Thursday, January 7, 2010

Kenapa POYO sangat?

Ape maksud POYO sebenarnyer..?
Mule2 aku dgr perkataan ni mase aku study kat Uitm dulu..
" poyo laa ko ni pija.." sket2 poyo..sket2 poyo..
Makin lame makin syok laa mem'poyo' kan org...
tp sampai skrg aku tak sure ape laa maksud poyo tu..

Poyo tu gedik ke..?
Poyo tu ngegade ke..?
Poyo tu mcm batak kelabit ke..?
Poyo tu mcm aku ke..mcm ko ke..mcm die ke..?
Tp senang citer, poyo ni lebih kearah pade bende2 tah ape2 gak rasenyer..

Ish..poyo ni katenye asal dr bahse org Nogori Sembilan...
Tp tak tau laa betol ke tak...

Ni aku baru balik lunch ngan someone..
Yg agak lame aku tak jumpe..
Die tu leh dikatekan kategori poyo's gak tu...hahahha
Suke2 aku je...

8 comments:

olick said...

poyo aah..pe 2 poyo cm menci dgr perkataan poyo..haha,bgos la stment nie..

~ PIJA ~ said...

kan...along pun nyampah ngan perkataan poyo nih..

tah ape yg poyo tah...

~oLick_Ecaa~ said...

tawu xpe..sp gne perkataan poyo 2 dye la poyo yg teramat kot..tp poyo 2 pe erk..tertanye2 a..keh3..!!!!

hanimichi said...

alop pija, wah! blog ko dh berwajah baru..baguih! tahun baru, layout pun baru..ahaks!
issue POYO eh..hmm...
ada sowang hamba Allah merangkap kawan aku penah gtau, POYO tu maksudnye lebih kurang sama ngan BUDUH..betoi ke idak, wallahua'lam.
Ish2..dose woo kate owg BUDUH sesuka hati kan kan kan...

~ PIJA ~ said...

tahun baru..
mood kene laa baru michi..
boring aku tgk layout lame..hahahha

cit..bodoh ke maksudnyer...
pas ni sape poyokan aku..
aku buduhkan aje die balik..
tp tak baik laa plak..
kan michi kan..
heee

Ila Zakaria said...

ye ke bahasa n9...tak tau lak aku...tp kalo JOBO tu mmg dr negeri rasanya...setau aku mengikot pemahaman aku poyo ni maksudnya "mcm bagus"...hahahahah...yang sebenornya aku sendiri x tau maksud poyo...hahahaha....

~ PIJA ~ said...

ye ke yang...
tp N9 da kalah ngan Selangor yang...heeee

Ila Zakaria said...

x pe yang...adat bertanding ada kalah menang...x de lak aku nak soh org bakar2 kusi lak yang...hahahahhahahaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..