Wednesday, January 6, 2010

Cherating~ Kuantan Dec 2009

Percutian yang tak pernah pun terlintas kat kepale otak aku...lagipun, aku ingatkan cuti da abis..Byk cerita tersirat sebenarnye..macam2..tak tau laa nak cerita mcm mane..aku yang terlalu mengikut perasaan ke atau aku ni terlalu byk pikir ke..aku pun tak sure..!

2 minggu aku cari info pasal nak g Cherating nih..kat blog..kat forum..ade laa sket info yang aku dapat tuk bekalan aku g sane..yang pasti aku nak cube mkn satar...nak mkn roti bakar kat Hai Peng..dan breakfest kat CAFE 619..tercapai ke cita2 aku..?

Ermm...dengan mood yang tak betol..ngan rase kecik hati..ngan rase serbe salah..aku pegi jugak..dengan harapan aku dpt satu percutian yang bes bes bes..eceh..tibe teringat kat mak...sian mak..!!

Rabu ( 30/12/2009)
Seperti yang dirancang, pagi tu aku gerak ke Klang amik Rizal dulu..sebab nak g ngan kete kesayangan aku..lagipun senang nak tukar2 bawak..aku penat, die bawak..die penat, aku bawak..atleast, rase penat tu tak menular kepade mood yang tak baik..tau2 je la kalau da penat..!!

Sampai awal gak..dalm kul 3..lagipun, aku da siap2 da book tempat kat sane..nanti sampai sane takde laa pening2 nak pikir mane nak duduk..aku stay kat Chalet Pak Itam In..mmg cantek tempat nih..betol2 tepi laut..mule2 sampai..sungguh, aku rase sangat2 tenang..lupe sekejap ngan prob yang ade..rase penat pun ilang...




Lepas solat Asar, aktiviti lebih pada melepak tepi pantai..no sunset..paham2 je laa..aku kan kat
Pantai Timur...tp pantai kat sini mmg ganas..ombak die tinggi2 melambung..teringat lak pepatah org tua2..kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai..yo laa tu..



Kamis ( 31/12/2009)
Takde aktiviti sangat pun ari nih..pas zohor, g melawat tempat penyu..takde penyu pun..ah bosan laa tempat nih...lepas snap gambau aper2 yg patut, kitaorg gerak g kemaman...tak jumpe pun kedai kopi hai peng tu..sedihnyer...aku pun balik chalet..tidoooo

Mlm tu jln2 g kuantan...takde yg menarik pun mlm tu..rase nyampah ade laa..takde tanam azam pun mlm tu..tanam rase sakit ati jer...!


Jumaat ( 01/01/2010)
Pas g Teluk Chempedak...aku pun balik Shah Alam semula..tp kat TC ni cantek..aku akan pastikan aku sampai kat tempat ni satu hari nanti...




Kesimpulan :
Pada aku..takde ape yg menarik kat sini..tp menarik tak menarik ke satu2 tempat pun bergantung pade akal kite tuk menceriakan suasana..kalau masing2 da mcm ampeh..nak buat camne..aku lagi laa..mmg tak reti nak handle bende2 cam nih...

Food - totally out..sepanjang mase aku sakit perot..da laa nak period..perut rase sebu jer tau..

People - out jugak..tak ramah langsung..kite datang nak kasi kau duit la kawan..senyum2 laa sket..tak senyum tu takpe pade aku..tp tahap sombong mcm bhabik tu..aku tak leh terime..tah laa...teringat lagi pepatah..bahasa melambangkan bangsa..da mmg bangsa dieorg mcm tu kot..

lagi satu..mcm mane depa boleh tak tau ape itu ATM..? huh..frust aku...

p/s : segale bende yg aku nak mkn tu, tak tercapai pun..sian aku kan...


7 comments:

Ila Zakaria said...

siannya ko yang...sebanyak banyak satar tepi jalan ko x dapat mkn...pelik tol...

~ PIJA ~ said...

ade org tu period gamaknye yang..
mood die tah mcm ape tah mase tu..
malas aku nak ckp yang aku nak SATAR..

aku tak bagi tau pun kat die...
aku kan jenis PENDAM..DENDAM..hahha

olick said...

HAHAHA..CIAN ALOG..TP KLAKR A ATM PN XTAWU..MST MUKE ALOG CM BELE2 JE KN.HAAA

~ PIJA ~ said...

ha ah eca...
ATM tu ape katenyer..hehee

along siap ckp..
alaa tempat nak cucuk duit tu..?
pastu buat muke bengang je die..

along tanye kat awek tau..mude lagi..org tue tu lain laa..

olick said...

kurang pendedahan 2..2 yg xtawu 2...

hanimichi said...

uiks, pija, 31hb tu aku g jenjalan kt kuantan gaks..pon x dpt mkn satar gak sbb dh malam...satar tu owg mkn petang2 je..kuang3x..

~ PIJA ~ said...

lor ye ke michi...
aduhai rugi...
kalau tak leh kite mkn SATAR same2..
hahahaa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..