Thursday, December 16, 2010

Nukilan Malam Hari

Salam..

Aku jarang nak update blog waktu malam-malam. Antara sebab utama tak lain tak bukak aku takde berok band. Hahaha. Kalau ade pun, tahap kelajuannya setanding dengan siput sedot berjalan. Macam haram.

Masih mendiamkan diri di dalam bilik yang dah hampir 10 tahun aku duduki. Masih belom mandi. Hehehe. Jap lagi lah. Sejuk. Tadi sampai umah pun dah pukul 8. Sembahyang Magrib dulu. Perot lak kenyang lagi. Dok melantak nasi goreng ikan masin mase bukak puase tadi.

Ish, tengah sedap-sedap layan tulis blog, dengar lak jiran aku memekak. Jiran yang selalu bikin kami panas. Jiran yang macam haram jadah. Menyusahkan orang. Tak pasal-pasal emosi aku terganggu dek jiran bengong sebelah umah ni. Ah, boleh jalan lah.

Kat satu sudut bilik ni, adik aku-Alang dah membute dengan gaya yang agak seksi. Tak mandi lagi gak tu. Setelah sekian lama aku duduk sorang-sorang kat bilik ni, kali ni dia datang balik. Tu je la keja dia. Kejap ada, kejap takde. Kire aku ada peneman la sekarang. Rezeki orang nak kahwin, dapat kerja kat DEMC.

Post kali ini memang aku merapu meraban. Ok lah semua, aku nak pergi mandi. Harap-harap perot aku tak buncit lah. Huhuhuuuuuuuu

Selamat malam semua. Sat lagi aku mai balik.

Dari AKU,

12 comments:

biskut said...

owh kamu berpuasa rupanya semalam yach...bagus2.

Cik Tom said...

sabar je la ade jiran yg suka memekak...dgr lagu kuat2..hehe

aibaks said...

uih...awat bau sampai opis aku ni? haha

Ila Zakaria said...

jiran belah kiri ke jiran belah kanan tu??? rasa2nya bekas2 jiran aku gak dulu tu.bertabahla wahai teman

HaNTwO said...

heheheh merapu itu nukilan yang indah tau...

~ PIJA ~ said...

mas bisk -> alhamdulillah...

cik tom -> ni bukan jenis dgr lagu lagi dah dok bertukang sampai ke pagi..letak tong sampah dpn umah org...sakit je hati tau!!!

aibaks -> aku dah mandi laa..waa

ila -> jiran OKU tu..mencik sngt

hantwo -> itu lah..aku dah dpt rase getar menulis di kale merapu..

Ila Zakaria said...

aku rasa cukup tua dah jiran OKU ko tu nak bertukang..sbb dari zaman aku dulu lagik dia dok mengetuk2... dia jd OKU pun x silap aku sbb jatuh tangga rasanya... ke aku silap..aku pon dah ala2 terlupa ni... tp rasanya betul dah tu... tp bab letak tong sampah depan umah lom lak dtg tebiat dia nak buat masa tu..heheheh...masih waras la lagik dia masa tu...

Encik MamaT said...

sekurang2nya rumah ko tu tak sunyi sangat.. haha.. sentiasa ada irama melody jiran.. hehe

aibaks said...

haha.. seb baik da mandi..ingat ko takde mood dari semalam terbawa2 sampai rini tak mandi.. haha

~ PIJA ~ said...

Ila...

die memang dah tak waras dah. Dpan umah die buat cantek2..buat taman siap air terjun.. Depan umah aku buh tong sampah!!!! Plastik sepah2..sakit jiwe..aku nak buang tong sampah die..nanti ko!!

pastu parking suke2 hati depn umah org..Sidai baju kat gate umah kami...

psstt..die jadi OKU pun pasal jatuh buat bumbung umah tu laa..eheheee..ingatkan nak duk diam2, tapi tak jugakkkkkk!!!

Ila Zakaria said...

kurang2 bila weekend korang leh la lepak2 bentang tikar sambil bukak bekal depan air terjun dia weih... ahaha..

mmg geram dgn jiran x reti bahasa ni... umah aku ni flet..ada ke patut diletaknya besikal buruk betul2 depan koridor aku...pastu bg mkn kucing betul2 kat depan pintu aku... ingat umah aku ni zoo dan tempat barangan terpakai jer... aku nak sound lelebih org tua dari aku..itupun encik somi ada gak tegur pasal beskal... ditariknya la sikit...tapi masih dlm kawasan aku... umah dia seinci pon aku x sentuh... bila encik somi tegur abis lak tali penyidai aku dibakar2...abis putus2... tp bkn dia la kot...anak2 dia la kot...konon bela nasib mak ayah la bila kena sound... aku malas da nak tegur byk2..2 kali tegur 2 kali tali penyidai aku putus dibakar...sok2 kalo kena lagi...mmmg aku bakar umah dia...masalahnya umah dia sebelah umah aku...kang aku bakar umah aku ikot sekali terbakar... dah jadi tempat luahan perasaan jiran tetangga lak kat blog ko ni weih... ahahahahah

~ PIJA ~ said...

ILA yayang....

betol luahan perasaan nih..ko jgn bakar tau yang..kompem kene umah ko nanti..aku tak nak ko jdi sehelai sepingang...

awat tak on lampu..botak dera ko lagi ke? gersang nih!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..