Thursday, September 6, 2012

Syawal 2012 - Penuh Kenikmatan

Salam Syawal.

Aduhai kengkawan, seriously mood ke laut, ke darat dan ke langit. Dah la 2 hari aku tak masuk keje. Dapat tido sambil pelok-pelok bantal, tarik selimut- damm gile bes. Amacam raya korang? Last entry aku iyer-iyer je bagitau mood aku swing tahun ni. Tu die, Allah lagi berkuasa dalam segala hal. Raye kali nih sangat beronok-ronok. Hari-hari ade je aktiviti. Dapat berkumpol adil beradik satu hal la jugak. Tapi memang beslah.

Abg, Sholin n Dadat - Kemain seronok lagi dapat jenjalan, tapi aku peratikan anak dapat duit raya tapi mak die yang senyum sampai ke telinga. Jangan bagi aku konpius woi.

Aktiviti raya tahun ni. Secara ringkasnya boleh disimpolkan seperti berikut :

  • Raya pertama - as usual balik ulu yam jenguk nenek.
  • Raya kedua - beronok- ronok ke Simpang Pulai dan Gopeng
  • Raya ketiga - menyambut ketibaan mak jemah2 kepoci datang jauh dari kampong. Hahaha
  • Raya keempat - jenjalan ke Sabak Bernam. Dapat berkenalan dengan Noni dan Omey. Spesis cow hokey.
  • Raya kelima - duk umah dendiam. Penat
  • Raya keenam- rehat sebab tak sehat. Batok dengan selsema. Opismate datang beraya. Layan mee kari je.
  • Raya ke 7 - kat umah
  • Raya ke 8 - pergi umah makteh kat Gombak
  • Raya ke 10 - dah kene masuk opis. Arghh. Seteres.
Walaupun bes beronok-ronok tapi aku tak puas lagi makan nasi impit plus kuah kacang. Tak puas makan kuih Almond London. Tak puas makan dan makan. Camne nak lost weight. Aishhh



6 comments:

missSenget said...

sis kurus je kot..

xpe laa naik berat sikit..

hahaha...

My Little Diary said...

raya mmg seronok...lbh2 lagi kalau dpt jumpa sedara yg dah lama x jumpa...
apa2 pun mkn kena gak kawal...kalau dah mkn byk tu, exercise pun kena lbh sket..huhuu

cik kumbang said...

Salam
akak bole klik kat link nie utk tgk pakej template yg ditawarkan :) --> http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/p/pakej-template.html

tq :)

RAYYANEMILLYN said...

Rehat,gak la ko kan...aku direct ado je beraya..non stop!

Nur Hayati @ nur.. said...

mujur amik cuti seminggu kan? knur pun cuti sminggu masa raya tu.. rasa heaven sgt :)

Miss PIJAOSIX said...

@miss senget : mane ade kurus dah...takde istilah kurus dah..semua ckp i skrg dah berisi....

@My Little Diary : tu la kak, lately ni asik mkn benda manis jer

@cik kumbang : thanks for the links

@RAYYANEMILLYN : takde beze pun...

@Nur Hayati @ nur : wajib kak. cuti seminggu!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..