Tuesday, January 15, 2013

Dialog: u ni gile la. i love u jawabnya. Ish

Orangnya nod bad. Katanya berumur 30 plus plus. Kadang-kadang menghiburkan. Kadang- kadang menyakitkan. Tengelam timbul tengelam timbul. Adeh. Die bilang aku garang. Aku bilang kat die -kau tu yang pelik. Marah pulak. Gaduh dan gaduh.

U.. Nak kapel dengan u boleh?
Aduh. Dia buat hal lagi.

Jam sudah pukul 3.17 pagi. Terjaga setelah tidur seawal jam 11 malam. Bangun hanya nak gosok gigi. Tempel bedak sejuk. Menulis bila mata seakan tak mau pejam.

Wahai hati. Belajarlah menerima.

Dari AKU,

Wednesday, January 2, 2013

Permulaan hari 2013

Tadi aku beratur panjang kat Pejabat Pos. Pejabat Pos kat Cyberjaya ni takde Sistem Nombor. Nak tak nak kenalah beratur. Ade seorang lagi perempuan yang duduk belakang aku. Aku tak tengok sangat. Aku pandang sekilas jer. 

Sampai turn aku baru aku perasan ladies ni pregnant. Kesian. Takpelah, kalau banyak bergerak senang nak beranak nanti. 

Tujuan aku ke sini nak hidupkan lesen. Aku baru terperasan dah 2 bulan lesen aku mati. Memang kena sangatlah bile kerajaan Malaysia buat lesen ni mati time besday. Supaya manusia-manusia macam aku ni tak lupa nak renew.






Saje je cerita. Sebab aku boring tak tahu nak buat apa.

Dari AKU,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..