Friday, August 19, 2011

Bila Sudah REZEKI

Syukur, alhamdulillah. Rezeki bulan Ramadhan. Walaupun ada sedikit keluhan dalam hati, berbalik-balik macam apam balik. Nak pergi ke tidak. Tapi bila aku pikir-pikirkan balik, mintak pandangan pada family, aku rase aku perlu untuk menghargai kesempatan yang datang, aku nekadkan jiwe dan raga untuk pergi jugak. Janji puas hati. Dapat tak dapat belakang kira. Suka atau tidak pun soal kedua.

Masa mula-mula masuk Shah Alam, aku rasa semacam. Hampir 5 bulan aku tinggalkan tempat ini dengan seribu kenangan. Ikutkan aku dah tak nak jejakkan kaki kat sini. Adakah aku kuat. Alhamdulillah, aku tersenyum. Aku dah semakin redha rupenya. Terima kasih Ya Allah.

Jam dah pukul 8.30 pagi. Interview pukul 9 pagi. Cepat-cepat aku park kereta. Pada Dr. Saiful, aku mintak MC. Memang tak sehat pun. Selesai interview, aku puas hati. Takat nama MB Selangor, aku dah hafal dah. Hahaha. Kat sini jugak, aku bayar zakat fitrah.

Suprisenya, pukul 2 petang orang SUK ni call samaada aku berminat untuk berkhidmat di JPS, Sepang. Waduh, SEPANG!!!! Let me think first.


Sabda Nabi s.a.w.:
"Barang siapa memperbanyak istighfar maka Allah s.w.t akan menghapuskan segala kedukaannya, menyelesaikan segala masalahnya dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka."
(Riwayat Ahmad, Abu Daud, an-Nasa'i, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Abdullah bin Abbas .a.)




Dari AKU,

8 comments:

missSenget said...

waaah..

alhmdulillah..

rezeki.. :)

xpe..ambil masa fikir..

Prince Halilintar said...

wah..klu berminat jgn pikir lame2 sgt..grab je peluang yg ade..hehe

Prince Halilintar said...

prince ade lebih lagi ni kad raya..klu nak bg alamat rmh kat emel ni: yim_my47@yahoo.com insyaAllah, sempat lagi prince hantar..=)

Suara Kalbu said...

Dunt think too much Pija. Sementara ada rezeki tu, tak salah ambil dan mencuba. Jauh tu memang la jauh tapi offer tu macam menarik je. Pergi tau ..

Zaujah Encik Mamat said...

congrats pija :D ... cuba try dulu tgok.. insyaAllah... :)

i am S!L4H.. said...

sis, lame x dtg sini.. =)

fikir se-masak2 ranum. heee

dhiera said...

bertuah ye dapat keje gomen~
tahniah~ memang rezeki betul2 tu..

hye, olicksya here :) said...

alhamdulilah di bln rmdhan rezeki kamu tidak putus2.. :) ilebiu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..