Monday, November 15, 2010

Kisah Hari Minggu

Kenduri dah dekat. Kalau ikut tahun macam jauh ke depan lagi. Tapi kalau bilang dengan jari, dah dekat dah pun. Tak sampai pun dua bulan. Mak dah merengek-rengek mintak bawakkan dia pergi beli barang.

Mak nak pergi Mydin katanya. Dah plan baik dengan Alang, Eca (Olick Sya Sya) nak pergi pagi-pagi nih. Tapi standetlah. Kite ni merancang jerk, yang tentukan dia. Jadi plak benda yang tak patut nak jadi. Apa dia? Leh kelik sini.

Dari pukul 11.30 pagi nak gerak dah jadi pukul 3 petang. Perot dah lapar. Gila lama nak tunggu orang tu siapkan kereta. Lepas siap, berangkatlah rombongan mak aku ke Subang. Sampai sana, sembahyang siap-siap terus masuk membeli apa-apa yang patut.

Penat beb. Tapi puas sebab rengekan mak telah dipenuhi. Lagi sepuluh minit pukul 8 baru sampai umah.

-sempat lagi singgah kiosk Easy nak check KWSP-

-2 troli sekali shopping-


p/s : Ade lagi tak beli. Nest trip ye mak



Dari AKU,

7 comments:

Encik MamaT said...

apsal ko tak ajak aku.... aku nak berkenalan ngan mak ko jugak...

Suara Kalbu said...

Kenduri ? Adakah Pija mahu kahwin ?

AngahSayang2314 said...

kenduri....???? means akak nak kawen ye hehehee

biskut said...

macam prepare nak buat majlis kenduri kawen jer nih Pija..ye ker.

~ PIJA ~ said...

korang...

bukan aku nak kawen..adik aku ler..hehee

HaNTwO said...

kenduri kawin ke??

Lizzie Yasmin said...

klu akak kwen jgn lupa jmput tau.. hehehe.... Cyg Akak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..