Monday, November 1, 2010

Cerita hari CUTI aku

Sabtu lebih pada aktiviti aku pandang dinding. Dinding pandang aku balik. Aku bukak TV. TV tengok aku balik. Asik-asik hindustan. Takde cerita lain ker. Ape lah dieorang nih. Citer yang takde moral je yang ditontonkan untuk orang yang nak berehat dihujung minggu.

Malam tu aku tengok bola tapi kat umah jerk. Nak pergi stadium pun takde kene mengene dengan aku. Chekwe - selamat dah pergi. Berbaloi ko pergi kali ni chekwe. Menang tu. Apepun, tahniah diatas kemenangan pertama. Dan sejarah dah pun tercipta. Memang patut sangat Tok Guru kasi cuti umum.

Aku usha gak ko kat TV chekwe. Takde lak aku nampak ko. Hehehe..Jangan kata ko dah calit cat kat muke ko. Gomo kelata gomo. Untuk ILA, jangan bersedih, tahun lepas dah menang ye dak..!!



- curik dari Google -

Hari Ahad, Rizal dah janji nak temankan aku pergi Jakel. Aduh, Jakel lagi. Mak mintak belikan renda untuk langsir. Aku dah siap pesan kat Rizal, salesgurl kat situ macam cilake skit. Jangan panik lak. Hehehe..

Sampai sana, takde yang berkenan pun. Aku pergi lak Nagoya. Sama jugak. takde renda bling-bling pun yang aku rase sesuai. Kene bawak mak jugak nih.

Lepas tu, Rizal ajak jenjalan kat Mydin Mall kat Subang. Pergh, pesal aku nampak GELAP jer nih. Seriusly, GELAP. Aku rase macam nak pitam. Rizal kate silap time ni kite pergi. Depa tengah shoping raya. Opss..patut lah. Depavali bakal menjelang. Patutlah penuh dengan orang India je kat dalam nih. Ekon pun tak rase sejuk. Aroma kari je kat dalam tu. Mana tak panas.Huhuuuu..

Teringat kat Zai. Dulu die duduk area situ. Sekarang dah pindah. Kalau tak boleh roger n out. Tapi aku serius suke beli barang kat Mydin. Murah berbanding dengan Tesco dan Giant.


p/s : Geram tengok baju cantek-cantek jat Jakel.


Dari AKU,

10 comments:

aibaks said...

kah3... ingat pija nak carik sari satu pasang ke kat mydin tu.. murah2 jerk..

Lizzie Yasmin said...

akak kain langsir nk raya ke ..? hahaha.. eh jgn main2 sy plaN nk pi KL sentral shopping kalin sari or punjabi satu 2 pasang.. hehehe.. jom 1 Malaysia..

~ PIJA ~ said...

aibaks --> raye lambat lagi...so, takde plan nak beli pung..!! heee

Liz --> ni yg bagus ni, semangat 1 malaysia. Raye lambat lagi..langsir tuk kenduri akan dtg..hihiii

Suara Kalbu said...

Hahahahhahaha...

Jakel tetap di hati Pija.. chaiyokkk

si biskut said...

tapi biskut tak tengok live match tue...sebab kebetulan sekali ngan EPL.huhu,tahniah utk yg menang.

~ CiK DiMaNa ~ said...

HAHAHA!!! bnyk betul nama aku kat post ko harini.. TERHARU ni... utk Ila, moh kita lawan lagi thn depan ye.... (selangor dok diam2 kat umah je) hehehehe
penutup kata dari aku.. GO MORE KELATE GO MORE !!!! nntkan photo2 dari aku ye.. hahahah

~ PIJA ~ said...

chekwe - aku mmg tunggukan gambar2 ko layan bola nih...

Tomato Gurl's Life said...

tahniah pasukan kelantan!wlpn cik tom xpernah tgk apa2 perlawanan bola..huhu

Tomato Gurl’s Life

Anna Boleyn said...

hye
salam kenal..
ni 1st time anna berkunjung ke sini.. :)

hehe lain kali tengok kalendar dulu before pergi shopping mana2. ;p
btw, tahniah pada pasukan kelantan and para penyokongnya. :)

p/s : jom datang blog anna boleyn jom :)

HaNTwO said...

mau raye deepavali ka?? ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..