gak mkn gaji bute..bute mate tak per..jgn bute IT bute HATI..

haaa..tibe2 teringat laa plak..2 ari lepas aku g tesco..jln2 ade lak dgr org panggil name aku..makin lame makin kuat lak..so, aku toleh aa gak..aduhai..kak emme..long time no see..die ni member mase amik degree kat UiTM dulu...shopping sakan nampak...heee

Monday Bluessss!!!

salam..
pagi td..bgn subuh, pastu tido balik..ari ni bangun badan rase lemau2..basi2..suam2 kuku..tekak perit..kepale sakit..sume la tak kene..dunia2..!! dulu seingat aku nak deman setahun sekali pun susah..skrg ni, penyakit mudah sgt nak dapat..maybe aku da tua kot..heee
sampai opis je, terus takde mood..alaahaii..malasnye laa..tp gagahkan jugak buat keje yg ader..rabu ni nak submit kat JMG Ipoh..

petang semalam, sempat g jogging..satu tasik aku pusing..!! lame tak usha yg belah sane tu..sekali g da byk sgt berubah wei..ade restoren baru lagi..pastu aku tgk setiap pokok mesti ade kapel duk bwah tu..mcm kemestian lak..satu pokok satu kapel..bak kate najib satu malaysia..hihiiiii

pas mandi, solat magrib kuar balik g mkn..lame tak g khulafa sek7 tu..mmg saje nak g sane..nak wifi freenyer pasal..tmpt lain kompem full..so, pilih laa tempat tersorok sket..!!

mlm tu plak..payah nye laa nak tido..golek sini..golek sane..gentel sane..gentel sini..tak gak mau tido..da terlelap asik terjage plak..siap mimpi yg bukan2 plak..adoi!! tension tol ingat mimpi mlm tadi..so scary u know..heee

14 jun ni genap umur aku 30 tahun..ish tua da..all the best pija..!!! amin..

~ by pssst-akuler on May 24, 2009.

HARI INI..

Hari ni bgn awal gak..kul 7 da bangun..awal ke tu? heeee..actually aku tgh period, so mmg tak plan nak bangun awal pun…bangun je aku terus buat nasi gureng..nak bawak g opis ler..!! aku da ketandusan duit..uh..tak per2..next week gaji da!!

Aku tak tau aku nak tulis ape sebenarnyer..cume aku teringat something..lupe laa tgk kat mane..tp kat tv laa..alkisahnyer, pasal bininye tau pangai lakinye pas bertahun2 kawen..eeee ngerinye laa..depan baik tp belakang kite mcm2 yg die buat..nauzubillah!!

Itu laa, kadang2 org yg rapat ngan kite ni laa musuh utama kite..frustnye bile tau org yg kite syg tu lagi2 kalau boipren kite ke, gurlfren kite ke.. hubby kite ke..wife kite ke..even adik beradik kite ke rupenye2 adalah org yg mengkhianati kite..

Ya ampun..mintak di jauhkan laa…AMIN..

So, patut ke kite percaya org2 ni sehabis mungkin?

Patut ke mereka2 ni kite bangge2kan?

Perit nye nak terime bende ni kan…heeee

Uish aku ni pengaruh tv byk sgt..hahahaa..tp jgn kate ape yg jadi kat tv tu tak penah jadi kat real life kite..kadang2 lagi teruk ade laa..mcm yg jadi kat aku 2 tahun lepas..kalau aku kasi sinopsis mmg cam dlm drama kat tv tu..heee

Tapi tak per..yg empunye diri pun da mintak maap kaw2 ngan aku..siap nangis2 lagi..kejap je Allah makbulkan doa aku..alhamdullilah..sekrg ni pun die da tak de kat sini..duk umah jage anak diam2..elok laa tu..die pun ckp..maybe tempat die kat situ..heeee

Ape aku merepek nih..heeee…entah ler..tp aper2 pun jauhi laa idop anda dari sifat takbur..riak dan menunjuk2..ditujukan tuk aku gak tau..hahhahaha..

So. don believe me at all..heheheh..have a day semue..muahhhhh!!

~ by pssst-akuler on May 20, 2009.


Bukit Cherakah, Shah Alam…

17 MAY 2009

aku datang lagi...!!

salam..

huh…tetibe rase nak share something ngan korang..semalam, ari ahad ( 17 Mei 2009 ) aku g bukit cherakah…heee…ade laa 1o minit je dr umah aku..rase aku laa..last aku g sane pun darjah 4 kot..serius korang, aku tak leh nak recall rupe paras tempat tu..

kenape aku tibe2 nak g sini?
hehee…mulenyer, tak plan aper2 pun, tp 2 ari ni duk umah pun sengal gak..nak g jauh2 takde duit..tibe2 adik aku kasi cadangan g tempat nih..ye tak ye gak..punye la dkt ngan umah tak penah aku nak g intai2 tempat nih..

pagi tu dlm kul 11 kot baru gerak dr umah..matahari mmg betol2 kat kepale..kira panas gak laa….pas parking kete, beli tiket masuk..mkn jap n terus g sewa beskal..

haa..aku pusing2 dlm tu naik basikal..fuh mmg bes korang..sgt2 bes..enjoy giler..! even ade lagi tempat yang tak sempat nak cover..sebab da petang..badan pun da peluh2..so decide next time la plak sambung..heee



sedikit info :
tiket parking - RM1
tiket masuk - RM3
sewa basikal - RM5 tuk 1 jam pertame..RM1 tuk satu jam seterusnye
umah 4 musim - RM3…

tp mase aku g tu..time bunge..aduh romantis nyer…heeeee..

pagi ni, aku ingat pagi ni, kaki or badan aku sakit2..tp alhamdulilah..tak lak rase lemau ke aper..maybe sebab sabtu petang tu aku da g jogging kot..dan mmg rutin aku pun..setiap ujung minggu g jogging..sehat bdn sket..!!

pada korang yg tak penah g tu..g laa wei..mmg syok naik beskal pusing2 dlm tu..heeee aku plan nak g lagi nih…:) amacam wak? huhuhuuuuu

~ by pssst-akuler on May 17, 2009.


MELAKA


11 MAY 2009

Lame tak mengarang…lame tak lame laa..da seminggu..aku pun da lupe ape aktiviti2 yg aku dabuat..

Last week…

1 Mei 2009 ( hari buruh kan…)

Pas je setel solat jumaat..aku pun setel solat zohor..kemas2..aku ngan kawan aku g antar kete kat sk..ayah nak pinjam..kete aku kan auto..senang sket die nak bawak..dr sane, aku merendek lak g melake..adus, sudah pukul 4 lebih..sempat ke nak tgk matahari terbenam nih..? gamble jer laa…








5 Mei 2009


Aku ponteng keje…jahatnyerrrrr….!!! bos lak takde minggu nih…heeeee…sebabnyer aku ponteng..biar aku saje yg tau…heeeeee

Yang pasti minggu2 sudah ade laa hari2 yg membosankan dan menyakitkan hati..hampeh nyer org..!! manusie mcm ni pun ade..tak selamat laa idup ko dunia dan akhirat..aku rase ramai je menyumpah ko..mau satu taman..!! lantak aa ko..hidup mkn disumpah dek org…

Kerja aku…huh..bertimbun2..da naik muak tgk imej2 fotoudare nih..aku da laa tak suke ngadap imej2 nih..autometik teringat lecturer aku mase kat UiTM dulu..sape tah name die..profeser sayed kot..sebab die aku tak pas fotogrammetry tau…!!!! it makes my certificated dirty u know..do i look stupid writing in english..??? hahahaha…

YM…waaaa…rindu nak chit chat ngan korang..takde mase laa wei..kadang2 tu network kat opis ni sengal…lame tak chat ngan ko kan zai..lame tak bukak isu semase..chekwe..chat je ngan die tadi da dpt citer baru..heppy to hear that..ila, lame tak bergosip!!!..rindu aku tak ila..? heheheh..nor? senyap sgt2 da sekrg..tak online2 pun...dak topot77..manjang buzz aku..tp sory aa lingling..i bz laa..heee done…..!!!!


~ by pssst-akuler on May 11, 2009.

Selangor Ku…heheeeee

selangor menang!!!!…suke2…even mase tgk game tu. da rase menyampah tgk selangor main..macam tak reti main bola jerk..ish, seteressssssss..




“amri yahya” ni la mamat yang asik kene kutuk je ngan budak2 nih..alih2 die gak jadi hero..hahahahah actually, aku layan bola kat umah jerk mlm tu..meriah cam kat stadium gak..adik ade, alin n firul, alang n cipong…mak n ayah aku..

seblum layan bola, mak blanje mkn sate..aku mkn 2 cucuk jerk..tak bape gemar sate ler kunun2 nyer…



GoLLL !!!! alamakkk, kelantan da leading…sungguh kecewa aku time nih..rase nak baling2 je tv tu..” weih, tukaa laa siaran, tgk AF lak..” baru nak nyumpah2. amri menganas laa pulak…sumbat 1 gol..yuhuuuuuuuuuuuuuuu..bergegar umah den..nasib tak umah tinggi..heeee

cit..bawak ke panalti plak..tgk indra tak masuk…aku da sorak sakan2 da…dgn yakin dan tawaduknyer…aku yakin SELANGOR menang…heeee chekwe da msg aku ” ko amik je laa piala tu pija..” heeeeeee..tak per chekwe….thn dpan cube lagi..

pendapat aku: game mlm tu , kelantan main lagi ok dr selangor even ganeh sket..,4 kad kuning kot kalau tak silap…heee..tu laa bola..bulat dan tegas..aything can heppen ( ayat dr org tak dpt nak tgk bola mlm tu atas urusan keje…sian die..)

~ by pssst-akuler on April 26, 2009.

Pecah Sudah…Arghhhhhhhhhh…………!!!!!

Pecah lagi siling umah nih..pening den pikir keje sape!!! nak kate keje kucing..gile pawer kucing nih..kuatnye die nak melompat sampai pecah!!pastu asik tempat yg same je pecah..tp, alhamdulillah laa, takde barang2 yg ilang pun kali nih..


flash back balik..feb 2008 ( kalau tak silap )

bgn pagi tu..tak perasan aper2 lagi..bukak purse pun tak perasan lagi..tp mane note rm50 yang aku selit kat sini…mustahil aku salah letak..aduhhh!! alin baru nak bgn..tp leh tanye aku lak..

” mane henpon aku long? “aik mamai aper budak nih..mane laa aku tau..aku jawab gak laa.. nampak die menongeng2 cari bawah katil..angkat bantal..letak bantal..aku buat dek lagi..aku terus siap2 nak g keje..pastu nampak si alin g bilik tgh..

” wei..korangnye henpon ade ke? ” ngan terpisat2..tak mandinyer…ina ngan linda tgk henpon..ilanggggggggg sudaaahhhhhhhh….aku yg dengar cuak terus..tp henpon aku selamat..henpon yati pun..sebab aku paaki henpon buruk kot..heeeee

baru sedar umah kitoerg dimasuki pencuri melalui siling umah…peliknyer laa..tak rase aper2..ni sah2 PUKAU!!!!!!

isnin mlm..

tak leh jadi nih..cal sarjan hamdan yg handel kes kiteorg dulu…die suruh buat report..so, mlm tu kiteorg g je laa buat report..uh..

mlm tadi ( rabu )..

ramainye polis ni dtg..buat penyiasatan laa kunun..sah, mmg ade org cube2 nak masuk umah kiteorg..saspek yg paling hampir..maybe jiran2 sendiri..aduss!! sakitnye laa ati guwe…!!!! off topik sat… jumaat aritu cuti..ayah tak sehat..nak bawak die g berurut..mintak2 cpt laa sembuh..mak ckp da semakin sehat, alhamdullilah…

~ by pssst-akuler on April 23, 2009.


Wednesday, May 27, 2009

Selamat Pengantin Baru (ALIN & FIRUL)

salam…

Fuh..lame seh tak mengarang….da seminggu lebih da pun budak due org ni dengan rasminyer menjadi suami isteri..uh, due2 da tak suci tuuuuuu…hahahaah.. sekali lafaz…firul and alin selamat menjadi suami isteri..alhamdulillah..

Hilang gigil firul aku tgk, baru nampak ade darah kat muke tu..anyway, thanks for the ring..langkah lagi bendul aku..hheiheieheiheihie ( gelak manje )..

Secara ringkasnyer :

04042009 - pas isyak depa nikah..dinikahkan oleh kadi..bapak aku kansel nak nikahkan..die lak yg lebih2 gugup…heheheh

05042009 - majlis bersanding..

Aper2 pun aku bersyukur sgt2 sebab semuanye berjalan ngan lancar..tapi lepas tu, sendri mau ingat la…kaki, pinggang, lutut..dan segalenyer sakit lepas kenduri tu…tapi seronok la..mmg puas hati sgt2..ape yg penting KERJASAMAaaaaa…

Pada yang datang tuh time kasih byk2…

specially kat :

zai n co - makin kurus minah ni tapi menten cun..mcm bwak adik2 je..3 org adik die..hehee

bujal ngan family - tq for coming..muahhh

chekwe- uh, lame tak jumpe..dapat serbenier gelang tu dr India..suke banget..cantek..tq

yantie n hubby (ady )- main kurus jugak..sume da kurus ni..ape ke halnyer? hihiiii

nor n little cute boy - geram ngan anak buah si nor nih..comey tp die nangis mase aku nak pegang..gheram je laa..!!

emy yg membuyung & zaid n adam - emy berseri2 muke ngandung..menten comey tu..hehhehe..becok macam tu gak..suara ngalah mak lampir..hheheh tp anak die, gile ganas..like mother like son gak la..

ana ngan 2 baby gurl yg comey- dtg ngan apai..comey anak2 dara die..ana pesal ko kurus na skrg nh..??????

ain n kebab - aku sempat dukung si naufal..anak depa nih..aduh, semangat..gheram..bak kate ain mcm pegang beras katenyer..hihihi

iwan n partner- awek mane lak die bawak tah..hehhehe

linda - org penting pegang baju pengantin..hahahah

aisyah n family - dak opis den yang turun padang..trimass..

botak & geng - yang ni paling teruje..dtg ngan tepit tu..hehehe..montal eh sekarang..ye laa da 4 taun gak laa tak jumpe..

sape lagi aku tak sebut nih..rasenyer aku da sebut semue..tp kawan2 aku je laa…hehehe..sory kawan2, tak dpt nak borak panjang..aku agak bz..ecewah..tak sempat nak bergambar ngan korang… anyway..selamat pengantin baru…cpt kasi mak aku cucu..hehehhe



~ by pssst-akuler on April 15, 2009.

Lame daaa…

salam….
Lame tak menulis kat sini..malas ler..ni pun aku baru je pas mkn tgh ari.. pg tadi tapau kat makcik tepi jalan tu..pagi2 da jual nasi putih..heee

Hari ni last aku keje tuk minggu nih..aku mintak cuti gitu..sebab nak kenduri ni laa kan kunun2nyer..baju da amik mlm tadi..siap basuh da..tinggal nak pakai je lagik..ermm, sok nak balik sk, tolong aper2 yg patut..mlm baik sa balik..jumaat pagi tu nak g amik nenek lak kat ulu yam..ingat nak g dr s.alam je..senang!!

Feel aku skrg nih.. very2 choas..!!!! mati ke perasaan aku skrg nih ? mane g airmate aku ? argh..susah laa nak ckp..apetah lagi korang yg bace..kalau korang jengah laa blog aku nih kan…bace je laa..aku merepek bkn sebarang merepek..

kenape bg aku bosan?

kenape bg aku penat?

tp jgn bagi aku benci?

Mmg aku tak patah balik da..nak dgr name die pun aku tak mau da… cpt2 zikir…astafirullah al azim..zikir harian tuk hari rabu..baca laa 1000x insyaAllah akan hilangkan satu titik hitam dlm hati kita..mudah2 an Allah lembutkan ati aku skrg nih..

~ by pssst-akuler on March 31, 2009.

ESRI Tranning…

kamis, 12 March 2009
Semlm ade tranning ESRI…support day ke ape tajuk nyer..pagi kul 7.30 da kuar..g isi minyak lu..

Masuk je federal..alamak!! jem giler!! aisyah da call..da sampai katenyer..aku jeling kat jam kete..mak ai..baru kul 8..cptnyer…ye laa, die pun dr Sg Buluh..mesti kuar awal..aku baru lepas tol bt 3..

Alhamdullilahh..aku sampai kul 8.30..!! td aku da cuak gak..takut aku lupe jalan..nak mengingat jalan ni mmg penyakit aku, susah nak ingat jln..seblum g sini pun , aku da g servey tmpt nih…hihiiii

Back to tranning ari ni, overalls..ok laa tranning tu..ade makan2..tu yg bes tu…heeee, sedapppp lak tuuuuu…!!! ape yg menarik pada aku semlm ..” GIS is very SPECIAL…!! “..bos kat ESRI tu ckp…syukur aku ade dalam bidang nih…..






~ by pssst-akuler on March 12, 2009.

4 HARI YANG INDAH KE?

salam…
masuk je keje ari nih…da rase bosan sgt!!! badan pun tak bape nak sehat…!!

jumaat…

ari ni tak g keje…aku amik mc..tak sehat laa..bdn sakit2..da try bgn tak gak mau..amik mc laa..amik tepon..sms bos ngan aisyah!!

” budak2 ade ari ni long..” mak ckp.. ish rindu plak ngan budak2 tu..balik SK laa..amik MC kat sane je laa nanti.. sampai SK alaa ciannye laa nurin..muntah2..sakit perot..cirit birit..mama die kate salah mkn mase kat neseri tu kot..tp yg kagumnye budak2 ni jenis tak menangis..deman ke..sakit ke..muke relak je..senyum jerk..ish,,gheram je aku tgk… mlm tu..ayah ajak jalan2 tgk lampu…heeee

sabtu…

pagi tu..kemas2 umah..cuci longkang..setel da satu keje..tp lenguh je laa segale sendi2.. tgh ari tu, yanti ade msg..tanye nak g umah cida kul bape..aku da terlupe gak ade gath pot2 amai2….tapi aku tak dpt nak hadirkan diri laaa..aku ade hal ari tu..nak bawak mak g beli barang..nak g tempah baju..ish mcm2 keje laaa…

Ahad….

tgh ari tu da balik s.alam da ..ptg tu ade hal sket ..ade janji ngan member..nak teman die antar enpon kat kedai nak repair.. pastu jalan2 g bangi..kunun2 nak cari mkn laa yg bes2 kat sane..tp da sampai tukar plan plak..

” g mkn sate je laa nak..? …
” nak…nak…!!” pas mkn sate..g jln2 lagi..da buntu da nak ke mane..g putrajaya je laa..itu yg paling dekat…heeee




isnin…

SELAMAT MENYAMBUT MALIDUR RASUL…cuti lagi ari nih.. kul 12 da..aduss…cam aper tah..tido tak ingat nye aku ari nih..bgn2 terus kemas umah..kemas kete..ade byk abuk kelaper…heeee petang tu, g jalan2 cari barang alin nak buat hantaran…

~ by pssst-akuler on March 9, 2009.

4 MARCH 2009 - PUASE…!!

salam..

ari ni puase..kalau diizinkan Allah..da 3 ari aku ganti pose yg tercicir aritu.. ade lagi 9 ari kot kalau tak silap..byk lagi nih…

tadi aku sahur aper?

jawapannye : aku leh mkn nasi tu..gureng telor..kul 5 pagi aku mkn..pesal tah berselera..subuh masuk lambat skrg nih..kul 6.10 baru azan subuh..!! da tentu magrib pun lambat gak masuk nanti..!!

ape aku buat ari nih…?

tadi usha email..byk msg masuk dr facebook..!! mcm2 budak2 ni merapu..haa..buek ko anip..TAHNIAH..dpt baby boy..sian ko..ko kat lautan..tak dapek nak nengok..sabau je laa..ko kan cari rejeki..heheee

da kul 12, still takde keje yg aku buat..sebabnye mmg takde keje pun..

” puase ke kak ari nih? ” tibe2 lak si Aisyah ni tanye..terkejut gak aku..mane lak die tau.

“ ha ah..nape ” aku jawab la..pastu, gelak lak die..

” tak laa..nampak tak ceria..kalau tak tu..ceria je muke…”

ceh..nampak ke muke puase aku..hahaaaa.. tak pun die mesti nampak aku tak mkn aper2..sebab aku ni suke mengunyah dlm opis nih…

ape yg aku nak buat ari nih…?

mlm tadi alin ade kasi pendrive..dlm tu ade sign2 nak kene print..lunch kang laa..malas je laa nak buat aper2..tido je sedap nih.. kad kawen die da siap..tgl nak edar je lagi..tgk list kawan2 die…ceh kawan2 die..kawan2 aku gak..!! heeeee

dlm kepale ade bende yg aku nak mkn…cokelat..aku nak cokelat…!!!! nak ferero roche ( betol ke tak ejaan aku nih ) heee..tapi paham kan…

ape yg aku tak nak buat ari nih..?

of coz aaa mengumpat..!! tak baik tau kurangkan pahle aku..tu yg malas nak join mane2 nih..ade je bahan nak aku jadi kan umpatan..ko mesti pahamkan zai..heeee lagi satu..tak nak laa nampak org2 yg menyakitkan ati..nampak je leh berkate2 dlm ati..camne tu..kire ngumpat gak tak..heeeee miss them….

~ by pssst-akuler on March 4, 2009.

End Of This Month……

27 Feb 2009 - hepi besday dek..nasib baik cpt teringat..along lupe laa..da ptg baru teringat… ni baru balik dr bank..baya duit kete..!! pagi2 tadi da msg bos..” aku masuk lambat ari nih..g bank! tq ” ayat biase aku kasi kat bos aku tiap2 awal bulan..die pun da paham gamaknyer..heeee
“dik, ari ni parking da naik sehinggit"..so RM 3 laa sehari..!!!"

tapi ari ni tak per..uncle kasi RM2 lagi..”

waaaaaaaaaaaaa…naik sudah!!! sebulan tuk parking je aku da kene spent RM66 for 22 days..terase gak nih…!! redha je laa..nak buat cam ner.. sampai opis da kul 11..lapa plak..bancuh air..cecah beskot!! ni tgh menaip blog..keje takde laa..

sabtu..pagi…awal2 da bgn..nak g segambut..nak g salon..!! layan angah buat rambut..aku pun tumpang sekali buat hair treatment..yg sebetoinye cine tu pun da kenal aku..ade laa dpt buat free2 skit..heeee

sabtu..malam..duk umah je..ade online jap..layan facebook!! tp bosan laa! alih2 aku tgk tv je sudahnyer

ahad..pagi..shopping baju tuk kenduri..2 pasang tuk mak..2 pasang tuk aku…! da beli ni pening lak nak buat pesen aper…nak tempah kat mane..ish…

ahad petang..g cheras ngan member..pusing lak ke kl..shopping lagiii… byk gak abis duit tuk 2 3 ari nih..tp takper..puas hati gak laa..bende yg perlu pun…!!!

minggu ni mcm2 jadi..pada aku, bende yg jadi ni sket pun tak pengaruh idup aku ..kecik punye hal..bak kate org sebesar kuman..rubbish matter..tp tu laa..benda da jadi..layan je laa..

tak sabar nak tunggu 4/4/2009 - 5/4/2009 ni…tak sabau nak berkumpul ramai2..uh, anyway..selamat menuju ke alam perkahwinan buat adikku…HAZLIN BINTI ALI HANAFIAH..all the best…!!

~ by pssst-akuler on March 1, 2009. One Response to “End Of This Month……” AKU NK ORDER DAH CAKE..MANE DUIT!!!!! kert+botak said this on March 5, 2009 at 3:02 am (edit)

HEPI BESDAY

23 FEBUARY 2009

Salam……!!!!! Hari ni masuk keje je da takde mood… org period pain..aduhh!! sakitnyer laa…tapi kene gak keje..jumaat aritu da monteng..Anyway, happy besday lingling bujal…moge panjang umur..murah rezeki..bahgie sentiase..Wish u all the best..tua da die 30..

Bosan aa masuk keje ari nih..takde job nak buat!! semue da setel..fawer kan aku..heheee..nak usha facebook pun takde mood..aduhhhh!! mood period ni sepesen laa kan..nasib baik sepesen, kalau 2 pesen?? tak ke haru..mule aa rase sensitip..sayu!!

Sabtu mlm aritu g tgk wayang..da tak tau nak g mane..!! sume tempat da pusing..baru balik giant sebenarnye..cari barang member tu nak g kusus..!!Ade org tanye aku..

” nape manusia berubah ”


Aku jwb..” sebab die ade kehendak dan hati kot..lagipun, bile2 mase je Allah leh terbalikkan hati kite”

Erm… aritu, kawan aku ade kate.. bile kite kat atas..pandang2 laa org kat bwh kite..jgn bongkak ngan ape yg kite ade..memadai laa kalau kite bersyukur padaNya.. sebab ari2 yg dtg kite tak tau nasib kite..berdoa laa sebaik2nyer moge ape yg kite nikmati sekrg tidak ditariknyer..ingat sume yg jadi pasti ade hikmahNyer…”

Terus aku teringat kat zai kite tak tau ape akan jadi pada hari2 yang mendatang…..” …mule2 dgr n bace..gili je ati..tp itu la realitinye..Erm…. ade org penah tegur aku lagi..” awak rase, ape yg cakap ni tak menyakitkan ati org lain ke? ade pikir perasaan org lain? bla bla bla… ”

Aku diam..mungkin aku tak perasan..mungkin aku tak sedar..tapi kadang2 kite kene sedar tak sume ape kite ckp org akan suke..org akan gembire..beringat laa sebelum nak kate aper2..aku pun ingatkan diri aku jugak..sebab aku ade kekurangan itu…suke sgt main ckp..kadang2 kite tak perasan yang kata2 kite ni da menyebabkan org lain kecik hati..terase hati..

bak kate pepatah:

” seseorang yang bijak melahirkan kata-kata selalunya di sanjung sehingga ia mula bercakap kosong.. “

” lidah yang panjangnya tiga inci boleh membunuh manusia yang tingginye enam kaki..”

Aku selalu ingatkan diri sendiri…dosa sesame manusia ni, susah sgt, kalau die tak maapkan, sampai ke sudah laa menanggungnyer!!..tak same dosa kite dgn Allah..

Die ckp lagi ” jgn puaskan hati sendiri dengan menyakiti hati org lain..senangkan hati sendri dengan menyenangkan hati org lain jugak..itu lebih baik…”

Yang penting..jgn ingat diri kite betol je..pandang semuanye dari byk sudut..jgn pandang satu sudut jer..jgn jadi katak..dok duduk dlm tempurung jer..pandai panggil ujan je..katak sekarang pun da pandai duk dlm reban!!!..heheeee

Ape yang penting..kejesameeee…wondet per!! wonder pet!! now..i realize..silent is better…mungkin ade hikmahnye…insyaAllah..Pandang..nilai…dan kemudiannye……..fikirkan gune AKAL…!! Aper2pun….HAPPY BESDAY TO SHAHRIZAL BIN SHARUDIN….

~ by pssst-akuler on February 22, 2009.


1 FEBUARY 2009

Selamat hari wilayah pada warge2 kuala lumpur..putrayajaya dan labuan… ape yer aku buat ari nih..??

pagi tu kul 11pagi - aku g kenduri kawen ngan dak umah..due umah lagi..kat dewan UM,PJ and satu lg kat sek18, s.alam satu..

malamnyer pas isyak - aku da mule rase nak merayau!!! yaaa…pusing2 kat pulau INDAH..indah banget…heheheh tp tarikh ni mengingatkan aku pada seseorg tu..

ingat lagi 01/02/2007..mase ni hari wilayah jatuh sekali ngan thaipusam kot..so dak2 selangor pun cuti gak la..so ade plan laa ngan sorg nih nak jumpe kat sek7, khulafa..siap tulis kat diari planner tu..tu sebab aku leh ingat tarikh nih..siap ade catatan gitu..lagipun planner tu aku simpan lagi kat opis..

jap nak tgk planner 2006/2007 tu..heeee

24/04/2006 - 1st time meet dina..so cute…

11/05/2006 - meet antu aka Fazarul Asri..teringat layan wayang cite man laksa ngan dak nih..bukan g berdue yer..adik2 aku si alin ngan alang pun ade..heeeee..then, pastu kami jadi bes fren..mmg die kawan yg baik..da laa tiru aku beli myvi..heheee

15/07/2006 - g mandi2 ala2 wet world kat Melaka..konvoi reramai.. jeng2..memori terindah ke tak..aku tak sure laaa..hahahaaa..aper2 pun aku hepi..tak tau laa si alin n alang? any comment ???

01/09/2006 - hari paling seronok…i have a new baby…WPJ6564

******************************************

01/02/2007 - plan nak meet someone..mmg da lame kenal die ni..on off on off..tp baru tergerak nak jumpe…let introduce him..shahrizal…

01/02/2008 - mase ni aku kat langkawi..ngan org yg same..kire da masuk setahun aa kenal..

01/02/2009 - duk lepak dpn umah jer..mkn pizza lagi..lagipun, org tu deman..tak sihat…!!
siannnnnnn

***************************************

02/02/2009 - g serbis kete..bes nye kete yg baru pas serbis..lembut2 gitu..rase cam nak racing ngan lebih laju..ibarat kudaku lari gagah berani…. mlm tadi…tibe2 aku dpt cal dr yong…hehe..lame gak borak ngan die..da preknan da budak tu..3 bulan!!! berjaye gak akhirnyer..alhamdullillah..

~ by pssst-akuler on February 2, 2009.

SIFU n TONGGA..an..an..an..an

an..an..sifu2…tongga..tersilap sudah..hihihi..
“wei korang kat mane?.. tiket da amik..ni da kul bape..? “

Adoihai…aku ngan linda still kat kl lagi nih..da kul 7..showing kul 8.30..





fuh, selamat jugak, 10 minit sebelum kul 8 sampai umah..nasib aku cuti, so, takde laa terkejar2 nak solat bagai.. mandi2..mekap2 ala2 kadar..

tapi ade laa tersempak ngan mamat mental yg da lame tak nampak muke die..siap main2 block lak die..menjengkelkan laa ko ni IWAN…!!!

masuk2 panggung..citer da start..mentain menyelit..gelak dan gelak..ok la citer nih..tu pun nasib baik nabil ade..nak harap era ngan fauziah ghous, mmg aku nyampah..hehehe lapaaaaaa……balik tu sempat lagi senap2 gambar!!! pastu g mkn..nyum2…

~ by pssst-akuler on January 30, 2009.

Cuti2 raya cine..

flash back…

jumaatnyer…g laa tgk wayang seperti yg dijanjikan…waaaaaaaaaaaaaa, kenape tak bes langsung..ni yg malas nak kasi support kat citer melayu nih…!! mmg kompem aa tak layan da citer melayu pas nih..

Sabtu tgh ari…balik sk laa..nak sambut raye kat sane…nampak ade limau sekotak..kembung perot aku mkn!!

Ahad..the whole day kat sk..mkn tidor..mkn tidor..tidor mkn..

Isnin malamnyer..balik sa, pas isyak g kuar jale2..g tgk2 lampu dikale mlm..mkn lagi..adoiii…

- ABIS DA FLASH BACK -

hari ini..rabu…
pergh pagi ni malas sgt nak g keje…sebab da 4 ari tak keje….pagi2 da bgn, terajin lak pg ni, masak laa nasi gureng..ade kentang, ade tolor..ade sayur..nampak menyelerakan..buh dlm tuperware, bwk g opis..jimat pun jimat!!

uh..usha www.maybank2u.com.my still floating lagi gaji aku..takper2, petang nih mesti da clear..leh g shopping kat tesco..besnye!!

sok plan nak g tgk wayang ngan budak2 umah…usha lak www.tgv.com.my tp still nape citer tu tak kuar lagi..tak leh lagi nak booking.. aduh nape baru kul 11.30, aku sudah lapaaaaaaaaaaa….

~ by pssst-akuler on January 27, 2009.

22 JANUARY 2009 - Jumaat ini…

Ari2 rase diri da kembang…bisa stress nih!! ari2 mkn bende berlemak..tp ape yg membuatkan aku stress skrg nih..nape gaji tak masuk2 lagi nih..adoiiiiiiii

“wak mlm kang nak g x ngok wayang?” …nak2, jwb dlm hati..tp aku tak gaji lagi..alaaaa…

”ha ye la..kang org beli dulu ye..” hikhik…

beli2 jgn tak beli..lame tak buat wayang perdane nih..astafirulla alzim..

“MAUT” agak2 korang cite ni bes tak? tp mcm nak tgk je citer nih…kdg2 citer melayu ni banyak lak sengalnyer..

off topic: benti jap, sebab aku da lupe nak tulis ape..intai metro online jap.. “Lebih mengejutkan apabila ibu mangsa yang memeriksa kemaluan mangsa sejurus anaknya itu mengadu sakit hampir pengsan apabila melihat kesan kecederaan yang dialami. ”

sakitnye ati..kalau aku jadi bapak budak nih..mampus jiran tu aku potong2 anu die..mmg takde da rasenye yg tinggal..ni laa kalau bertuan kan nafsu..budak tu baru umo 10 tahunn..siannye laa..

just nak selit: mlm tadi..jln2 g subang..mane g gazebo..dah takde rupenyer..bile aku lalu sini aku teringat kat sorang mamat nih..aku tak tau camne aku leh lupe name die..sebab aku panggil die ‘antu’ je..hehehhe dulu selalu jln2 kat sini ngan die..nak kawen da..alhamdullilah..14/3/2009 katenye..

p/s: bos aku da seminggu takde..seronok tak terperi..pade kaum2 sepet mate..hepi chinese new year..gong xi fa cai..wo ai ni..


~ by pssst-akuler on January 22, 2009.

Saje2…suke2…Takde Aper2…

salam..

kul 11.10 pagi..
tak gak aku tau nak taip aper…tp rase nak menaip..ape kene ngan ko ni pija… pagi tadi..aku nak submit keje aku kat bos..asik error jerk..sakit tol hati!! da zip pun tak mau gak..ah lantak aaa..malas da nak buat..mane sume org ni..keje tak abis2 lagi ke??? sume sepi jer kat ym ni..mane regular gossip fren aku..hehehe

mlm tadi..aku g tesco..bkn nak beli barang, tp bwk org beli barang..tau laa da gaji..aku ni, ari2 bukak web maybank..tapi tak masuk lagi gaji nyer..sungguh kecewa sayer….seblum tu g singgah kat ANISUP..ayulin blanje..mekasihh..selamat..

mlm sebelum mlm tadi..aku g tesco gak..tp singgah tuk beli satu item jerk..ambi pur nak buh dlm kete..mkn kfc..makkkkkk, gemuk laa aku..da rase bdn mcm kene pam2 dek pam tayar je da nih!! pade yg seponser aku mkn kfc tu dan sambil2 saje nak kasi aku gumuk tu..time kasih ye bucuk sebab blanje i mkn..:))

sabtu lepas, paginyer…tonn..bgn laa..kate nak jogging..”jap laa”..aku gegar gak bdnnye..kasi bangun!! yes berjaye..jogging..jogging da n jogging..pueh hati..abis kuar lemak tepu aku..tp pesal miang2 kat tang perot, pehe dan sewaktu dgnnye..aku penah terbace, tu tande org byk lemak…!! ceh..tp sempat follow group buat senaman lemah gemalai tu..yoga ke taichi tak..kurang perikse lak..hikhik..ade sorag pakcik tu..lawak sgt, sampai berair2 mate aku tahan gelak..lentik je montot die bile buat…GHERAMMMM tau…

sabtu lepas, malamnyer..setelkan hp n95 kwn aku..tp hampeh..tak mahu gak..kene g kedai gak ni service..download theme ilang..download lagu ilang..tekanan2…tgk muke..alahai, sedihnyer..maapkan i ye yang..esok kite try buat lagi yer..ingat moto kite” usahe kan tangge kejayaan “..heheee

ahad paginyer..balik sk…sempat tgk adik balik kedah..meyambung kembali urusan2 kat poli..hahaha blaja jgn tak belajau..”baik2 bwk kete yer”..aku pesan..baik kan dpt akak mcm aku!!!

malamnyer….walaupun aku tak sempat tgk AJL 23..tak minat pun nak tgk..tp mcm puas hati je meet uncle usin menang..suke banget..kalah si pejal..pdan muke!! ahhahaaha


NUKILAN UNTUK MU SAYANGKU..hikhikkkk

Aku sadar kalau kini
Kita sudah smakin menjauh
Sempat aku berpikir ini
Kau yg menginginkannya
Lepas dari pelukku
Oh kini aku sadari
Ini salahku
Tak ingin ku terlambat dan sesali Maafkanlah bila ku selalu
Membuatmu marah dan benci padaku Kulakukan itu semua
Hanya untuk buatmu bahagia
Mungkin ku cuma tak bisa pahami
Bagaimana cara tunjukkan maksudku
Aku cuma ingin jadi
Terbaik Untukmu Aku ingin kau tetap di sini bersamaku
Jangan Pergi
Berikan satu kesempatan
Untuk ku membuktikan
sesungguhnya CINTAKU...

stael







~ by pssst-akuler on January 21, 2009.

PERAK TOUR DEC 2008

salam tahun baru korang...
huh..terdetik nak share ngan sume peminat2 aku kat sini..hehehe

pade yg rajin bace blog aku nih..ikuti laa rentetan rengekan aku g perak aritu…

25 DEC 2008

mlm tadi tido lewat..bleh ke aku bangun awal, ternyata kepoweran aku telah terbukti, akhirnye aku berjaye bangun, bersiap2..awat takde msg2 lgi ni, kompem tido lagi…tup2 da sampai dpn umah..nasib panctual..

otw call hotel ckp sampai lewat…ok2..takde hal..kate cine tu!! hehehee..lebih kurang kul 2 gak sampai..tak byk aktiviti pun yg aku buat..ptg tu g TELUK BATIK..pusing2 lumut..mlm tdo ngan nyenyaknye..

kat Teluk Batik

kat Lumut

26 DEC 2008

arini plan byk, nak g gua tempurung..nak g kellie castle..nak g pasir salak tapi sungguh menyedihkan kiteorg telah tersalah pilih jalan…jauh tol g nyer..org ikut gopeng, kiteorg g kampar…!! alih2 tak sempat nak jumpe pasir salak..maybe next time

sonok woo..masuk gue tempurung..mcm2 ade..!! golap gelite..hanye ditemani lampu2 neon sepoi2 bahse..ni masalah aku ni..gayat!!




Penatttttttttttttt…..duk seblah pun penat, lum lagi bawak..sape suruh bawak manual..kalau bawak auto, celah2 lori pun aku leh bawak laa..hihihih

27 DEC 2008

ari ni nak g pangkor…..lewat laa jugakk..kul 11 baru naik feri,,sampai pangkor amik moto..merempit aku!! mahal gak sewa RM30..tp ok gak..jalan2 tgk batu bersurat..tgk2 mat2 salleh yg sekse seksi..makan chiken chop rm16 tu satu set..sedap gak la..


petang tu balik lumut balik, singgah taman paya bakau..manyak monyet..peramah sgt..rase nak tampau2 je monyet tu…!!



28 - 29 DEC 2008

pagi da kuar g cameron….1st time g cameron..aku tak nak cite lebih2 pasal cameron..nanti aku jadi hulk..aper2 pun hepi sebab sampai jugak….tips: jgn g sane time cuti, jem tahap etonyok yg menyakitkan jiwe rage laa..



sekian, terima kasih!!!

~ by pssst-akuler on January 14, 2009.


Tuesday, May 26, 2009

1 muharam 1430 vs 1 january 2009

salam….

pagi ni aku baru mule masuk keje..selalu berat je ati nak g keje tp ari nih..nape tah mood tu tibe2 dtg sendr..sebab mood thn baru kot..

1 muharam 1430

mase ni aku ade kat cameron..mase ni ujan je sepanjang mlm..sayup je ati tgk keadaan..tp ade org ingatkan aku ujan ni rahmat..so, aku doa byk2..byk sgt yg aku doa..moge Allah swt makbulkan salah satu doa aku pun da cukup…

1 january 2009

aku ade kat sk..ngan mak ayah..ngan bujal..duk dpn umah..tepat je jam 12 dengar je bunyik bunge api dr putrajaya..

lately ni aku tak tau ape aku rase… tp aku bersyukur tuhan masih bagi aku kesempatan untuk tabah dlm mengharungi hidup maupun dugaan yg dtg..mcm2 aku da lalu thn nih..nasib baik balen..ade suke ade duke..aper2 pun aku bersyukur atas ape jua yg telah diberikan olehnyer…alhamdullilah…

~ by pssst-akuler on January 13, 2009.

Menghitung Hari…

assalamualaikum..

lately ni malas je nak buat aper..malas nak g keje..malas nak buat keje..buat sket da setop..layan internet pun malas jugak..apo la anak jadi kek ko ni pija oi..huh!!! pastu kepale cam sesak je nih..tp nak try senyum sentiase nih..awet mude org kate..hihi..

menghitung hari :

* bile laa nak masuk tahun baru..tak lame je lagi..ai tak sabau lak rasenyer..nape tah..mintak2 yg baik2 saje laa yg aku nak hadapi..amin

* cam tak caye jer 20 & 21 ni nak attend kusus kawen..hahaha..ari ni dpt sijil, sok gak aku g nikah..hahhaaa amin * nak setelkan utang yg mengendeng2 kat aku nih..

* bila aaaa nak setat menabung nih..da mule da belajo campak atleast 50 masuk buku..janji buku yg takde kad atm..selamat sket duit aku

* ni yg paling parah, baru kul 11 lebih..lambatnye kul 6 aku nak balik laaaaa…

* nak g cuti2 malaysia ujung tahun nih..bajet? aduhai…belasah je laa…

sekian, terime kasih…….

~ by pssst-akuler on December 11, 2008.

Aku sudah boleh kawen….

aku sudah buleh kawenn….
kerana dgn rasminye..
aku telah menghadiri kursus kawin pada 20 n 21 hb aritu…
ustaz2 kat ceramah tu saje je kasi aku teruje nak kawen..
“Ya Allah ya tuhanku ko permudahkan laa urusan ku di dunia ini termasuklah urusan jodohku..AMIN”




~ by pssst-akuler on December 22, 2008.

BAGAN LALANG

Catatan tuk ari jumaat aritu:

Friday blues…bosannye ari tu..baru kul 12 tgh ari..server lak mcm hampeh jer..jap ok jap tak ok..bdn lak rase seram sejuk..lame2 aku rase da tak leh tahan..balik laa…

”kalau bos tanye, kate org ade emergency yer..
" hikhik…

ptg ni ade janji ngan lawyer, tpi ni ade kat s.alam lagi..tak tau aa sempat ke idak” msg yang aku terima dari Rizal. Kebetolan, aku pun nak balik.

“org otw balik nih…nak org amik ke”…


Citer punyer citer..alih2 aku ikut die g klang..settle ngan lawyer sume..pas settle dlm kul 4 lebih tak tau nak g mane… ade 2 cadangan mase tu..nak g jualan gudang kat subang or nak g bagan lalang..aku decide nak g bagan lalang…jauh gak tempat tu kat sepang sane tuh..2 jam gak laa amik mase…

Kul 6 lebih kot sampai sane..tp tak dpt view matahari terbenam laa..tp atleast dpt tgk laut…tenang sket jiwe dan kepale otak yg serabut nih!!!


so disebabkan perot da lapau..kiteorg decide g mkn..die yg order..

menu aritu:
* kailan ikan masin
* ikan pari bakar
* sotong gureng tepung
* udang gureng tepong
* pepahat (1st time aku mkn..sedap wei, tak tau aa betol tak sebutan die)
* telur dadar…



mak ai, mcm mkn seploh org…byknyer mkn…..ni betol2 lapau nih..tu yg bahye order time lapar..tp alhamdullilah, berkat usahe 2 perot yg kebulur, abis korang tau..hahhahaha…tp mmg sedap makan kat sane..kalau korang sampai sane..kedai mule2 sekali jumpe tu..

senandung mlm kot namenye kedainye..kusi kaler merah..mmg best..ikan pari die..fuh, meletop..!! heheheh pastu, otw balik..amik ko pija..batuk tak henti2..gatal2 tekak..malm tu tak mau tidur dibuatnyer…aper2 pun puas mkn kat sane…


~ by pssst-akuler on November 30, 2008.


MAAF KE TAK..MAAF KE IDAK..

Amy (11/18/2008 1:22:19 PM): salam…
Amy (11/18/2008 1:22:23 PM): awk sehat ke?
Amy (11/18/2008 1:22:35 PM): erm..tlg la reply…
Amy (11/18/2008 1:22:46 PM): dh nk dekat setahun awk x reply ym sy…
Amy (11/18/2008 1:23:03 PM): sy ni pon dh nk abis dah bkursus kat sini…
pija aa (11/18/2008 1:59:10 PM): jgn kacau org laa
Amy (11/18/2008 2:13:56 PM): xde niat pon nk kaco…
Amy (11/18/2008 2:14:13 PM): org still nk bkawan ngan awk…
pija aa (11/18/2008 2:15:04 PM): awk mane reti care berkawan
pija aa (11/18/2008 2:15:08 PM): nak menyakitkan hati reti aa
Amy (11/18/2008 2:15:31 PM): jgn la ungkit benda yg dh lepas..
Amy (11/18/2008 2:15:44 PM): seme org ade wat slh pe…
Amy (11/18/2008 2:15:54 PM): i’m not the angel..
pija aa (11/18/2008 2:16:58 PM): aper2 laa
Amy (11/18/2008 2:17:22 PM): ssh ke awk nk maafkn sy??
pija aa (11/18/2008 2:18:24 PM): da tau uat ape tanyer
Amy (11/18/2008 2:19:01 PM): sy bertanye sbb xtau…
pija aa (11/18/2008 2:19:11 PM): da tak yah tanyer
pija aa (11/18/2008 2:19:16 PM): g main jauh2
Amy (11/18/2008 2:19:34 PM): takleh ke awk terima sy semula sbg sbg kwn awk?
Amy (11/18/2008 2:19:40 PM)::(

mcm kejam je la pangai aku…ish bkan aku tak maapkan..tapi tah laa..tak leh nak trime laa..dr aku pure2 layan die, padehal hati sakit, baik tak yah..!! kalau sekali tak per..ni berkali2..sampai tahap kate aku mcm2 tu, sorry to say laa..tak leh trime aa plak..lagi2 bende yg aku tak buat..!!! pejam celik pejam cilik da setahun aku ngan die mcm nih..mcm tak cayer jer..cepatnye mase…

kenape susah nak maapkan org..?? bkn susah nak maap..maafkan tu senang tp nak lupe tu kan susah.. nak kate aku tak tahan gurau..entah laa..yg aku pasti sgt, bile da tahap tak tahan, itu laa aku..mmg aku nekad punyer..perit cam mane pun..aku akan angkat kaki..hai hai bye bye… tapi hakikatnye mmg aku maapkan die..tp nak mesre2 tu da tak leh da…hehhehe sebab aku tak leh buat biase2 je..nanti ade je point aku nak sakitkan hati die..buat ape??? buat dose je..baik aku duk diam2…!!!

~ by pssst-akuler on November 24, 2008.


Baru RABU….!!! huh

assalamualaikum…
makin ramai lak yg menulis blog nih..bagus2..luahkan rase korang tuh…jgn luahan tak selari ngan perbuatan da laa..nak sedapkan citer korang bantai laa menipu…tak elok tuh..!! tuhan marah…sayer pun marah…hahaha rabu…

ari ni rabu..

masih di tahap kebosanan yg tak tertanggung..ari2 dtg keje tapi takde ape yg aku buat..bkn takde keje..ader laa sket2..tpi MALAS..kot ye pun aku buat keje, kejap je da siap..kang takde keje langsung plak…

“BUZZ” aku mule laa mengacau..hahahaha…yg selalu jadi mangse aku, tak lain tak bukan eton sorg nih laa…ape je yg kiteorg tak borak..penat aku tahan gelak duk dpn pc..lagi2 kalau terbukak citer zaman sekolah dulu..zaman pakai cap rambut kuar kat tepi..tak gitu zai…hahahhaa jgn marah ton yer..dr elok2 citer tak mengumpat..da jadi mengumpat..!! artis pun tak terkecuali.. “udah2 tu zai” heheeheh..

tgh searching2 tempat nak g cuti2 malaysia nih..nak ke mane eh..”kite g TELUK BATEK nak’ berbunge2 hati..sebab lame da nak g sane..tp aku lebih nak ke PULAU PANGKOR sebenarnyer… BAJETTTTT….ni yg melemaukan kepale aku…tak pe bulan ni ikat napsu mkn sket..janji aku leh g jln2..

oh kome…ni saper2 yg bace blog aku nih..takde ke info pasal teluk batek ke..pangkor ke..aku tgh cari chalet yg murah2…bawah dr seratus…!!! ade org tu nak konvo..selamat pun ko grade yer chekwe..penat aku tgk ko meroyan menyiapkan project paper..akhirnye berjaya jugak..TAHNIAH2….

time to pray…doaku ari2 ” Ya ALLAH, ko permudahkan laa segala urusan ku dunia dan akhirat..hanya padamu aku memohon, hanya padamu aku berserah..ko makbulkan la doa2ku..AMIN” daaaaaaaaaaaaaaaaa…….

~ by pssst-akuler on November 18, 2008.

One Response to “Baru RABU….!!! huh”

citer zaman sekolah tu yg mahal ton..x lapok dek ujan x lekang dek panas..mane nak dpt tengok pesen pakai cap rambut kuar tepi lg abad ni..hehehe

zaizaki said this on November 20, 2008 at 11:28 pm (edit)

Ayam kampung….!!!

“org nak ayam kampung paruh kaler kuning..kaki kuning..umur dalam setahun jagung,,remaje2 gitu..” senang je tu..kompom kat kampung byk..heheh..tp ape aku pikir meleset..mmg susah nak cari ayam kampung sekarang nih..agaknye sebab isi die liat kot..org skrg ni tak mkn da ayam2 yg leh buat gigi patah atau bengkok nih..

huh..paruh kuning? paruh tu ape eh..aduh, cam ne leh blur nih..paruh tu kepak ker? aku agak2 jerk..paruh tu muncung die laa..org tu ckp..aduhai!!! malunye laa.. almaklum laa..mulut ayam tu tak plak aku panggil paruh..hahahaha

semalam isnin kan..baru 17hb..lambat lagi kan nak gaji..aku pelik laa..mane g sen aku tah..ape aku beli..ape aku dpt..2 tiket wayang..servis kete..utang ptptn aku tak bayar pun bulan nih..adus..maleh nak pikir pasal duit nih..leh mental aku nanti..

mlm tadi ade org kate aku saje je nak buat die serba salah..bagi die rase salah dan buat die pikir aku ni baik..waaaaaaaaaaaaaaaaaa….terase je sampai ke pagi nih..tak baik kate aku gitu….tak per laa..aku sedap kan ati.. kepale da rase sakit nih..mlm tadi tak leh tido..

uh..YANG NYATA DIBIARKAN, yang TERSEMBUNYI DICARI…pening2….cpt laa pulih kan luke aku nih..aku nak mengadap yg maha esa…biar tenang sket.. semlm…

”saya Aisyah”..saje je nak tempek..semlm ade opismate baru…heheheh

~ by pssst-akuler on November 17, 2008.

KONVO di UNISEL..

alamak…nak kene bgn awal ke lang oi…7.30 da kena ade kat sane ke..ish, ni da pukul 3 pagi aku tak gak lelap..sok kul 5pg da nak kene bangun… argh..cam baru tido seminit da kene bangun balik..

”bangun laa long..kang lambat..g laa mandi”…korang mandi laa dulu..sume da mandi laa..ko je tak mandi lagi..laa ye ke..uh..kul 6 tepat terus cabut..alhamdullilah, kul 7.10 kiteorg sampai..parking betol2 depan dewan..tak laa menapak jauh..tu laa die, kalau dtg awal dan tak terkejar2..semuanye menjadi mudah..hehe kul 8 da masuk dewan..

”mcm ni je kusi nyer” mak aku mengomel..nampak kepale org je laa katenyer..aku pun setuju gak ckp mak aku tuh..teringat zaman aku konvo dulu kat uitm..hehhe awal2 lagi org2 kat situ dah pesan, no fon..no video..

tp bile masuk je khalid..masuk je rosmah ngan para graduan..autometik dieorg kuarkan kamera canggih2 dieorg tuk rakam…dlm hati aku terpikir gak..kalau kat uitm ni,jgn harap laa leh amik.. aku duk tepi so nampak laa si rosmah bini si najib tu lalu..mak ai..sombong nye muke ko..takut botok ko pecah ke kalau gelak..nyampah aku..lalu lak khalid..aduh..nampak je die, aku mule laa teringat binatang tu..”BABI”..ish tak baik2…

mata da ngantuk nih..toleh punye toleh..alahai mak aku nih..die tido..sempat jugak!!! nasib baik kul 11 lebih da abis..kat luar biase laa..aku jadi camera women yang bertauliah laa..setiap celah unisel tu aku amikkan gambar..

“da blum?..” aku tanye kat alang..kaki da sakit nih..patut aa, agak tinggi kasut yg aku pakai ari nih..lapar lagi..tgk mak pun da nampak kepenatan..jom mak, kite g beli kebab..nyum2… uh..kul 3 da..da2 jom balik…singgah s.alam makan jap..balik umah!! aduhai penatnyer laa…mlm kang nak balik s.alam balik..sok keje…

p/s : buat cik hazira ali hanafiah..tahniah for ur konvokesyen…harap anda gembire menatap wajah rosmah semase mengambil sijil tu..hahahaa


~ by pssst-akuler on November 3, 2008.

CATATAN AIDILFITRI 2008

1 OCTOBER 2008 - 1 SYAWAL 1429 H

taun ni rasenyer takde feel langsung nak raye..nape yeh..biarlah rahsie!! taun ni kiteorg satu family planning nak pakai purple blue..pas solat raya, dlm kul 10 kiteorg gerak balik ulu yam bharu..melawat opah n nenek..

ptg tuh da balik seri kembangan balik…aduh penat nak isi perot tapi itu laa tak puas aa mkn laa..tak dpt penangan kuah kacang mak long..kebetulan, angah anak mak long sakit..kesian sgt..tak dpt beraye same2 kiteorg..mlm tu baru nak rest2 da ade lak org nak dtg..layan jer laaaaa..

2 OCTOBER 2008 - 2 SYAWAL 1429 H

second day ni, dr pagi sampai ke mlm duk lepak kat umah..takde sape pun yg dtg dan kiteorg pun tak kemane2…tido..tido dan tidoooooo

3 OCTOBER 2008 - 3 SYAWAL 1429 H

ari ni umah penuh dek org..sume sedare sepapat belah mak dtg..so, alang2 dtg dr jauh kiteorg kasi laa dieorg kenyang..mkn nasi ngan lauk pauk menu pn rohana..ptg tu lak, pas dieorg balik..kiteorg lak g beraye..g umah dekat2 jer..umah bakal menantu mak kunun2nyer..hehehhe…mlm tu plak, family tunang angah dtg..gureng laa kueh teow kerang…

4 OCTOBER 2008 - 4 SYAWAL 1429 H

ari ni pagi dlm kul 11 g umah maklang kat bukit beruntung, rawang…sampai sane, dieorg da siap masak..kenyang perot mkn nasi..heheh ptg da sampai umah balik, rehat jap, pas magrib g lak umah tunang si angah..mkn kfc tuh..hikhik..tp ade laa menu lain..nasi..lauk pauk…kenyang satu ari mkn macam2..alhamdulillah..

5 OCTOBER 2008 - 5 SYAWAL 1429 H

ari ni ahad..tak kemane pun..kemas2 barang..ptg tuh nak balik SA da..selase setat keje daaa…aduh malassssssnyerrr laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. p/s : pada semua, rakan2..sape2 yg kenal aku..aku memohon maaf di atas ape juge kesalahan aku pada korang..yang tak sengaje..yang sengaja..halalkan ape yang aku da mkn..da minum..da mintak..kire 0-0 laaa yeh….

~ by pssst-akuler on October 7, 2008.

Jiwe….

sakit kepala..malas..bosan..sakit hati…tensen…kecik hati…jauh hati.. sume tu aku tgh rase sekarang nih..kadang2 kite nak puaskan hati org lain sampai tak perasan diri sendri tgh mkn hati..

sampai mane ko nak tahan???..

bile lagik ko nak sedar??..

setan da mule bisik2 kat telinga ni..ko pikir dr sendri lagi bagus..blah je laaa…tau ko syg tapi sabar pun ada hadnyer…main jauh2 leh tak setan gondol!!! betol tu mmg betol..pikir diri sendiri lagi baik dr ko pikir hal org lain yg tak pernah nak hargai ko..aku ni bkn malaikat..asik betol je..perfect dlm sume yg aku buat..ade mase aku tak betol..ade mase aku buat salah..nak mengedik..nak org layan karenah aku..tp ape aku dpt..takde ape laaa..

pas ni aku maleh aaa nak pikir da..tp aku bersyukur ngan ape yg tuhan da bagi kat aku..tiap2 yg jadi mesti ade hikmah..tp ko bagi laa aku kekuatan ya Allah..aku tak nak jadi manusia PENDENDAM..PEMBENCI..DIBENCI..sume2 yg jahat laa senang citer…

ya Allah…leraikan laa kekusutan yang ada dalam kepale otak aku nih..AMIN…..!!!

~ by pssst-akuler on October 20, 2008.

semalam…

28 OCTOBER 2008
aduh..maleh nye nak bangun…semlm tido lambat..depabali aa katekan… tp nak tak nak kene bangun gak..bkn bangun nak g keje..tp nak g serbis keta..da janji nak gerak pagi nih..2 kali dail tak gak diangkat2 teponnyer..ni yg gheram nih..mintak2 die bangun laaa..sebab aku msg jer..aku tak brape suke nak tepon org byk2 kali..sebab aku pun tak suke gitu..da tak angkat tu ade laa sebab..hahahah

“baru gerak” aku received msg…

kan aku da kate..kul 9 baru nak gerak..hahaha..erm..kul seploh da sampai PJ..yg besnyer jap je da siap..kul 11 lebih da leh balik..yuhuuu..nak g mane eh..bayar instalment keta dulu..g antau keta kat umah..so tak yah naik keta asing2..g togeder2 laa kirenyer..

“nak g mane eh? nak balik ke?”

alaaaa…ape laa soklan die nih..tak besnyer..dlm hati aku je laa merungut..hehe malasnye laa nak lepak umah..aper kate kite g PUTRAJAYA..aku try2 bg cadangan..yes..dipersetujui..hehehe..kul 2 tgh2 panas terik tu sampai sane..akhirnyer sampai jugak laa aku kat taman putra perdana..taman wetland..da segala taman2 yg ade kat sane..dulu da penah g..tp lame da dulu..hikhik..

aku ni kan pantang pegang kamera..abis aaa aku rakam aksi2 yg boleh mengembalikan nostalgia di hari tue..bukan aper, tgh2 sakit ati tgk balik video..sejuk ati..pengubat hati lara.. aduh..tibe2 sakit kepale..rase nak tercabut da kepale..maybe panas..maybe tadi aku minum ais..maybe sebab aku rase tak sedap ati..maybe jugak aku kene marah..dan mcam2 kemungkinan laa jugak..ni yg aku tak gemar nih..nasib baik dlm beg ade panadaol, so, aku telan panadol..

otw balik singgah umah mak jap..alang2 da kat putrajaya..dengan tujuan nak kutip roll kek sarawak..NAD poskan dr sane..sedap oo..malam tu gak abis.. ape yg aku lalui semlm mmg bes..seronok..

tapi tak tau laa org yg ade kat sekeliling aku..mcm biase laa..aku ni tak mampu nak puaskan ati semua org..so, mintak maap laa pada2 yg terase..biar aaa aku mkn jantung,,ulam tapi jangan laa buat aku makan hati..tak laratt sangattt..waaaaa….:(( tetapi….mcm aku kata..aku da malas nak pikir aper2 da..aku da penat…penat sangat…!!! moga Allah tidak melupakan aku dan meletakkan aku dikalangan yg tenang2 saje…amin..

~ by pssst-akuler on October 28, 2008.

DON’T SAY U LUV ME IF REALLY WANT TO HURT ME…

Assalamualaikum…

Aku ucapkan pada mereka-mereka yang bace blog aku nih. Selamat membace selamat berpuase. Alhamdullilah dah 16 hari kite berpuase. Dan aku masih lagi selamat menjage puase aku..hehehhe…Sok luse tak tau laa lagi

Hari ni baru selase. Entah nape kepale ni pusing jerk. Malam tadi sebab tido lambat kot. Pukul 3 pagi baru terlelap, pukul 4.30 dah nak kene bangun balik, bersahur..
!

kenape aku tido lambat?

Tak payah laa aku bgtau. Aku nak citer buleh tapi kang panjang berjela jadinyer. Mule-mule semangat gaban, lama-lama jiwa dan hati aku sakit sudahnya. Pastu kecik hati. Lama-lama mulalah aku menjadi sedih yang amat dan akhirnya aku menangis..waaaaaaaa…

Ape laa nasib aku tapi pikir-pikir care positif, tiap yang jadi mesti ade hikmahnyer..ye dak?


Tahun ni tak dapat duit raye ke bos? raye ni aku antare manusie yang tak leh nak berbelanje sakan. Kalau dulu masyuk gak. Tapi sejak 2 menjak nih mcm2 yang akukene kaver. Nak raye time ni jugak laa roadtax mati, time tu gak laa enpon rosak. Redha je laa…Allah menguji…

Ok lah..dah takde idea dah aku nak menaip aper. Anyway selamat berbuke. Petang ni aku nak cari nasi kerabu kat pasar ramadhan sek 13 tu. Sok cuti nuzul A-Quran. Sian sungguh kat orang macam aku ni. Tak cuti...!! Dah tu, sape suruh keje kat KL.

~ by pssst-akuler on September 15, 2008.

Bukit Tinggi ( 26 JULAI 2008)


Ya ampun….masuk keje je ari ni rase tensen banget..semlm mc..
mule laa aku rase ari ni even ari selase tp feelnyer mcm ari isnin..isnin2..nape laa ko jadi hari yg paling tak bes.. just to share..

26 JULAI..

ari ni aku g jln2 ke bukit tinggi..saje je layan lap kat sane..hahahha..
kul 11 da gerak dr shah alam..sempat gak jenguk kat luar..awat golap jo nih…kompem laa nak ujan nih..takper..da janji nyer pasal..den sanggup meredah segala rintangan..hahhaa kul

1.45 rase2 aku laa…sampai da kat puncak tuh…fuh canteq..selalu tgk kat internet jerk..
tgk pic yg aku senap tu,,tgk awan yg berarak kelabu pun aku da yakin sgt yg ujan akan turun jue akhirnyer…mmg sah die turun..tp renyai2 jerk..leh dibawa ke tengah lagi..so..berjalan-jalan laa sampai ditemani air2 ujan sepoi2 bahse..


kul 3 kuar da dr colamar tropical tu..g mkn sat..then nak gerak ke japanise village n tmn botani…aduh member sorang ni da doman plak..aduh kesiannye la kek intan payung ulam jantung aku nih ha..kasi can die tidoq dulu la..mak ai..tido sakan lak die..ujan makin lebat plak..sesuai laa tuh..layan nye layan tido dah kul 5..apo laie..bangun aa..nak g tmn seterusnyer…nasib baik sompet.. tp frust laa..tak dpt g taman RABBIT….maybe next time..sampai s.alam balik dlm kul 10….nak g mane pas ni eh…ade cadangan..??



~ by pssst-akuler on July 28, 2008.

Bosan…Bosan…Bosan…

salam everbody…everybusy body..dan sape2 je yang ade body….

Aduh weih….ari ni aku telah mengalami rase bosan tahap ninja turtle nih…standet aa ari jumaat tp ari ni rase lain mcm laa..rase cam nak g terjun laut jerk…kenape tahap ninja..mane g gaban? da kojol ke..? ade plak yang tanye cam tu..tergelak aku dibuatnyer…

14 jun 2008

Waaaaa…tarikh tu telah mengenapkan aku pada usia 29 tahun…tuenya aku.banyak gile benda yang dah aku hadap..baik yang buruk, sedih dan gembira..

Tapi atleast aku bersyukur Allah masih panjangkan umur aku..aku masih ade family..kawan2..buat pn rohana (my mum) selamat hari lahir yang ke 51 juge..same tarikh lahir ngan aku gak..hehehe




bile nak kawin..? ade gak yang tanyer..nak kawen..tp dgn saper..dengan sapa sajaa…sedap lagu nih..hahaha

p/s: thanks kat yg sudi kasi aku kek tu..(farid)


WARKAH BUAT SI DIA…

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu

kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu

seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu

melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

~ by pssst-akuler on June 19, 2008.

FRASER HILL (29 March 2008 - 30 March 2008)


assalamualaikum kawan2…

kerana busan..yang amat sgt..aku tulis laa blog nih…2nd holiday aku tuk tahun nih..Bukit Fraser…!! tempat yg aku nak pergi sgt2…dr kecik asik tak dpt g jerk..akhirnye aku sampai jugak dgn penuh sukar dan duka nyer…hehehe

29/03/2008 (sabtu)

pg tu bgn awal..masak2..bawak bekal..lauk ayam masak lomak..sayur..gureng aa telur..kul seploh baru kuar umah..amik member aku kat klang..dan kiteorg pun g laa…yg bes nyer..kiteorg g ikut karak higway..sampai kat teranum..jln tutup nak ke gap tuh..ader tanah runtuh lak time tuh….!!! waaaaaaaaaaaaaaaa….sedey giler…

lagi 15 ke 20 km je nak sampai sane…sakit ati.. toleh kanan jerk, tgk member seblah muke da frust..aku pun same gak frust..tp coolkan diri masing2..bawak bertendang…member da penat, so aku laa amik alih drive..patah laa balik..die ade la suggest g bukit tinggi jek..tp aku tak mau,,,,tak nak!!

so, aku decide g fraser ikut KKB..alhamdullilah, kiteorg sampai sane kul 7..yg besnye..kite telah buat satu BULATAN besar tuk sampai..hahaha..malam tu tak melepak..tapi terus tidooooooo…..sejuk woooooooo…

30/0302008 (Ahad)

besnye laa bgn2 pagi kat sini..damai jerk..udare segar jerk..permandangan mmg fresh giler…pagi tuh aktiviti kiteorg g nurseri, cuci mate ngan bunge..then, aku memanah..tunggang kude..yg paling bes snap gambar byk2….

tp kul 12 lebih da turun..takut ujan aa petang tuh..jln da laa bengkang bengkok..pening woo kepale layan driff kat situ..!! tp part paling bes tgk air terjun kat sane..kaler neskepe kurang susu..tak jernih..pastu sejok giler..leh kecut dlm mase paling kurang seploh minit saje..leh cube kalau tak cayer..huhuhu


buat insan tuh…andai ko bace karangan terindah ni..org mintak maap atas ape yg berlaku kat sane..sory sgt2..aku da spoil kan mood die mase tuh..jahat tak akuuuuuuu……aku tau die sakit hati sgt2 kat aku..aper2 pun..i luv u very2 much..muah..:)

~ by pssst-akuler on April 22, 2008.

PULAU LANGKAWI…30/01/2008-02/02/2008


assalamualaikum…
buat kawan2 yang rajin membace blog aku..hehehe..aku nak citer kenangan terindah aku kat langkawi nih..!!!

30/01/2008

ari tu aku tak keje..saje amik cuti..sebenarnye planning nak naik kapal terbang..tapi date asik tak kompem jerk..akhirnye naik laa bas dari sek 17..kul 11 kot naik bas..naik bas je mate da ngantok..tido laa..bajet kul 7 sampai kuala perlis…

31/01/2008

kul 6.30 dah sampai kat kuala perlis..lame tak g situ..mase duk arau ade aaa..feri kul 7..sementare tunggu feri..g solat subuh jap..tapi ok laa..bdn tak laa rase penat sgt..sebab condition basnye kot..daa luas..mmg selese ar!! lame tak naik feri..last g langkawi mase tingkatan 2..seingat aku takde yg bes pun kat sane..ikut rombongan org tue..shopping je laa kejenyer..

erm..dalam 45 minit gak naik feri..sp jeti mak aii..kene serbu mcm artis..”nak sewa ketaa ka dik..meh ikut abg no..kasik murah2 ja..” heheheh..tapi mmg murah..aku dapat kete wira auto 3h2m baru rm100..murah kan,,tu pun sebab ari biase..dpt kete terus drive ke pantai chenang..mmg book motel kat situ..dkt ngan pantai..huhuhu..

da check in kul 12..tidooooooooooooooooo…sedar2 kul 3..mandi2..pas asar kuar..destinasi 1st g dataran lang..tgk matahari terbenam..cantekkkkk!!! mlm tuh jln2 area pantai cenang…..

Dataran Lang

kat dpn AB motel

01/02/2008

2nd day ni..ari yg paling penat..lepas bekpas…terus g gunung mat cincang…naik kabel car..waaa..mmg menarik view dr atas..kompem ingat sampai pencen..lepas g sane..g intai air terjun telaga tujuh..cantekkkk..tapi tak mandi..takut amik byk mase kat situ…

dr situ gerak ke beras terbakar..makan mahsuri..padang matsirat!!teruje bace kisah mahsuri nih..dah lain tempat nih..tak mcm aku g seploh taun lepas..!! dari sane singgah jap pekan kuah..mkn tengahari..makn kat sane murah..sedap plak..teringat duk arau dulu..asik mkn jerk…dah murah!!!


dah kenyang..terus g telaga hangat kat mukim air hangat..tapi tempat tuh da tutup tuk mandi..dpt rendam kaki jerk..tpi lega..ilang kebas berjln tadi..balik dr situ ingat nak singgah air terjun durian perangin..tapi ujan aaa plak..kansel..

balik tuh lalu galeri perdane tapi tak singgah..malas.. balik motel terus…pas solat asar..g mandi laut….kul 6.30 mandi laut..redup sket..mlm tuh g mkn seafood..sedap weih seafood kat chenang..balik tidoooooo…

02/02/2008

ari last kat langkawi…kul seploh check out..singgah underworld tapi tak masuk..byk ikan da mati…no point masuk pun..terus g pekan kuah kunun2 nak shopping..tapi penat laa..beli cokelat tuk kunyah2 jerk…tapi sempat aa singgah tmn lagenda…

kul 4 pulangkan kete..sampai jeti kuala perlis 6.30..amik tiket kul 9..kul 4 pagi sampai kl..amik tren balik s.alam…mmg penat tapi berbaloi g bercuti kali nih..enjoyyyyyyyyyyy…..


buat tutttttt : terima kasih for having time with me..suke sangat spent time kat sini…

~ by pssst-akuler on February 12, 2008.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..