Wednesday, November 24, 2010

Rimas


Mood aku pagi ni memang tak berapa nak bagus. Aku tengah sakit kepala. Lepas tu, pagi-pagi lagi dah sakit perot. Simpton biasa kalau aku nak period. Benda ni ikot gak. Tak la tiap kali aku nak period, aku kena nak lalui benda-benda ni semua. Kadang-kadang tak rase ape-ape pun. Kadang-kadang rasa macam nak tercabut usus perot.

So, bergantung pada keadaan jugak.

Seriusly, aku tengah rimas dengan keadaan sekarang. Rimas nak mengadap benda yang patutnya tak mendatangkan apa-apa masalah pun. Benda kecik nak diperbesarkan. Apetah lagi kalau benda tu besar. Mulelah nak melalak, memekak nak menyalahkan orang lain. Salah sendiri tak nampak. Berbincang kunun tapi nampak macam memaksa.

Rimas........!!!

Bilalah semua ni nak berakhir. Berharap agar segalanya berjalan dengan lancar tanpa rasa tertekan dan sakit hati pada sesiapa. Aku memang tak banyak soal. Tapi jangan bagi aku menyoal takot aku memaki tanpa aku sedar sape engkau. Mintak jauhkan.


p/s : Takde kena mengena dengan dia, dia dan dia.


Dari AKU,

13 comments:

Qaseh dalia adelia said...

sis sabolah...qaseh kalau piyet mesti ase mcm nak nanges n feel serabut sgt2...nak marah org pun ade...sakit tu xsgt ...hehehe sabo lah sis ye..arini bengang 2 3 hr ni line tenet kene sawan xleh nak menyinggah sgt

Encik MamaT said...

oo... sabaq2....

nadzirah aqilah said...

semoga dipermudahkan segala urusan... (^__^)

biskut said...

cool Pija..kadang2 tak semua hari ok.

Ila Zakaria said...

harap2 aku tak tersenarailah di antara dia...dia..dan dia...dan sememangnya aku yakin aku bukan dia...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sabar2 ye pija.

ecah said...

jgn rimas2..tu semua ujian..sabar hadapinya..

Ain Atika Zailani said...

haaa...same la pia...i pon selalu rasa macam tu...apasal tah...g klinik pon dia cakap tu normal.padahal tiap blan sakit. dah macam x normal.

Suara Kalbu said...

Laling..

Samalah kita. Ida pun tengah hangin, rimas dan rasa nak makan orang ni hihihi..

Kalau period ida pun sakit perut tahap gaban. Salu hubby tungkukan dengan batu sungai. Insya Allah.. lega. Cepat sembuh yer dear.

HaNTwO said...

sabar2...sebab tu wanita diberi keistimewaan berbanding kaum lelaki...sakit wanita sakit yang mendatangkan pahala...

aibaks said...

aku sebenarnya tak paham kenapa lu rimah mek.. tapi sabar je la.. da nama manusia ni banyak ragam.. hehe..

AngahSayang2314 said...

kak sabar banyak2 yer

~ PIJA ~ said...

thanks all..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..