Sunday, September 18, 2011

Friday, September 16, 2011

Hari Pertama

Pagi tu kelam kabut sikit. Aku biaselah. pagi tu baru nak iron baju. Kebetulan semalamnya aku sakit perot, muntah-muntah dan deman, so memang mood tu agak kelayuan ditasik madu la jawabnya. Dalam hati tu berdebar-debar la jugak kan.

Kuar umah dah lewat jugak. Nasib baik sempat sampai tepat pada waktunye. Ok. Takde ape yang menarik untuk aku bebelkan. Macam biase. Aku ditaklimatkan cara-cara nak akses kuar masuk. Berkenalan dengan staf-staf lain.

Bos aku lelaki. Nampak macam sempoi. Tapi agak terlalu cepat nak menilai die. Takde kerja sangat pun untuk hari tu. Hanya diberitahu ape tugas-tugas aku yang akan datang. Agak menarik. Kalau dulu asik layan data hidro je, sekarang ni kene hadap data-data telco pulak. Harap-harap bes lah. Amin.

Doakan aku kerja sampai aku berumur 56 tahun. Amin dan InsyaAllah, kalau umur panjang. Syukur padamu Ya Allah.




Dari AKU,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..