Tuesday, May 26, 2009

BAGAN LALANG

Catatan tuk ari jumaat aritu:

Friday blues…bosannye ari tu..baru kul 12 tgh ari..server lak mcm hampeh jer..jap ok jap tak ok..bdn lak rase seram sejuk..lame2 aku rase da tak leh tahan..balik laa…

”kalau bos tanye, kate org ade emergency yer..
" hikhik…

ptg ni ade janji ngan lawyer, tpi ni ade kat s.alam lagi..tak tau aa sempat ke idak” msg yang aku terima dari Rizal. Kebetolan, aku pun nak balik.

“org otw balik nih…nak org amik ke”…


Citer punyer citer..alih2 aku ikut die g klang..settle ngan lawyer sume..pas settle dlm kul 4 lebih tak tau nak g mane… ade 2 cadangan mase tu..nak g jualan gudang kat subang or nak g bagan lalang..aku decide nak g bagan lalang…jauh gak tempat tu kat sepang sane tuh..2 jam gak laa amik mase…

Kul 6 lebih kot sampai sane..tp tak dpt view matahari terbenam laa..tp atleast dpt tgk laut…tenang sket jiwe dan kepale otak yg serabut nih!!!


so disebabkan perot da lapau..kiteorg decide g mkn..die yg order..

menu aritu:
* kailan ikan masin
* ikan pari bakar
* sotong gureng tepung
* udang gureng tepong
* pepahat (1st time aku mkn..sedap wei, tak tau aa betol tak sebutan die)
* telur dadar…



mak ai, mcm mkn seploh org…byknyer mkn…..ni betol2 lapau nih..tu yg bahye order time lapar..tp alhamdullilah, berkat usahe 2 perot yg kebulur, abis korang tau..hahhahaha…tp mmg sedap makan kat sane..kalau korang sampai sane..kedai mule2 sekali jumpe tu..

senandung mlm kot namenye kedainye..kusi kaler merah..mmg best..ikan pari die..fuh, meletop..!! heheheh pastu, otw balik..amik ko pija..batuk tak henti2..gatal2 tekak..malm tu tak mau tidur dibuatnyer…aper2 pun puas mkn kat sane…


~ by pssst-akuler on November 30, 2008.


1 comment:

~ PIJA ~ said...

One Response to “BAGAN LALANG…
” peh..sempat lg ko ke bagan lalang nun..tu bawak kete sambil manje2 la tuh yg jd 2 jam perjlnan..hehehe..bestnye mkn kt sane ye ton..makanan laut goreng tepung..yummy..citer bab makan kat sane tetibe perut aku lapau..
zai said this on December 10, 2008 at 6:22 am (edit)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..