Friday, May 11, 2012

Senamrobik PPRV

Salam.






Biasa aku bersenamrobik hari satu and ahad pagi. Tapi hari ahad aku jaran g join sebab nak tidor sampai lebam. Lately ni pun jarnag sangat dapat join. Ni semua gara-gara tidur lambat then pagi payah nak bangun. Lagi-lagi bila tengok yen tidur dengan lena kat sebelah. Kempem obesiti ni dah sampai tamat tempoh dah pun. Kalau tak silap sampai bulan 6 ni je. Lepas ni lagi susahlah nak buang lemak. Lari keliling rumah je sudah.

 Last week sempat gak join sukaneka taman. Salah satu aktiviti untuk kempem ni jugak. The best part is group aku menang. Dapatlah hadiah berupa termos. Nasib baik menarik. Seronok tengok buda-budak main. Cabut bulu musang lah. Cari gula dalam tepung lah. Rebut kerusilah. Game ni aku main tapi tewas dengan akak-akak yang badannya sepoloh kali ganda dari aku. Tak mampu aku nak tolak punggong dieorang.

Untuk makluman, aku sedang menguruskan berat badan.

Sekian.

Dari AKU,

Tuesday, May 8, 2012

Cerita itu dan ini

Salam.
Minggu yang terisi. Lama tak shopping baju kat Jakel. Aku sebenarnya tak berapa nak gemar pergi sini sebab rasa macam kena tipu. Mana taknya, harga ratus-ratus boleh turun jadi puluh-puluh. Macam takde kualiti dah. Tapi ape pilihan yang aku ada. Terpaksa dan kesuntukan masa. Sebulan lagi nak kenduri. Lebih kurang 3 minggu lagi je baiya paria tu nak siapkan baju aku. Tulah. Suka sangat buat kerja last minute.

Cakap pasal tak sabar.

Memang tak sabar. Dah lama takde kenduri kat rumah. Last tahun lepas, masa Alang kahwin. Dan Alhamdulillah, kali ni turn adik aku Ayie dan pasangannya, Eca akan dicantumkan pada 2 Jun 2012. Jemputlah datang. Paling sweet tak sabar nak tengok majlis cukur jambul anak buah aku. Tak pernah we all celebrate majlis cukur jambul kat rumah sendiri. Huh, tak sabar untuk ke berapa kalinya tah.

Ok dah abis cerita satu part. Next pasal hantaran.

Semalam aku cuti. Kononya nak hantar adik aku pergi JB. Sekali ke Gombak pulak die kerja. So, dari tak buat apa aku asah bakat menganyam hantaran. Ha amik kau, kegigihan aku berhasil jugak. Tak pasal-psal siap sudah. Sorry dek non semua tak sempat aku nak senap gambar. Yang pasti cantek la jugak. Ceh, perasan sudah!

Last sekali pasal beger kaw-kaw. Frust korang tak dapat makan. Jumaat lepas, aku pergi beronok-ronok beramai-ramai bersama-sama rakan-rakan sebaya. Sangat mengecewakan bila sampai dieorang bilang dah habis. Padahal masa tu baru pukul 6.50 petang.

Ok. Aku ada kerja nak buat.

Dari AKU,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..