Monday, December 31, 2012

Selamat datang 2013



Tiap-tiap tahun aku mesti kena soalan yang sama.

Apa azam baru kau tahun depan?
Kau bile nak kahwin? Belum aku jawab, dia sambung cakap lagi. Kau jangan memilih sangat dan bla bla bla. Akhirnya aku pilih untuk senyum kambing daripada menjawab.

Korang nak tahu apa aku nak?

Aku nak melancong sakan tahun depan.
Aku nak kumpul duit.
Aku nak pergi Mekah. Dapat buat umrah pun jadilah.
Aku nak beli rumah.
Last sekali. Aku nak kurus.

Anyway, selamat tahun baru 2013. Sama-samalah kita menjadi manusia yang dirahmati Allah selamanya. 

p/s: Teruje waiting for new product from Ecah & Ayie.


Dari AKU,

Saturday, December 29, 2012

Stress

Kejadian berlaku bulan lepas. Aku bukak almari, aku tarik seluar jeans levis aku. Size 27. Aku tau aku dah berisi. Tapi memang konfiden aku bleh pakai lagi.

Aku sarungkan. Aku menjerit. Aku sedih. Aku down. Aku stress. Stress sangat- sangat. Aku tak boleh nak kacipkan seluar.

Nak jogging aku malas.
Nak berhenti makan, aku memang kuat makan.

Tapi, nak tak nak aku kene lakukan sesuatu. Adeh.....

Dari AKU,

Monday, December 24, 2012

Port Dickson Dec 2012

Port Dickson (PD).

Seriusly, lama bebenor tak pergi sini. Last pergi pun 10 tahun sudah. Sebenarnya pergi PD ni tak dirancang pun. Saja nak habiskan masa cuti. Duduk umah pun bosan jugak. So, alang-alang dah pergi tu singgah dan jenguk sekali kat mana Seremban 2. Ok done, dah tau, terus drive ke PD.

Destinasi ke Telok Kemang. Sampai je sini, hujan still turun even tak lebat. Renyai-renyai. So belikan cap untuk Rayyan and Dadat. Lagipun Rayyan tengah dedau dek deman. Rayyan manusia paling excited bile turun je dari kereta.

First thing yang die nampak, kuda. Terjerit-jerit duk panggil horse!!! Horse!!! Dah penat layan horse, we all jalan jauh sikit menuju ke pantai. Hah, amik kau. Lagi menjerit-jerit si Rayyan. Abang nak mandi! Abang nak mandi. Nasib baik bawak baju spare. So, layan la die main ombak. Manjang menjerit run...runnnnnnnnnnnn bila ombak datang dekat dia. Lawak tengok!




Dah penat layan ombak, shopping ala kadar, we all gerak balik dengan puas hati. Tak sabar nak pergi bercuti ke Langkawi.



Anyway guys, moga ketemu lagi di lain entry.

Dari AKU,

Wednesday, December 19, 2012

Dinner - Ala ala Retis gitu

Jujurnya aku tak suka nak join dinner. Lagi- lagi dinner yang nak bertema bagai. Nak cari baju lagi. Nak cari aksesori lagi. Ish lecehlah nok. Last aku pergi dinner 10 tahun lepas. Tu pun malam pra graduate masa kat uitm dulu. Hahaha.

A night at award show. Yeah. Itulah die tema makan malam SKMM bagi tahun ni. Ala-ala dressing macam artis gitu. Ikotkan aku malas nak join. Tp taknak ler dikatekan anti sosial, so aku gigihkan jugak pergi. Target malam tu nak dapat note. Ade 40 bijik tu. Takkan sebijik pon tak kenekan.

Ok. Malam itu aku pakai simple je. Nak kate dress bukan dress. Nak kate jubah bukan jubah. Ah belasah je. Janji pakai baju. Tujuan utama nak makan je pon. Dah makan, dah kenyang baru balik. Haaa. Untuk pengetahuan korang, malam tu takde rezekilah nak dapat note. Aku dapat ice cream maker je, dari Kendwood gitu. Jadilah dari takde kan. Kau ade?

Ok kengkawan. Dah abis. Aku nak sambung meeting yang mana aku terpaksa datang tapi tak paham apa lagi setakat nih.

Babai.




Dari AKU,

Monday, December 10, 2012

Explore Race Cyberjaya

Badan still lenguh-lenguh lagi. Tidur pun macam nak menendang je dah. Hari ni masuk hari ketiga. Bekas-bekas sakit tu ade lagi. Sakit tak tahan punye pasal jugaklah aku telan panadol extend. Ha kurang sikit rasa sakit. Rasa mau deman wo. Mau taknya, dah dekat setahun tak masuk aktiviti lasak. Sekali masuk yang heavy punya. Explore race tu. Mau tak pengsan.

Macam tak caya jer aku masuk explore race. Suka-suka je asalnya. Dari suke-suke terpikir pulak nak menang. Dahlah group semuanya vouge belaka. Jejans pun dua orang jer. Tak menanglah jawabnya.

Sembang dalam email kemain lagi. Pukul 7.30 daftar, jam 8 mula racing. Macam biasa, janji paria, pukul 9.30 baru nak mula. Ada 6 check point yang nak kena completekan. Paling tak boleh blah bila kene asingkan rempah ratus yang bercampur-campur. Ade kacang hijau, jintan manis, lada hitam dan macam-macam rempah ratus lagilah.

Ape-apa pun memang enjoylah. Tepat pukul 12.38 tengahari kiteorang setel main. Yahoo. Puas hati sangat-sangat. Dapat godies lagi. Terima kasih SKMM untuk pengalaman ini. Malam tu pulak we al ade annual dinner dekat Hotel Royal Chulan. Nanti aku update.

So layan gambar je lah ye.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..