Tuesday, March 8, 2011

Pindah Rumah

Bukit Subang.

Itu lah tempat aku dan family pergi Ahad baru-baru ni. Boleh imagine tak - nak angkat barang macam katil, almari dan segala mak nenek ke tingkat empat. Dah lah takde lif. Terkangkang-kangkang nak mengangkat semuanya. Dengan budak kecik yang baru dapat kaki tu pun sebuk gak nak menolong. Nasib baik setel sebelom masuk waktu nak mencekik waktu tengah hari.

Aku pun tolong angkat gak tapi tak sampai berapa trip pun. Adalah dua kali jerk. Aku pilih angkat kotak je. Yang segala batang, kayu dan yang berat-berat tu tugas lelaki-lelaki perkasa yang ada masa tu. Tabik pada mak aku yang memang macam badang angkat kayu sebelah tangan. Sebelah tangan lagi angkat kayu apa tah.

Kagum. Mak aku tak minum susu pun. Ishh..


Video selingan. Masa ni Yeyen 1st step kat Jusco. 1st time belajar pakai sandel.




Yang ni belajar nak hisap susu botol tapi kang dia mintak gak nenen maknya





Dari AKU,

15 comments:

syairahmohdanuar said...

haha.cute je budak tu!!

Lizzie Yasmin said...

tue lar.. akak ptt malu ngan mak akak.. kuat mcm badang.. agaknya akak angkat brg tue pun kotak kasut jer kot.. hahaha

HaNTwO said...

ala nape takleh nak tengok video ni???

~ PIJA ~ said...

syairah -> tq

liz -> eh mane tahu akak angkat kotak kasut je nih...hihii

hantwo -> aik tak leh ke?

Iris Asli said...

mak awak minum milo tu. minum milo anda jadi sihat dan kuat. haha XP

velasrizal said...

lps ni kenduri kamu di sini la plak ye

Proton R3 Satria Neo 2011 - Harga, Spesifikasi Dan Design Dalaman

OLick SyaSya said...

biase la..datin rohana kn gagah orang nyer... ilebiu...

Encik MamaT said...

hahaha.. dedaun tu kawan aku tu... hahaha....

ghost writer said...

nape tak bagitahu...leh tolong sama.hihi

nur said...

selamat pindah rumah baru ye Pija..

http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/anak-dapat-hadiah-ipad.html

Jemput join GIVEAWAY :ALL IN ONE

~ PIJA ~ said...

iris -> mak akak tak minum MILO pun...die layan TEH jerk..

en Rizal -> bukan family saye laa..tp adik saya yang baru kahwin tu..kenal bukan?

eca -> kan..mesin rumput selamber je

~ PIJA ~ said...

en mamat -> dedaun tu hanya tinggal kenangan...hihii

GW -> ko kan jauh bertapa mase tu..!

nur -> adik saya yang pindah...

Amy Syaquena said...

kenapa amy x leh buka video nie erk...

~ PIJA ~ said...

amy -> ade yang kate tak leh tgk tp my fren kate bleh..pelik2..!! maybe kat opis u all YOUTUBE kene block kot..

NuSaNa NoSa 91 said...

adesss.. puas keen cari anak keen.. rupa-rupanya dia di sini.. yeyen, jom balik~~ ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..