Wednesday, August 8, 2012

Rezeki Bulan Ramadan - Kurma


Alhamdulillah.

Apa-apa pun kene panjatkan syukur dulu. Baru berkat dek non. Takda apa nak update, just nak sharing satu benda. Untuk pengetahuan mereka yang berminat nak tahu, aku sebenarnya tak makan kurma. Banyak kali aku cuba. Tapi tak masuk dengan tekak aku. Adakah kerana kurma tersebut kurma free sebab aku tak penah ade niat nak beli.

So, tahun ni dapat kurma free lagi. Hari pertama puasa dapat kurma dari big bos. Haji bagi. So, tah apa mimpi aku cuba makan. Not bad. Tak la manis sangat. Macam lemak-lemak berkrim. Then, aku nampak lagi kurma LM bagi. Try lagi. Sedap jugak. So, SKMM pun ada bagi sekotak kurma untuk tiap staff - yang ni aku tak try sebab nampak tak menarik packaging dia. Gila memilih. Hahaha.

Last week dapat lagi. Geng-geng MapInfo bagi. Sedap jugak. Dapat kad raya jugak. The only card for this year. Hehehe

So, dengan bangganya nak bagitau, aku sekarang sudah makan KURMA. Alhamdulillah.


Dari AKU,

7 comments:

missSenget said...

samalah dengan kite dulu kak..


tak makan kurma..

kena paksa baru telan..
mgkin manis dia kot..

skrg2 ni je okeh sikit..

Lizzie Yasmin said...

Bulan tak posa pun, saya gila makan kurma.

Nur Asyiqin said...

Hehe.. syiqin dulu pun tk gemar.. sbb manis..

then encik muhammad push push makan.. alhamdulillah beliaju bijak memilih kurma .. dan selalu belikan rotab ( kurma muda yg kuning tu )

a bit expensive .. tp sunnah nabi dahulukn rotab.. kalau tak ada baru kurma biasa ...

insyaAllah dalam sunnah pasti ada kebaikkan =)


selamat berpuasa pija ~ dari kami sekeluarga =)

Muhammad syiqin , muhammad , jannah , muhammad, uwais al qorni , muhsin , dan melor ..

Kih3... buat list.. senang auntie pija kira..tgu auntie pija bagi duit raya kat mak budak yer :p

Suara Kalbu said...

HUhuhuhuhuhu.... ida pun almost every week dpat kurma free kat opis. Visitors datang jumpa boss ida, kasi kurma bagi sekali kat ida. Kurma yang mahal-mahal plak tu.

Ida ni takde lah makan sangat. Setakat jamah 3-4 biji masa berbuka tapi takdelah hari-hari

GADIS INI said...

u tak nak bg i kad raya ke...?? duet raya ke..hahahaa

nur said...

dah makan ke sekarang?.. baru ingat nak mintak hantar kat nur.. eheh..

ghost writer said...

hari ni pun dapat kurma percuma, beli kasut di al-ikhsan, dibagi percuma kurma sekotak. luar kotak kurma ada Nike dan Adidas.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..