Friday, March 18, 2011

Sebelom TIDUR

Datok Fadzilah Kamsah kata :

Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif". Menurut kajian saikologi, apa yang di sebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya


Peel aku sebelom tidur pulak, goyang kaki, baca ape terlintas dalam hati dan yang paling teruk aku kata dalam hati "malasnya nak pergi kerja esok, kan bagus kalau esok cuti....leh aku tido bagai nak mahuuuuu...."

Aish...patutlah masuk kerja mood asik ke laut jer...


- gambar curik dari uncle google-


Nota Hati : Malam nanti aku cuba buat.


Dari AKU,

25 comments:

KuNanGKuNanG said...

sy plak sblm tido, minum susu dulu...berus gigi, cuci muka dan basuh kaki...pastu brangan la kejap..he3

Princess Nur said...

akak plak tk sempat pkir apa2 doa..baca doa pastu terus kroshhh..letih! hehe

Lizzie Yasmin said...

Alamak ptt lar, hari - hari malas.. Past nie nak tmpal kat ceiling umah petua nie.. nk tido jer msti nmpak.. hahaha

AngahSayang2314 said...

ye la kalau cuti kan besttt...

nota goyang: akak nak rasa ke kuih apam angah tue..bole kita jumpa yerr

Prince Halilintar said...

prince plak gosok gigi dan basuh muka then barulah bace ape yg patut tapi kdg2 terlupa jgk nk bace doa terus terlelap..hehe

~ Miss PIJAOSIX~ said...

KUNANGKUNANG -> bagusnye dia..minum susu tu..hihii

PRINCESS NUR -> yup, org pun same gak!!

LIZZIE YASMIN -> tampau besar2 tau!!

ANGAH SAYANG2314 -> ok cun angah, nanti kite dating

PRINCE HALILINTAR -> org pun gosok gigi la...bende wajib tu!!

ghost writer said...

baru tahu kalau apa disebut sebelum tidur boleh terakam sehingga bangun pada esoknya...hurmm,satu pelajaran baru utk aku.

missSenget said...

esok keje ke cik pija??

JIJI YU said...

ye eh..kalo sebelom tido..cakap esok muke nak jad cam tom kerus ok tak..

~ Miss PIJAOSIX~ said...

GHOST WRITER -> itu lah, sebelom die merakam benda yang tah apa-apa baik bertindak cepat..!!

MISS SENGET -> sok sabtu la yang..cuti ler..horeyy

JIJI YU -> tom kerus tak ensem..ok je..cube try test..!!

Cekodok said...

gua baca doa trus lelap... haha.. takde pikir2 dah.. pikir tido je...

MataHati @ MH said...

selalu sebelum tido mesti duk pikir dulu esok nak buat apa, nak pergi ke mana...

lepas tu berangan sekejap jumpa awek comel then zzzzz..hahaha

Sephi Sephia said...

hahaha...patutlah!
lain ubah sikit azam yang mantop sebelum pejam mata.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
kita sama gua malas nak pergi kerja

nur said...

tertido.. x besedia.. isk..
JOM KE: ALL IN ONE

Cik Bidadari said...

malasnya nak pergi kerja esok, kan bagus kalau esok cuti....leh aku tido bagai nak mahuuuuu....

huhuhuhuhu....

samalah kita... pasal sebelum tidur kita fikir esok malasnya nak gi kerja... sudahnya tiap2 hari muka nie gak yang lambat... muka kitalah tuuuuuuuuuuuuu... heeeeeeeeeeeeee

ieda said...

ekkekeke ayat yg last tuu sama jer ngan akak bila nak tidurr huhuhuh

Cik Bidadari said...

hik hik.... tepat skali.... erkkk... mana komen kita... aduh... penat taip semalam... takda ke? arghhhhhhh ke kita tak klik...?

Nufaha said...

sebelom tidur...mesti berangan dulu...hahaha :)

~ Miss PIJAOSIX~ said...

CEKODOK -> bagus sebenarnye mcm tu..!!

MH -> awek comel? kalau tak comel, kompem mimpi ngeri kan..

SEPHI SEPHIA -> moh tanam azam..

BRUTAL SOLO -> sama la pulak..hihi

~ Miss PIJAOSIX~ said...

NUR -> itu biasa..hihi

CIK BIDADARI -> kite tak approve lagi komen awak, mane nak ada..tu aed dah...hihi..eh same la kite, asik lambat je sampai opis..asik muke kite jerk...ish2

NURFAHA -> tu standet..huhuu

Qaseh dalia adelia said...

emm patut r qaseh kalau sebelum tido berangan lu..jadi puteri mane tah haha .. silap langkah upenya tq sis pija syg ~!

Miss PIJAOSIX said...

QASEH DALIA ADELIA -> puteri yang kunun nak kawen dengan putera di raja la eh..hihii

toyolkiut said...

info menarik nih..

NuSaNa NoSa 91 said...

kak pija!! sila ubah niat tu~ tehehehehee~ ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..