Tuesday, June 30, 2009

Gurls DAY OUT - SATURDAY

Sabtu haritu berjaye gak menghabiskan duit kat BUKIT TINGGI, Klang...rugi aa plak kalau baucher RM20 yang aku dpt tu tak digunakan..pastu dpt lak gift 30% tuk each item..oppss lupe lak nak bg tau..segale2 baucher ngan gift tu aku kene habiskan kat Padini jerk...

"long...aku nak ikut.." adoi, ibu mangandung 5 hari nih...nak ikut lak die...so, ari jumaat tu die da sampai umah da..ni nak flash back sket..



posing jgn tak posing..

Dlm kul bape eh..kiteorg da gerak..lewat gak..singgah mkn kat sek 7 dulu...sampai sane, terus g padini..rembat jam, baju n kasut..abis gak dlm seratus lebih...tp tak per..amat berpuas ati..alahai..mama arora nih..pening lak die..td suruh mkn tak mau...!!tak selera katenyer...kan sudah pening...heeee



Monday, June 29, 2009

Skinhead at Bukit Beruntung...

salam..
aritu tak sempat nak update laa..anyway, last week ( 20 June 2009 ), berangkat laa rombongan ikan sardin ke umah mak lang..naik satu kete jer tu..nasib we all slim2..duk menyempit2 je kat belakang..tp seronok laa..

actually, niza (anak maklang yg no 2) selamat melahirkan baby boy last month..mase ni baby die da 52 hari..so. satu majlis cukul jambul pun telah diadokan..

ade due baby yg akan di skinheadkan, anak abg izal (haris) ngan anak angah niza (naufal)..tak lak jambul budak tu die keratnyer..acah2 potong je aku tgk..hahahaa

fiza tgh dukung aris, kak ngah niza tgh dukung naufal

aku awal2 sampai aku da melantak dulu..lapa korang..tgk kat dapur ade nasi lemak..aku, adik n firul selamat mkn...tgh syok2 mkn tu, dgr irama merdu makcik2 tu marhaban...aduhai, meriah..kaler hijau lagi baju2 dieorg...

nampak mak siap da interprem kat tgh2 org ramai tu..sempat gak menyelinap..mak aku mmg nakal..!! hehehe..

sebenarnye baby aris ni baru je sehat..alhamdulliah..mase die lahir aritu, ususnye kat luar..siap dokter kate 50-50..tapi berkat doa, mak ngan ayah die..akhirnye die selamat dibedah...uh, lege..

dlm kul 2, kiteorg gerak balik da...sebab ayah keje pagi tu..hutan terbakar..!! anak2 sakai kat banting tu laa yg bakar..so, kate mak ayah kene stayback kat hutan mlm tu..adus, siannye laa...nak tak nak kene laa balik cepat2..

tapi sempat gak singgah jenguk opah kat umah abg icam....




Thursday, June 25, 2009

Takziah..AL-FATIHAH...

salam..

petang selasa tu, tgh2 membebel sebab lame sangat dah menunggu tren, dapat cal dari alang..

" adik cipong meninggal..."

aku terus mengucap panjang..terkejut ade..seriau ade.." alang ikut cipong balik kampung..takut lak nak bagi die drive sorang2..." ok2..aku kate..tapi dlm hati tertanye2 gak meninggal kenape?..adik yg mane..?


terus dail no fon mak..aku inform kat sape2 yg kenal cipong..tibe2 aku letakkan diri aku lak..cam mane laa kalau aku di tempat cipong..kehilangan org tersayang...nauzubillah...aper2 pun..yg HIDUP pasti akan MATI...

tak lame tu mak cal..ajak g ziarah sok pagi..so, aku pun msg bos bagitau ade emergency..so pagi tu kiteorg gerak g Sabak Bernam..sampai sane je, arwah nih baru je selamat dikebumikan..singgah jap jumpe family dieorg..walaupun nampak ketabahan dlm riak muke dieorg tapi dpt rasekan yg dieorg sekeluarga merasakan kehilangan arwah nih...

arwah ni meninggal sebab kemalangan jalanraya ngan lori..die meninggal kat situ jugak...aper2 pun..moge roh adik iwan dirahmati Allah.. AL- FATIHAH...dalam paper SINAR pun ada berita pasal arwah nih..

baru jap ni alang bagi tau..cipong still tak leh terima pemergian adik die....aper2 pun aku harap die sabar dan tabah menempuh dugaan nih..doa yang terbaik je untuk arwah nih..

teringat kata2 pakcik ( bapaknye cipong..) ..arwah seorg anak yg baik ..pendiam katenyer..tp tak pe laaa, yang hidup mesti akan mati..tersentuh jugak..sedikit keinsafan bersarang kat kepale otak aku..bersyukur aku masih lagi diberi peluang untuk hidup..ampunkan semua kesalahanku YA-ALLAH...amin....

Monday, June 22, 2009

PUASE.....

salam...

actually..takde mood sgt2 ari nih..sleepy..penat..
ari ni aku pose..
pose NAZAR...pose ganti da setel..alhamdullilah...

just to remind :
24 JUNE 2009 - jatuh gak pada 1 REJAB..so..leh laa buat pose sunat..banyak pahle dpt..insyaAllah..ALLAH menjanjikan kebaikan setiap amalan yang kite buat..AMIN....

Friday, June 19, 2009

Terminator Salvation



ari RABU tu, saje je gedik2 jalan2 kat website TGV..eh ade lagi rupenyer citer nih kat Bukit Raje..pastu aku gedik2 lak msg member tu..."mcm nak tgk wayang laa mlm ni..terminator".. lame gak baru die nak reply..."nak ke?" tanye die...

" nak ler.." aku jawab..so chit chit chat..decide laa nak g tgk wayang mlm tu..tp yg lecehnye..mlm tu ade kul 8.15 ngan 10.45 jerk ..sah2 kena amik yg kul 10.45 tu..aku paling2 kurang sampai umah kul 7.30..mandi2..mekap2..da kul bape..heee..nak tengok punye pasal amik jugak la..padehal soknye keje tu..

citer ni bes korang...mmg penuh ngan action..tak boring..tak terase duk dlm tu 2 jam..!! so, saper2 tak tengok lagi, aku mmg mengesyorkan korang g tgk...time2 tgh2 bulan ni, ade lah sesuai g tgk ari rabu..murah sket..baru RM6..lupekan laa nak duk kapel seat bagai...hahahaha

so next planning...nak tgk citer transpomez 2...sungguh tak sabar...tapi entah laa..lately ni ade bende yg menganggu idup aku..menci tol laa..bes nye kalau dpt org yg leh share ape aku rase nih..tp tak sume org paham dak..tak per laa..sape laa aku ni haa...


mule laa merepek nih..biar laa merepek..janji ati puas...kdg2 bercerita ngan batu ke..kayu ker..lagi senang..die bg nasihat pun tak..kondem pun tak..heee


kami dan sesuatu..

Tuesday, June 16, 2009

14 JUNE 2009 - Being 30!!! huh...

salam...

Being 30?? huh..gerun sebenarnye ngan angka tu..anyway, aku bersyukur sebab tuhan masih panjangkan umur aku..diberikan kesihatan yang baik..diberikan kehidupan yang sempurna dan dikelilingi keluarge dan rakan yg sentiase support aku...ALLHAMDULLILAH...

To my lovely mum...Pn ROHANA BIN TALIB!!!! hepi besday mak...ermm...da 52 tahun umur mak aku..besday mak aku ngan aku mmg same..bes kan...heeeee

Pada kawan2 yang wish kat aku..yg ingat besday aku..yg aku kene ingatkan..heeee...thanks for all the wishes...sayang koranggggggggggggggg......!!!

Sekilas pandang....

Rizal F To F --> selamat hari lahir.... semoga bertemu jodoh dgn cepat.... rugi lama2, nanti lemau....

Shaz Lanz --> epi besday!

Wan Noor Shahida --> selamat menempuhi alam 30 pija.... semoga lebih amalan mu, panjang usia mu, berkat hidupmu dan ceria serta bahagia mengiringi setiap langkah mu... amin.. HAPPY BIRTHDAY my friend!!


Zai Kodek --> aku doakan ko jadilah muslimah yg beriman..jangan suke dengki kat org..jgn suke buat org marah..susah nak mintak ampun..kdg2 org ikhlas tp kite salah tafsir..begitu juga sebaliknye..moral value..jgn cepat sangka buruk..keyy...moga ape yg ko inginkan..jadi kenyataan..

Zarina Kamin --> Semoga cpt bertemu jodoh. Amin..

Mohd Haniff Ismail --> Pija...aku doakan cpt la ko bertemu jodoh...dah lain jer bunyi nyer tu! haha

Redzuan Nasir --> hepi belated besday

albab --> Assalamualikum..wbrt..Hepi Besday to U le...Mugo Pje Umo n Muroh Rejki n Cpat Kwen..

ila --> salam, makcik oit..tak abis lagi ke ko selebret ari tua..tak kan dok berasmaradana lagi kot..papehal pon moga terus menikamti usia 30 an n moga dapat jemaah bunting tahun depan...

afzan --> hepi besaday to u, hepi besday to u, hepi besday to fiza..Hepi besday to u..moga ceria selalu..

firul --> hepi birthday pija

farid --> salam! hi apa kabar? saja nak ucap happy birthday! selamat panjang umur dan murah rezeki..amin...

sailormoonR and Kuceng Hitam a.k.a yanti n adi --> hepi birthday ke 30. semoga hidup dalam rahmat Allah taala..

ayahanda --> selamat ulangtahun yang ke 30..semoga dimurahkan rezeki..

bonda --> selamat hari jadi ke 30...

bujal --> org doakan awak sehat sentiasa,,hepi selalu dan dapat cita2 awak..dan org bersyukur ditemukan dgn awak..semoga awak dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang berpanjangan..berjaya dengan apa jua yang awak lakukan..amin ya rabbal alamin...hepi birthday wak..

alin --> selamat ulang tahun yang ke 30..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...

Amy (14/06/2009 22:34:28): happy besday...14 june..

pada yang wish by comolot tu pun..
thanks a lot..
pada alang, thanks for the cokelat
bear..len kali
kasi yg besar sket..





to bujal..thanks for the cokelat n dinner...



harapan aku untuk tahun ni :


aku ingin mencari cinta sejati yang dapat menjage aku dunia dan akhirat..yang ikhlas menyayangi aku..yang ikhlas nak menjage aku..moga Allah tunjukkan sape die cinta hati aku..hawa nafsu aku...AMIN...

- ALL THE BEST TO ME -



Thursday, June 11, 2009

Jgn Pandang Belakang Congkak..


Lame gak tak nengok wayang ngan budak2 nih..last aritu tgk wayang citer setan budeg!! last month kot..tapi tak sempat nak update aktiviti tu kat blog!! So, sebelum aku bz..aku tulis laa dulu..

mlm tadi showing kul 9 lebih..actually mood tak bagus pun time tu, kepale lak pening.. tp disebabkan da janji..dan kerana pangai budak2 ni cam cipan, so aku rase mood aku akan ok kot nanti..heee

mood!! paling down abad ini...nangis tak..marah pun tak..tapi ilang tibe2 fikiran aku...huh!!

so, pas sampai umah mandi2..mekap2 ala kadar..n kuar ler rombongan cik kiah ke Bukit Raja....tp ape aku nak share ngan korang ialah citer ni mmg kelakar giler!! dari awal tgk sampai laa abis..gelak jerk..berbaloi laa kuar kan RM 6 tuk tgk citer nih..nampak iklan terminator salvation.....aduhai, bile laa nak tgk citer ni yeh...aritu, da plan nak tgk, tiket sold out plak...tungggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!

24 JUNE ni...TRANSFORMEZ 2 nak kuar plak..huh..tak sabarnyerrrrrrrrrrrrrrrrrr.....aku akan pastikan aku tgk citer nih...sape nak blanjer aku???

so mcm biase ler..kul 11 abis da showing...balik tu mase nak bayar parking terserempak lak ngan si firdaus..kawan si alang!!!


tgh tunggu si alang sembang..aku sempat gak cube bakat jadi cashier...kantoi ngan guard tu plak..asik pandang2 jeling2 jerk die...


macam biase singgah mkn2 dulu...da gelak2 lapar plak...!!

Monday, June 8, 2009

CEPAT PULAK DIA DATANG....

PERIOD!!

baru bape hari bulan...? awal lak die dtg bulan nih..tp alhamdulillah, aku masih subur..heehehehe..tp yg tak sanggupnyer, kalau period pain aku tu dtg..tuhan je tau ape rupenyer aku..ni kire da ok gak sikit..aku leh lagi g opis..

kalau dulu..?
siap muke sembab..tak leh nak bangun..muntah..cirit birit..nak baring tak kene..nak nonggeng tak kene..sume serbi serbe tak kene laa..wanna be a woman? aper2 pun aku bangge jadi perempuan sejati..ecewah!!!

ari ni, masuk opis lambat lagi..ari2 mcm tu..tgk bilik bos gelap jerk...takde rupenyer..yahoooo...ngan keadaan aku mcm nih, mmg aku doa bos takde jerk..huhuhu...

aktiviti minggu nih..

SABTU..
pagi2 aku da bukak laptop..update blog...sampai laa ke petang...!! hehehee..sampai aku puas hati, baru aku setop...teringat lak ade janji ptg tu..tp masing2 buat hal plak..salahkan ku..salahkanmu..tak tau sape salah..!! biarkan...:(

malam tu, kuar gak..g makan sate kat kajang..singgah putrajaya...tp yg kelaka aku nak citer nih..kelaka pada aku laa...aku ni tak reti bawak kete manual..teringin nak bawak...so, aku bawak laa..jalan lurus pas laa..sekali kat trafic lite..merah, bukit plak..aku da saspen..kompem mengundur ni kang...

arghhhhhhhhhhhh.....mmg sah die mengundur..kite belakang da hon..lagi die hon lagi aku gelabah..nasib baik member sebelah tenangkan..buat tak tau jerk katenyer..biarkan laa dieorg nak hon byk mane pun...

"awak main je minyak ngn clash tu..org tarik handbrek.." huh...selamat.....depan tu ade lagi dua tiga trafic lite..surender laa..tuko driver laa..heeee

AHAD..
bangun da lewat gak..pastu basuh kain...jemur kain...tgk tv..tu je laa keje aku...malam tu g tampal iklan..next month ade budak nak kuar...so saper2 yg tgh cari bilik tuk sewa leh masuk umah aku...iklan die lebih kurang cam ni laa...


RAKAN SEBILIK DIPERLUKAN!!!!!!!
-perempuan / muslim
-bekerja
-kemasukan : bulan julai 2009
-lokasi : sek 4, shah alam

so, saper2 berminat..leh hubungi aku ..PIJA ( 012 - 65053*** )

-ROGER N OUT-





Friday, June 5, 2009

SEMALAM AKU CUTI..

Semalam aku amik cuti..tolak campur darab bahagi..ade la tinggal 8 hari lagi cuti aku..tu yg record la..yang unrecord pun ade gak..ponteng keje gitu..ya ampun boss...heee

Aku g mane semalam? Aku balik kg....ULU YAM BHARU..

Plan da lame nak balik..da byk kali mak ajak..nak jenguk org2 kampung laa katekan..pastu, da alang2 balik bawak ler barang2 nenek yg kiteorg pinjam aritu..apak pejal nak kawen bulan ogos nih..adoi, kawen lagi 2 minggu nak puase..tak syoknyer..kene kuat iman tu..heee


adik ngan opah

Pagi tu, aku sempat lagi bayo duit kete..kire jam 10 baru sampai sk..mak da mandi..si adik baru nak mandi..nak kene tunggu die plak..perot da lapar..intai tudung saji mak..ade sambal terung, ade nasi..hihihii.. so aku bedal laa dulu sementare tunggu si adik..

Pukul 11 lebih gak baru sampai kampung..dapat laa jumpe opah kejap...petang seblum balik, g umah nenek antar barang..jumpe laa baby..anak apak enal..baru seminggu deliver..anak pompuan..putih..ikut sape eh?????


nama baby ni : nur balkish juma....( lupe laa..hee)

Dalam kul 10 gak sampai umah s.alam...tu pun aku da siap2 solat isyak kat umah...mandi2 bagai..sampai umah, iron baju..dan tidooooooooooooooooooooooooooo!!!!!

Tuesday, June 2, 2009

PEDAS / LINGGI = LUBOK CINE

salam semue..

baru je masuk keje ari nih..semalam tak keje..ari ni baru masuk keje balik..
so..kesempatan ni aku nak wish very heppi besday to alang ngan alin...
on 1 JUNE 2009, alin da 28 tahun and alang da 24 tahun laa kot..aku pun lupe laa..

ape aku buat minggu nih..

Sabtu..
bangun pagi gak..lepas kemas2 umah..aku sorang je kat umah mase tu...pas mandi aku siap2 nak kuar..sorang2 jugak..!! kire aktiviti sorang2 laa..g pejabat pos..setel kan bil..singgah tesco..g kedai2 tepi tu, nampak ade patung sutung yg comel..aku rembat laa dua, nak kasi kat besday gurl due org tu laa sebenarnyer..adiah aa kunun2..

balik tu aku singgah nak cuci kete, sok nak g melake..kene aa kete bersih2 skit..baru bes..balik tu aku tertido laa plak..sampaikan bunyik msg pun aku tak dgr..sakit je ati..aku da laa pesen kalau terkejut bgn tido, kompem mamai..tah aper2 tah yg aku reply...alih2 takjadi kuar..lantak laa..malas nak pikir..bikin seteres jer..

Ahad..
pagi2 da kuar umah da..g melake umah linda..adik die yg kawen..tp disebabkan die budak umah kiteorg, kiteorg pun ziarah laa..seronok tgk kampung kat sane..halaman umah besar2..tak sempat nak tunggu pengantin dtg, kiteorg da gerak balik..



petang tu, kul 4 baru sampai umah..penat laa jugak...terase gak laa penat..sempat laa solat zohor, baring2..tp takut laa nak tido..kang tak sedar lak bunyik msg..sebab da janji nak g joging petang tu..

mlm tu, aduhai..penatnye tuhan je laa yg tau...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..