Tuesday, November 9, 2010

Bermalas-malasan di OPIS

Hari-hari malas. Lagi malas kalau banyak keje nak kena buat. Bilalah nak jadi bos nih. Leh arah itu. Leh arah ini. Mesti pekerja aku sakit hati gile-gile dengan aku. Hahahaa..

Tadi pagi dapat news tak berapa nak bes dari kawan aku yang manje lagi gedik - En.Mamat. Aku tahu ko gagah orangnya. Tabah dan sabar. Mungkin belum rezeki ko dengan isteri. Banyak-banyakkan bersabar yer. Tiap yang jadi pasti ade hikmah. Pesan aku, jage wife tu baik-baik.

So, pada yang sedang diuji, sentiasa lah bersabar. Aku pun selalu ingatkan diri aku. Agaknya Allah uji aku sebab aku ni kuat macam CatWoman takpun macam Ultraman Taro. Allah uji ikot kemampuan kite sebenarnya. Sentiasa percaya padaNYA. InsyaAllah, nikmat yang tak terhingga pasti menyusul.

Aku tak tahu nak bebel ape dah. Yang membace pun tak tentu suke ape yang aku duk bebelkan. Kalau suke terima kasih. Hehehe. Kalau tak suke korang boleh kelik iklan kat page aku ni yer. Ade gak pahala. Huuuhuuu..



-gambar dar pakcik google-


Kata Hati: RINDU padaNYA.


Dari AKU,

5 comments:

HaNTwO said...

hahahah kalo jadi bos konfem kompeni bankrap ;p

zai said...

kalo ko jd bos, leh aku jd kuli ko..nak mintak gaji lebih sket..elaun,bonus 2 bulan..yg lain2 nnti aku listkan..leh tak?

~ PIJA ~ said...

hantwo - mau tak bankrap kalau asik layan blog jerk...

zai - tgk je resume muke ko kompem rejek. bahye wei ade pekeje mcm ko..lagi kite ni sehati sejiwe...bungkus la jwabnyer..

Suara Kalbu said...

Amboiiiiiiiii Cik Pija..bermalas-malasan di opis yer hihihihi..

Nak join skali leh ?

~ PIJA ~ said...

bole sangat ida..tapi hari ni gile babeng bz...huhuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..