Friday, January 29, 2010

Aksi Memunggah..

( Akil Shah )

Bile saye berkemas...anda bile lagi..?

Adnan Menyempit..


Komen 1 :
"besttttttttttttt.........................aku nak repeat balik...
tgk 100 x pong x akan habis, aku menangis sbb terlampau lawak...
filem lawak...yg paling lawak...keluaran MIG....
tuk saper yg x minat intan tu....
lupe kan saje.....
kalu tgk mesti suke nyer...sbb lawak giler...

sam tgk willi (x tau nak taip aper)......terduduk kat atas jalan....hahaha
"DON'T want BANANA fruit 2 time"

Komen 2 :
"hahaha....walaupun muka nampak brutal.....dalam hati ada taman..."
tgk last night. Memang lagi best dari papadom .. lawak all the way
..dialog paling best masa dalam bilik meeting :adnan : pakcik and all da pakcik. This man sabotage da disposable. (patutnya proposal)...masa merempit kejar si zahar tu cara cakap selamba badak cam berbual biasa je..aku kasi 10 bintang. ada chance memang nak tgk lagi .."

Yang aku highlight kat atas tu adalah review dari pembace2 yang aku jumpe kat satu forem nih. Disebabkan review depa ni la aku mcm teruje tahap gaban lak nak tgk. Tak nak menyesal, aku g tengak ari Rabu. Baru RM6..

So aku nyer review plak..
Ketawa : aku berjaya ketawa untuk part2 kelakar dlm cerita tu..
Pelakon : tabik kat pelakon lelaki tp spoil byk kat pelakon pompuan lagi2 yang pegang watak wawa tu..
Bintang : 3/5

Cerita ni adalah sekadar hiburan..tak payah nak expect citer ni best giler..bak kate pepatah "di mane ade kemahuan, di situ ade highway"....




Wednesday, January 27, 2010

Emosi Terganggu

Kisah budak ni benar2 menganggu emosi aku. Bukan emosi jer, tapi kerja2 kat opis ni pun aku pandang enteng sajork..heee.. Mula2 bace tu, aku saspek macam cerita tipu jerk. Sekali, ngan kakak dia, abg ipar die, segala suku sepapat die pun join berporem.

Tapi aku puji tol semangat CSI geng2 forem cari nih. Tak tau laa niat sebenar betol2 nak membantu ke, nak busi body ke, terlebih prihatin ke, peka ya amat ke..itu aku tak dapat pastikan. Tapi nape aku terjebak terus2 membaca...arghhhhhhh....mencik tol laa..

Sedikit cerita pasal budak nih...

"
aku baru tersedar sekarang yang aku telah digunakan tapi demi allah aku katakan.. qalbi aku masih dalam islam.. aku ingin hidup dan mati dalam islam.. aku x tau macamana nak buat sekarang.. aku xtau.. paspot aku pon aku xtau kat mana.. aku macam orang bodoh.. aku harap semua tolong aku.. aku masih islam... itu harapanku.. aku takut sangat sekarang.. takut.."

Sebagai Islam, banyak mana pun kesalahan budak ni, tak patut kita biarkan die terus-terusan dimurtadkan..

"aku macam xsedar yang aku telah dimurtadkan sebab aku macam ada termakan sesuatu dekat rumah dia. aku jadi lalok.. aku sign form dalam bahasa hindi yang aku sendiri x faham. ..keluarga dia bagi aku nama baru.. Namrata yg bermaksud humble.. buat pengetahuan sumua. aku masih dekat sini dan aku xtau macamana nak balik.."

harap2..budak ni selamat pulang ke Malaysia....amin...

***************************************************************************

Ni aku nak story pasal malam tadi. Malam tadi lepas round2 the world, g tesco temankan dak tu beli barang, kiteorg singgah minum kat Pelita. Dari jauh da nampak pesal ramai sangat yang pakai baju kaler Merah nih..hehee..

Masuk je kedai tu, aku paham da..malam tadi ade game bola between selangor ngan Johor...

" amacam bang game mlm nih? "..sekadar bertanyer..
"6-0" die jawab. Aku tersenyum. Happy gak. "Alaaa..ngan Johor leh aaa.." die sambung balik. Ish, da menang tu da laa. Ape laa....heeee


Ayat tak leh blah dlm paper hari nih..
Gergasi luka belasah Johor

Monday, January 25, 2010

Saat Ini..

Sebenarnye..aku MALAS sangat nak menaip blog...dan sebenarnye aku banyak KERJA nak buat..tapi, aku malas nak mulakan...eee...rimasnye laa kalau ade feel macam nih...ke sebenarnyer aku LAPAR..!!! takde laa lapar sangat..tapi kalau aku imagine ape lauk yang aku bawak untuk hari ni, bisa merembes kan nafsu makan aku jugak kot..

Da kul 12:56, yesss...da leh lunch ngan senang hati..tp tak abis menaip lagi nih...ape aku nak cerita yer..macam takde aper2 cerita yang aku nak cerita pun..

Baru jap ni, ade member tegur...
Namanyer Shaz
" salam cik pija, bile bleh sy blanje prosperity?.."


Eeeeeeeee....sedapnye wak..kalau laa awak leh delivery kat opis org nih...mmg u the man laa..heeeee

Ah, lupekan.....aku da tapau nasik pun...

Aku sedang menghitung masa saat ni...Bile nak petang..bile nak malam..bile nak esok..bile nak lusa..bile nak tulat...bile nak gaji...? Poket da kering nih wei...waaaaaaaaaaaa

Selit sket aktiviti last week...sabtu tu, pagi2 aku da bangun g jogging..bes sangat layan mata dengan menegok benda2 yang hijau ni...pastu petang sket aku da berangkat balik ke SK..da tak tau nak buat ape kan..baik aku balik umah...

Kenyataan kukuh kenape aku berada di SK..

" saja tanya, sori ye wa, bz la, ni org tgh setting barang..bile balik sini..?.."

Alkisah...tamat sudah..

p/s : selangor kalah tapi badmintan menang...ade aku kisah..?



Friday, January 22, 2010

Bile aku SEBOK...!

Macam tak percaye je aku sebok ari nih..Bukan aku sorang je yang sebuk..Tapi makcik2 yang seangkatannye jugak sebok..Macam tak percaya jerk..

Semalam, aku ade meeting kat Lembaga Getah Malaysia ngan group Offshore GeoSurvey (OGS)...Projek untuk Shell Malaysia..Ish, lama tak attent international meeting nih..biase meeting ngan orang2 gomen jerk..

Bangunan ni betol2 kat depan KLCC...Aku bisik kat Aisyah.." org lame giler tak g sini..mau 3 ke 4 tahun..!" ternganga dak aisyah ni dgr...Biar betol katenyer...Tapi mmg betol pun..

Wednesday, January 20, 2010

JUMAAT....


Sekadar Renungan...
Adakah satu kebetulan?..wallahualam...

27/11/2009 - hari raya Aidladha jatuh hari JUMAAT..
18/12/2009 - tahun baru Hijrah jatuh pada hari JUMAAT..
25/12/2009 - hari Natal hari JUMAAT..
01/01/2010 - tahun baru juga pada hari JUMAAT..
26/02/2010 - maulud nabi pada hari JUMAAT..
02/04/2010 - matinya jesus kristus, juga hari JUMAAT..
28/06/2010 - hari Wesak jatuh pada JUMAAT..
10/09/2010 - hari raya Aidilfirti juga jatuh pada hari JUMAAT..

Renung2kan laa..dan selamat Beramal...
p/s : aku dpt ni dr sms...

Tuesday, January 19, 2010

Semalam...Risikan dari KUMBANG

Mate da panas, kepale aku sakit. Semalam dah MC, tak puas2 lagi ker? jgn laa sekse aku mcm nih. Macam tak cukup daya dah nak bertabah nih. Agak-agak kalau aku merintih macam ni ada tak manusia yang kisah.

"tu la ko, byk sgt dose, tu pasal tuhan bagi ko selalu sakit..!"

Betol mulot puaka kan. Lantak laa dieorang nak kate ape pun tapi aku memang dilanda kemurungan, kepeningan dan kesakitan yg teramat skrg nih..waaaaaaaaaaa

Ahad lepas...

Aku nampak minah yg pakai baju kurung biru tu tak tentu hala. Semua benda yang die buat tak kena. Buat air oren pun die bubuhnye garam. Gile mengelabah, nasib baik la Firul perasan. Kalau tidak merase laa korang minum air oren masin..Ngeh ngeh...

p/s :Aper2 pun bunge sudah pun dirisik dek kumbang....nantikan upacarenye on 14 Febuary 2010...!

Wednesday, January 13, 2010

Sangat TERSENTUH..

Aku baru abis bace paper Harian Metro...bace tajuk pun aku da sedih sgt2..." Buang AYAH tepi jalan"...Kalau ape yg diceritakan kat paper tu betol dan sahih, aku betol2 sakit ati, marah..mcm mane laa ade anak mcm ni..mmg bangsat sangat..Kalau laa dr kecik tau pangai ko bile da berbini mcm ni, baik campak je kat laut..tak yah dibesarkan...sape2 nak bace..tgk link nih...http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Buangayahtepijalan/Article

Nampak emosi kan..?
Mmg aku emosi pun..Tapi bende2 mcm ni buat aku beringat..Hari ni leh laa kate aku tak akan buat mcm tu..Tapi hati kite ni..? sape yang jangke..Nauzubillah..mintak2 Allah jauhkan aku dr hasutan2 mcm nih...Bak kate kawan aku...bile2 mase je Allah tu akan terbalikkan hati kite..bile2 mase je Allah boleh menduge kite...

Huh..tutup la citer pasal tu...

Isu penggunaan kalimah ALLAH dan gereja yang dibakar...mmg aku marah ngan fenomena skrg nih..sgt2 marah..Suke suki je nak gunekan kalimah Allah...

Tapi perlu ke gereja dibakar? Tapi ikutkan aku, mmg nak bakar je pun...hehee...Perlu ke kite buat huru-hara berarak ke sane sini? Pastu yang sedih ade surau yang cube2 nak dirosakkan...MasyaAllah..ngeri dgr..

Entah laa, aku pun konpius sebenarnyer...sangat2 konpius...Tapi harapan aku..jgn laa ade ape2 yang tak baik jadi kat negare tercinta, family dan kawan2 yang aku sayangi..AMIN..yang pasti berjuang laa kite semua untuk ISLAM...!!!

Renung2kan la....

Firman Allah lagi yang bermaksud: "Dan janganlah engkau melakukan kerosakan di muka bumi; sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang yang berbuat kerosakan." (Surah al-Qasas, ayat 77).


Tuesday, January 12, 2010

Hari yang FREE


Korang percaye tak ari ni hari FREE sedunia aku..
Dari pagi aku sampai opis sampai laa ke saat nih..
Sungguh aku takde keje..

Tah ape2 aku buat..
Aku sempat sembang ngan emy..ngan ana..
Tak sangke anak emy pan da sekolah tadika..
Cepatnye mase berlalu kan...

Pejam celik..pejam celik da petang..
Ni yang aku suke nih..
Balik umah..pastu kuar dating..
Pastu tido...

Monday, January 11, 2010

Langkah SELANGOR 2010

Syabas....tahniah...yahooo..Selangor mengorak langkah dengan memenangi PIALA SUMBANGSIH...heee...time ni, aku teringatkan housemate aku si Ina..teringat gak kat Ila..tak pe ye korang..tahun dpn cube lagi yer..

"org gerak lambat skit ye wak..dpt tgk 1st half pun jadi laa.." katenyer..pade aku, takde hal..heeee

"HOREY...!" same2 aku ngan rizal menjerit dlm kereta. mase tu kiteorg da kat parking lot kat TESCO..huhuhu...baru lege nak shopping kat dlm tu..nak beli lauk untuk seminggu...moh..




Thursday, January 7, 2010

Kenapa POYO sangat?

Ape maksud POYO sebenarnyer..?
Mule2 aku dgr perkataan ni mase aku study kat Uitm dulu..
" poyo laa ko ni pija.." sket2 poyo..sket2 poyo..
Makin lame makin syok laa mem'poyo' kan org...
tp sampai skrg aku tak sure ape laa maksud poyo tu..

Poyo tu gedik ke..?
Poyo tu ngegade ke..?
Poyo tu mcm batak kelabit ke..?
Poyo tu mcm aku ke..mcm ko ke..mcm die ke..?
Tp senang citer, poyo ni lebih kearah pade bende2 tah ape2 gak rasenyer..

Ish..poyo ni katenye asal dr bahse org Nogori Sembilan...
Tp tak tau laa betol ke tak...

Ni aku baru balik lunch ngan someone..
Yg agak lame aku tak jumpe..
Die tu leh dikatekan kategori poyo's gak tu...hahahha
Suke2 aku je...

Wednesday, January 6, 2010

Cherating~ Kuantan Dec 2009

Percutian yang tak pernah pun terlintas kat kepale otak aku...lagipun, aku ingatkan cuti da abis..Byk cerita tersirat sebenarnye..macam2..tak tau laa nak cerita mcm mane..aku yang terlalu mengikut perasaan ke atau aku ni terlalu byk pikir ke..aku pun tak sure..!

2 minggu aku cari info pasal nak g Cherating nih..kat blog..kat forum..ade laa sket info yang aku dapat tuk bekalan aku g sane..yang pasti aku nak cube mkn satar...nak mkn roti bakar kat Hai Peng..dan breakfest kat CAFE 619..tercapai ke cita2 aku..?

Ermm...dengan mood yang tak betol..ngan rase kecik hati..ngan rase serbe salah..aku pegi jugak..dengan harapan aku dpt satu percutian yang bes bes bes..eceh..tibe teringat kat mak...sian mak..!!

Rabu ( 30/12/2009)
Seperti yang dirancang, pagi tu aku gerak ke Klang amik Rizal dulu..sebab nak g ngan kete kesayangan aku..lagipun senang nak tukar2 bawak..aku penat, die bawak..die penat, aku bawak..atleast, rase penat tu tak menular kepade mood yang tak baik..tau2 je la kalau da penat..!!

Sampai awal gak..dalm kul 3..lagipun, aku da siap2 da book tempat kat sane..nanti sampai sane takde laa pening2 nak pikir mane nak duduk..aku stay kat Chalet Pak Itam In..mmg cantek tempat nih..betol2 tepi laut..mule2 sampai..sungguh, aku rase sangat2 tenang..lupe sekejap ngan prob yang ade..rase penat pun ilang...




Lepas solat Asar, aktiviti lebih pada melepak tepi pantai..no sunset..paham2 je laa..aku kan kat
Pantai Timur...tp pantai kat sini mmg ganas..ombak die tinggi2 melambung..teringat lak pepatah org tua2..kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai..yo laa tu..



Kamis ( 31/12/2009)
Takde aktiviti sangat pun ari nih..pas zohor, g melawat tempat penyu..takde penyu pun..ah bosan laa tempat nih...lepas snap gambau aper2 yg patut, kitaorg gerak g kemaman...tak jumpe pun kedai kopi hai peng tu..sedihnyer...aku pun balik chalet..tidoooo

Mlm tu jln2 g kuantan...takde yg menarik pun mlm tu..rase nyampah ade laa..takde tanam azam pun mlm tu..tanam rase sakit ati jer...!


Jumaat ( 01/01/2010)
Pas g Teluk Chempedak...aku pun balik Shah Alam semula..tp kat TC ni cantek..aku akan pastikan aku sampai kat tempat ni satu hari nanti...




Kesimpulan :
Pada aku..takde ape yg menarik kat sini..tp menarik tak menarik ke satu2 tempat pun bergantung pade akal kite tuk menceriakan suasana..kalau masing2 da mcm ampeh..nak buat camne..aku lagi laa..mmg tak reti nak handle bende2 cam nih...

Food - totally out..sepanjang mase aku sakit perot..da laa nak period..perut rase sebu jer tau..

People - out jugak..tak ramah langsung..kite datang nak kasi kau duit la kawan..senyum2 laa sket..tak senyum tu takpe pade aku..tp tahap sombong mcm bhabik tu..aku tak leh terime..tah laa...teringat lagi pepatah..bahasa melambangkan bangsa..da mmg bangsa dieorg mcm tu kot..

lagi satu..mcm mane depa boleh tak tau ape itu ATM..? huh..frust aku...

p/s : segale bende yg aku nak mkn tu, tak tercapai pun..sian aku kan...


Tuesday, January 5, 2010

Langkah 2010

Semalam..hari pertama aku masuk opis untuk tahun 2010. Azam aku, kunun2 nak masuk awal semlm..tp as usual, tak mampu jugak aku nak sampai kul 9..da jadi 'amalan' org kate....sampai opis, laju2 aku bukak facebook..nak jenguk business2 yang lame tertinggal...ngan inbox yang penuh ngan gossip.......

Syukur alhamdulillah..setel jugak masalah kekeliruan ko yer zai...heeee.. tak sia2 puan ILA kasi nasihat berdas2...aku bukan tak nak kasi nasehat..tp paham2 je laa anak dare mcm aku nih..hahaha

Duhai PIJA...
bangkit laaa...harap2 tahun ini memberi seribu..kemanisan...kebahagiaan..kemakmuran buat aku...AMIN....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..