Monday, October 15, 2012

Trauma malam Jumaat

TRAUMA.

Kejadian berlaku malam Jumaat, masa tu aku dah lepak depan tv tengok semi final bola antara Selangor dengan Kelantan. Rasanya adalah 15 minit baru start. Kat meja makan Alin, Cipong, Alang, Eca dengan Adik tengah dinner.

Qaiser tengah tidur dalam bilik. Tiba-tiba je die nangis. Macam biasa alang terus ke bilik. Tak sampai 5 minit aku nampak suasana kelam kabut. Aku belari masuk bilik. Qaiser dah lemah. Die menangis tapi suara macam keluar tak keluar. Aku tengok alang dah menangis. Aku amik Qaiser. Aku tanya kenapa? Takde jawapan.

Masa Qaiser kat aku, Ya Allah, anak ni dah lembik. Die dah berhenti menangis. Tapi, mata die tak berkelip. Takde respon. Masa ni semua orang dah berhenti makan. Suasana memang panik tak ingatlah. Aku dah jerit, suruh dieorg bawak pergi klinik cepat-cepat. 

Dari klinik,doktar refer ke hospital. Dekat hospital, die muntah. 

Dipendekkan cerita, pukul 2 pagi baru dieorang balik. Dan alhamdulillah dia ok. Yang pasti doktor saspek ade binatang yang gigit die. Sebab ada kesan gigit dekat belakang badan. Kesian Qaiser, sakit sangat sampai lembik, takde respon.

Apepun syukur alhamdulillah, Qaiser dah sehat. Risau tak ingat masa tu. Nak menangis pun ada. Kekalahan Selangor malam tu takda kesan banding dengan kerisauan dan kelegeaan bila tahu Qaiser tak apa-apa. Tak pernah we all gelabah macam nih. 

Sayang Qaiser!!!


3 comments:

misz sheyla said...

olloooo comeynye...Alhamdulillah..nasib baik x ape2... T__T

Aisy Nasiha said...

kena gigit dgn ape yer? sian baby kena cam tu... alhamdulillah dh xda pe.. dugaan jg ank mcm2...

pakDin said...

ya Allah..binatang ape yg gigit Qaiser tu??
kalo kata serangga berbisa, takkan boleh smpai jadi lembik dia..
ular kot..rumah puan pija ni kat kwsn kg ke?
btw, syukurla selamat..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..