Friday, September 25, 2009

Selamat Hari Raya



Salam Aidilfitri..
Kenapa baru hari ni..?
bukan sebelum raya..?

Entah..
mungkin hari ni je, aku ade mase..
mungkin hari ni aku bosan..tak tau nak buat aper..
mungkin baru ari ni, aku ade mood nak menulis..

ape pun kemungkinan..
tak salah pun kan kalau aku baru nak wish sekarang..
nak mintak maap skrg..?
salah ke tak...?
ah..lantak laa...

aper2 pun...
first thing...aku nak mintak maap kat mak n ayah aku..
kat adik2 aku..
kat kawan2 aku..
kat sape2 yang kenal aku..

aku tahu aku tak sesempurna manusia yang diharapkan..
arini aku buat silap..esok luse mungkin buat silap lagi..
aku tau aku byk buat org sakit hati, kecik hati, aper2 je yang berkait ngan HATI..
aku mintak maap sgt...!
I'm SORRY..!!

lastly..
SELAMAT HARI RAYA...!!
jemput la dtg ke umah...

Wednesday, September 16, 2009

Muara Ikan Bakar

salam...

Lokasi : Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, Klang



Tarikh : 12 September 2009 / 22 Ramadan 1430 H



Ahli :
- pija -
- rizal -
- firul -
- angah -
- alang -
- cipong -
- adik -
- ecah -


Maklumat Penting :

jumpe kat Tanjung Harapan..
aku n bujal sampai paling lambat..
alang n cipong paling awal..
die gak tukang pilih ikan n segaler2nyer..
angah, firul, adik n eca naik satu kete..

makanan tak bape sedap mahal plak tu..
tp yg bes sume nye sporting n happening..
lokasi die mmg cantek..
betol2 tepi pantai..

ape lagi..
aper2 pun kenyang la..
heee
alhamdullillah..
see all of u next year...............insyaAllah..






Tuesday, September 15, 2009

Berbuka Puase - 1st Edition


Lokasi :

ANI SOP, SEC 9


Tarikh :

10 September 2009 / 20 Ramadan 1430

Ahli Majlis :

- pija-
-alang-
-linda-
-ina-
-ina n9-




da lebih 2 minggu pose..tapi tak penah plan pun nak buke pose same2 ngan budak2 umah...tu nasib baik makcik linda (ex housemate ) ajak buke pose same2..alang2 tu ajak ler budak2 3 org tu sekali..

mmg kecoh kat sane..
mcm2 peel..
yang pasti..
linda..sonok gile dapat duduk dpn..naik kete baru laa katekan..
alang..tak leh pakai..tinggalkan pesanan, leh membute..tp die laa tukang booked..
ina n9..tak byk citer tp sporting..baru je duduk kat umah tu..
ina..drifter kami pade haritu..

nasib baik alang da book..buktinyer


tp..mkn kat sane mmg bes..nasi ayam die mmg class..plan nak mkn bubur ayam die..tp takde lak menu tu aritu..lenkali laa..


next citer..buke pose kat MUARA IKAN BAKAR pulak..

Wednesday, September 9, 2009

09-09-09 --> what happen??


Nampak special kan tarikh nih..??

Macam mane specialnye tarikh ni pun..takde ape yg menarik yang jadi kat aku hari ini..
tuk aku ceritakan kat korang...!!

Tapi..
Katekan tarikh ni jatuh on saturday or on sunday..
for sure ramai yang pilih hari nih kan..
tunang? kawen? dan seangkatan dengan nyer..
silap ari bulan aku pun leh 'ter' kawen pade tarikh nih..
ngeh..ngeh..!!
ape ade kisah pade tarikh..??

As usual..
aku keje mcm biase..aku berpuase mcm biase..
kot ade pun, si Aisyah tak masuk opis ari nih..
MC 2 hari katenyer..deman panas..erk..!!
moge cepat sembuh..

Jap..
maybe ari ni antare special day for Bujal..
ari ni die ade interbiu..
still untuk job di MPK..
hopefully die dpt buat yng terbaik..
moge tak sia2 kite kuar masukkan sijil dlm folder mlm tadi..
heheheee...
anyway..GOOD LUCK..!!

Atau..
specialnyer..buat pertame kalinyer..
aku..alang..both of ina bersahur sekali pagi tadi..?
kalau tak..sorang sure takde..
period laa..tak terbangun laa..
mcm2 laa..!!

- 09-09-2009 -

Monday, September 7, 2009

Baju Raye.! Kuih Raya..Duit Raye...

BAJU RAYA..
Tiap kali nak raye..blum puase lagipun..da ade org ajak aku g beli baju raye..

" eh..kene beli sekrang..nanti takde org nak amik da.."
" beli skrg laa senang, sok time puase tak larat nak merayau..!"

Itu laa..ini laa...tp betol gak..kang takde sape nak amik baju aku..org lain bergaye sakan..aku comot je..kang takde sape lak nak ngorat aku..!!

Ape tema tahun nih..? HIJAU...sape buat pilihan nih..? tak lain tak bukan ayahanda ku ler..heeee

KUIH RAYA..
Wajib ader..hand make ke..ready make ke..tapi kene pastikan ade jugak..dulu mase budak2..mase skolah mmg rajin buat beskot raye..la ni bukan tak mau buat tapi nak curik mase tu mcm susah sgt..org sekarang mane nak mkn kuih2 majerin ni lagi dah..

Tapi, kat umah aku biase nyer..beskot wajib buat..biskut sarang semut, biskut neskepe, biskut conflakes..almond london tu wajib beli..heee

As usual laa..mak mesti buat kuih bahlu punyer..waaa..sedapnyer..pastu..kuih tiram mak..pergh..lapa perot aku tibe2..!!

DUIT RAYA..
Tahun ni save sket..adik da keje..alang da keje..hahaha..tahun ni tak yah kasi korang duit raye dah!! Teringat mase kecik2..dulu tiap kali raye..paling2 leh kutip RM500 ke atas..seronoknye jadi budak kecik..!!

Sunday, September 6, 2009

ZAKAT FITRAH..

Mase ni aku ade kat SK..jeling kat jam laptop da kul 3 pagi..malas laa nak tido..nak tunggu sahur terus..silap2 ari bulan aku yg kejutkan mak..si adik balik jap tadi..ilang balik..pinjam kete nak g konvoi sahur katenyer..

Aku sampai SK malam gak..!! ape yang aku nak cerite ni pasal zakat fitrah..alhamdulillah, aku da berjaya melaksanakan tanggungjawab aku untuk tahun nih..untuk mereka yang tak bayar lagi leh tgk kadar zakat untuk tahun nih.....

Selangor, Wilayah Persekutuan, Pahang, Perak, Kedah dan Pulau Pinang – RM7
Terengganu – RM5, RM7 dan RM8
Johor – RM5 dan RM7.50
Sabah – RM6.60
Negeri Sembilan – RM6.50
Melaka – RM6.30
Sarawak dan Perlis – RM6

Sumber : BERNAMA


Nak selit sket...tadi cari lagi burung puyuh..tak jumpe gak..!! eca....ko saje laa harapanku...!!

Thursday, September 3, 2009

MISI GAGAL LAGI..!

Huh...misi gagal lagi...kul 6. 30 baru sampai s.alam..dr stn Subang Jaya da msg member tu..roger2 nak update lokasi aa kununyer..

" haaaaaaaaaaaaaaa.....baru nak mandi.."

Terjerit dlm hati jerk laa..heee
..dalam kepale otak da imagine da..sampai kang, terus mandi..Tapi..da dapat agak jugak..mesti lambat gak die sampai kang nih...ngam2 kul 7 baru sampai umah aku..

So, gagahkan diri gak laa g pasar kat stadium tu..ramai lagi manusia..jln sikit, nampak roti jala.feveret aku tu..rembat gak laa 2 hengget..tp misi aku nak cari burung puyuh berempah..
haaaaaaaaaa....jumpe..!!!

" da abis laa dik..tinggal ayam jerk.." redha je la..takde rezeki aku nampaknye lagi nih..

burung puyuh berempah..!!
bile laa dpt mkn die nih..heee

semalam berbuke tgh2 bazar..heee, mlm tu singgah pkns..mmg niat nak cari serunding ayam buat kunyah2 waktu sahur...

serunding ayam

Wednesday, September 2, 2009

Ramadan Ini...

Lame tak mengarang..
sebabnyer malas jerk..!!

Sebelum aku bebel2 lagi panjang, sebagai rakyat Malaysia..aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN yang ke 52..merdeka ke kite..??

ape aku buat cuti 3 ari ari tu..?

Sabtu...bangun da laa lambat..! bangun2 leh mkn dulu...pastu baru semangat nak kemas umah..tak puase laa katekan!! da kemas2..terlayan lak citer industan..jgn laa kantoi ngan bujal..mampus die gelakkan aku..heeee

ape kes lak ibu mengandung dtg sini nih..? nak melepak rupenyer..petang tu, pas Asar, g AMCORP MALL nak usha warehouse..gaye cam gempak tp hampeh nak mampus laa tempat tu..da takde aper..

da nak berbuke nih..leh lengah2 lagi..siap singgah umah Pak Ngah Bujal kat Sentul tu haa..so, tumpang berbuke laa kejap kat sane..sedihnye la tgk dieorg berbuke tanpa mak..mak budak2 ni baru meninggal 2 minggu lepas..

Ahad..siang nye biase laa aktiviti membute ngan jaye nyer..berkebun kat dpn umah..aku ade tanam nenas tau..!! sejak henpon takde nih..tak leh nak capture gambau bile g mane2..argh..ku gheramm..!!

Isnin...merdeka...! merdeka..! ari ni misi mencari burung puyuh goreng..nampaknyer misi aku gagal laa plak..takde puyuh gureng aa kat kompleks PKNS tu..kene teruskan misi lagi nih..siap org tu kate..usahe tangge kejayaan..arghhh!!

pesal touching lak dgr lagu ni..aduhai..!!

Teruskanlah

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap sama sekali

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah..

Teruskan lah kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah… teruskan lah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..