Monday, November 15, 2010

Jaga-jaga dengan abang NINJA TURTLE

Kalau korang dengar ade orang tengah mesin rumput kat luar umah, jangan lupe nak jenguk. Lagi-lagi kalau korang dok park kereta kat kawasan yang hampir dengan aktiviti extreme mereka. Bukan apa, aku tak nak apa yang jadi kat kereta adik aku jadi jugak kat kereta korang.

Pang.....!!!! Bunyi memang macam bom tengah MELETOP. Ke bunyi bom lagi kuat? Hehehee..Sekali jenguk cermin kereta pecah dek batu yang terpelanting masa dieorang tengah mesin rumput. Bahaya bukan!!!

-cermin kereta yang retak. Nampak tak? Henpon 1.3mp je tu yang malap je gambar-


-saat cermin ditukar ganti-

Tapi, adik aku beruntung sebab masing-masing kat umah. Lagipun, yang punye kerja pun jiran depan umah. So, takde la nak risau apa. Kompem dia ganti.

Cuma takot kalau abang-abang ninja turtle yang buat clean up tiap-tiap mingu kat depan umah. Kalau takde orang, chance dieorang nak lari memang tinggi. Patutnya, ko tak payah nak lari. Sebab benda ni leh kaver insuran. Ini mesti kes takot nak repot kat bos..!!! Manyak cilake kalau lepas tangan macam tu jerk.



-aktiviti minum sementara tunggu kereta siap-
model sambilan : eca dan penulis



p/s : Selamat pakcik tu ada timbang rasa. Membayar ganti rugi. Tapi kesian sebab yang buat ni jiran depan umah. Die pun tak sengaja. Akhirnya atas rase timbang rasa, RM90 tersebut dibahagi pada 2. Adil bukan?

p/s/s : Aku memang panggil orang yang mesin rumput tu abg ninja turtle


Dari AKU,

4 comments:

Suara Kalbu said...

Ninja Turtle ? Dah lama tak tgk katun tu .

RM90 je Pija ? Biar betik ? Murahnya

Encik MamaT said...

aku igtkan ninja tetel datang umah ko... haha

~ PIJA ~ said...

ida -> cermin kat passanger..mmg murah skit rasenyer..

en mamat -> ko nak jadi ninja turtle tak?

tqaAwesome said...

cik tqa tak kesah kalo kena cermin kete.
takot kena kepale sendiri aje
^____^ benci pemtong rumput. hua hua hua

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..