Thursday, March 17, 2011

Oh Guard!!

"u look beautiful today madam"
"have a nice day"
"nice dress today madam
"
"morning madam"
"u so sweet madam"
"sudah makan" ( satu-satu ayat melayu yang aku pernah dengar dari mulut dia )


Ha ok. Ceritanya.....

Itu sebahagian karenah peramah terlampau sorang guard security kat tempat aku kerja sekarang. Tengok muke dia, aku tak berani nak kompemkan mamat ni dari mana. Nak kata dari Bangla pun bukan. Nak kata dari Nepal pun bukan. Tapi agak gelap dan rasanya kalau nak bandingkan dia dengan Shah Rukh Khan sama je. Takde beza. Aku agak geli GELI bila orang kata Shah Rukh Khan tu hensem. Tang mana tah hensemnya. Sorry yeh pada yang minat. Hahahaha....

Mule-mula dia tegur aku, aku buat biasanya. Aku anggap dia peramah. Jenis suka nak tegur-tegur. Tapi aku serius tak minat nak senyum lebih-lebih. Rasa macam miang je muka guard nih. Aduhai, buruk je perangai bila ada rasa tak elok pada orang lain. Tak baik wo sangka buruk kat orang.

Sorry ha macha. Wa betol-betol rasa macam tak selesa. Hehehe..

Start dari aku rasa macam tak bes je nak mesra-mesra alam dengan mamat ni, aku cuba sedaya upaya mengelak untuk tidak bertembung. Sampai la satu masa tu aku dah lama tak nampak batang hidung dia yang agak mancung tu. Berhenti dah kot. (yang ni aku agak je, sebab dah hampir 2 bulan aku tak nampak). Fuh lege.

Tapi 2 hari lepas, aku nampak dia balik. Dari jauh dia dah sengih.-sengih Dengan kemeja ala-ala Amitha Bachannya. Dengan rambut panjangnya. Aku mintak sangat-sangat die tak nampak aku dan janganlah dia tegur aku. Aisyah - budak opis aku pun ada sekali masa nih.

Sampai je kat tempat die berdiri tu, dia dah tegur aku. Uwaa.....Aku buat biasa je. Sengih buat-buat macam biasa. Dah jalan jauh sikit dari dia, aku tanya Aisyah. Kenal kan mamat tu. Guard kat sini dulu. Die peramahkan. Kaverlah kunun.

Aisyah buat muka pelik. Pernah nampak dulu tapi tak penah pulak dia tegur. Ish, takkan lah die peramah dengan aku je. Oh tidak.......Dan tadi, aku nampak dia lagi. Sedaya upaya aku mengelak untuk tidak bertembung.

Dan buat pertama kalinya, aku tak senyum pada dia. Dan buat-buat tak nampak. Takut!!!!


(bukan orang sebenar)


p/s: Aku bukan apa, kadang tu dari jauh dia dah tertinjau-tinjau. Ngeri lah!!


Dari AKU,

22 comments:

OLick SyaSya said...

kenalan la..mn tawu jodoh ..hehe

x kire bangse negare dan agama..ehehe

gurau jee..

Prince Halilintar said...

mgkn die ingin sekadar hormat kpd u kot..tapi be careful jgk..ehehe

KuNanGKuNanG said...

hati2 ye.. jgn sampai tersangkut suda...he3

Aisyah said...

Haha..kelakr la kakak..ade peminat rupanyer namun sayang peminatnyer dari negara lain..bahaya nie..baik akak jaga-jaga...mesti akak nie cantik & comel sesangat tu yang terpikat dia tu ..hehe

p/s: akak buat satu entry mengenai cara-cara buat header blog ....:)harap akak sudi membantu saya

unknown girlz said...

euww..xyah layan..
*fuh..igt gamba btl dia td..

btw..ajak join
http://myunknownart.blogspot.com/2011/03/siapa-top-referer-fa-giveaway.html

~ Miss PIJAOSIX~ said...

OLICK SYASYA -> ko jgn eca..takde gurau2...

PRINCE HALILINTA -> dulu pun pikir macam tu gak..tapi ada la gaya dan perbuatan dia yang kadang2 mmg die sedang cube nak cari aku..

KUNANGKUNANG -> itu la yang den takotkan......uwaaa

~ Miss PIJAOSIX~ said...

AISYAH -> yang, akak tak leh janji, mmg tak reti nak buat tutorial nih..hihii..dieorg ni bkn kire cantek ke comel, depa blasah je..tak nakkk.....

UNKNOWN GIRLZ -> tak sempat nak curik amik yang betol2 punyer...hihii

Cik Bidadari said...

heeeeeeeeeeeeeee... jgn jgn geli-geli... nanti huuuuuuuuuuuuu... lalalalalalalalala... tak kenal maka tak cinta... baik jgn lari. wat selamba aja. sian dia. diakan merantau kat negara kita nie.

Lizzie Yasmin said...

past nie msti dia mntak no tel akak....
Jom lar, bila nk turn Damansara... bleh mkn chicken Chop.. hehehe

JIJI YU said...

kalo kes cenggini orang kate stalker ke ek..

Myra Jay said...

Ingatkan mamat tu macam dlam gmbaq ha, seb bek bukan.. Ngeri kan kalau kena orang cenggitu.. Kalau teguq saja takpe, jgn lebey2 ajak kawen plak..heheee.. Mintak simpang ;)

~ Miss PIJAOSIX~ said...

CIK BIDADARI -> tgh menyelamber kan diri la nih...aduhai, tak kenal make tak cinte ek..seram den!!

LIZZIE YASMIN -> no fon? mintak jauhkan....

JIJI YU -> lebih kurang same kot..!!

MYRA JAY -> mamat dlm gambar ni same tang warne kulit je..hihii

Nufaha said...

haha...habes tu die bangsa ape? lelaki sume cmtuh, x kire r bangsa ape sekali pun kan? kalo senyum2 tuh, peramah pulak...die minat nak berkawan lah tuh :)

ghost writer said...

ada iras - iras arjun rampal aper..haha

tak baik ketawakan orang.mungkin dia cuma menyukai dan bukan menyintai kamu Pija.

(sambil tahan ketawa...)

Maya said...

hehe..ada peminat international woo..hiks.

so pija len kali jgn senyum sembarangan org. bahaya =)

~ Miss PIJAOSIX~ said...

NUFAHA -> mengelak sebelom terjebak...hihiii

GHOST WRITER -> ko gelakkan aku eh...sebelom die menyintai baik aku jalan tak toleh2...!!!

MAYA -> itu lah...tak mo dah senyum2 sebarangan nih..!!!

deqlis said...

haha..
jgn layan jer...
wat2 laa sibuk jawab phone ke..

teringat lak kisah sek men dulu..
tp mat indon yg jadi jurutera sekolah..dok ajak lagunie...isshhh lomesss den

ape2x jaga diri yer...takut gak dia fuh fuh apa2x ker..jaga diri tau!..

Princess Nur said...

oohh..adik..ini banyak bahaya woo..hehe,, careful taw!

Cekodok said...

bahaya jugak ni... apa2 hal kontek gua.. haha

Suara Kalbu said...

dia minat awak tu Pija... hihihihi

Cik Bidadari said...

elo akak manis... ada baikkan hari nie... hihihihihiiiiiiiiiiii.... salam memalam chenta beradu

NuSaNa NoSa 91 said...

jeng3~ tu diaaaaa.. secret admirer kak pija dah timbul~ ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..