Friday, March 25, 2011

Tayar sengaja DIPANCITkan

Kesian budak rumah aku. Pagi-pagi lagi dia dah menyumpah. Tayar kereta dia sengaja dipancitkan oleh manusia yang tak berperikemanusiaan. Kalau ikot buruk sangka aku, aku tuding jari kat jiran mongok sebelah umah ni jerk. Tapi kalau menuduh takde bukti tak guna gak. Dari dapat pahala terus aku dapat dosa.

Kau letak kereta depan rumah orang, kiteorang tak kisah pun even meluat nak mampus. Kau letak tong sampah depan rumah kiteorang, takde orang jugak bising suruh kau letak balik kat depan umah kau sendiri. Even, kadang-kadang muka dah macam orang takde maruah je sebab selamba badak je buang sampah waktu kiteorang ada melepak kat depan.

Cuma malam tadi budak Ina ni parking kereta depan umah. Bonet die masuk sikit je kawasan rumah kau. Dah tu kau bubuh kereta kau berhari-hari depan umah takde lak kiteorg nak buat apa-apa.

Tah mana pergi otak dieorang tah. Kau tak boleh nampak ke kiteorang ni semua pakai kereta. Akal takde.


p/s : serius jelek berjiran dengan 'orang tua' takde otak.!!


Dari AKU,

24 comments:

Gadis Ini said...

kesian jgk kat ina..
msti time rasing² nk g keje tgk
taya pncit mesti kecewe..

bertaun² tonyok sblh tuh
tak insf²kan...

saba jea..huk2

Cik Bidadari said...

kuang ajor betul. kalau akakkan...? memalam tu akak sepak aja tong sampah dia... bukan taupunkan?

AngahSayang2314 said...

kalau angah kan??gi jer serbu umah dia... biar dia rasa..kenapa nak cari pasal ngan org

Prince Halilintar said...

betul ke jiran tu yg buat..try cek dulu tayar kot ade paku ke..tapi klu betul ade org sabotaj, mg xpatut la..menyusahkan org lain..xde langsung sifat perikemanusiaan langsung..

Miss PIJAOSIX said...

Gadis Ini -> kalau dah perangai macam tu, takde nye nak insaf..!!!

CIK Bidadari -> dah plan nak buang tong sampah die...hihii

AngahSayang2314 -> bukan ape angah, malas nak kecoh2...sabar je lah..

Prince Halilintar -> da cek da wak, mmg takde paku..!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kurang ajar.suka2 nak panjitkan tayar org..huhu

toyolkiut said...

wah..
klau tkena pd TK pun leh naik angin ni..
sama la cm sorang jiran TK ni..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

ish2..jahatnye pangai orang tu..sabo2..

velasrizal said...

sapa la busuk hati tu ek

Earth Hour 26 Mac 2011 8.30 PM

NuSaNa NoSa 91 said...

mana org tua tu?? biar keen bls dendam.. keen geram nih, geram~ =.=

Encik MamaT said...

hehe.. tak setel lagi ke ko ngan jiran ko tu... bako je la pija. haha

ghost writer said...

dah cakap dah,sound direct jer...

dibiarkan makan hati lar jawabnyer..

Suara Kalbu said...

Sakitnya hati ada jiran mcm ni. Dulu ida pun ada jiran sengal mcm ni. Asal dia balik umah jer, mesti dia nak hempas pintu.Boleh jatuh jantung ida ni pija

^pasu bunga^ said...

siannya..kawan kita pn pernah kena camtu kat monorail station..orang yg jaga parking tu kata diaorg saja pancit kan sbb kawan kita parking kat tmpt haram(tak kena bayar)..
tapi pas kawan kita 'sekolah' kan diaorang..diaorang pam kan balik..

Maya said...

hehe..sy zaman belajar kat ukm dulu selalu gak kena sabotaj motor, umpil punat kunci etc..haha mmg pendengki tahap cockroach yer dia! apakata pija et. al buang sampah uol swkali dlm tong sampah tu...baru aci :)

deqlis said...

sian tui...
jiran takde kesedaran sivik langsung...

kena pindah belakang club malam...hehe..

cuba psycho dia balik...

Bakri Hussin said...

salam BW dah follow dah jom follow balik ok

nur said...

Memang geram betoile camtu.

Cik Bidadari said...

eeeeeeeeeeeeee... plan gerak gempur tu jd tak? entry bru aek mana?

MataHati @ MH said...

esok kalau dia parking kereta depan rumah, jgn segan2 pi cabut tayar kereta dia...

Cik Bidadari said...

kita datang

^pasu bunga^ said...

tet..tet..tet..tetttttt....te ba bowwww

Cik Bidadari said...

kita datang

Sephi Sephia said...

Cis, tak guna betul. Agak2 nak settlekan dia, bagitahu. Sound ajelah... Nanti kena buli lagi teruk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..