Saturday, October 16, 2010

Hah..BON...BON..BONTOT

Agak penat. Baru je sampai umah dalam 2 jam yg lepas. Satu hari merayau mencari barang-barang persiapan kawen adik aku - alang. Dari jakel,Shah Alam ke Jalan Kebun. Dari Jalan Kebun ke Shah Alam balik. Beli bunga paha, bunga untuk penanggah dan macam-macam lagi la.

Hari ni pun makan dengan banyaknya. Macam-macam masuk kat dalam perot. Dari nasi campur ke nasi goreng Thai. Dah tu malam pekena lontong Klang plak. Banyak lemak aku dah import masuk perot nih.


Tadi mase aku masuk Jakel, macam-macam istilah yang aku tahu. Lepas mak beli langsir (ha, dapat tau cotton ala english..heee), depa dok kata. " Jom makcik, kami bagi BON"


BON!!!! ape ke bendenya tu? Tapi dalam tak paham tu aku ikot jugak akak tu. Die tunjuk kain ela. Kebetolan memang kiteorang nak beli kain pun.


Ceh. BON tu bonus rupenyer. Bon la sangat. Bontot lah orang-orang Jakel ni. Pandai betol tarik orang nak beli. Kalau tak sebab aku memang nak beli, takdenye aku layan. So, jangan tertipu dengan bontot-bontot dari Jakel tu.


Memang kadang-kadang tu memang murah tapi janganlah percaya sangat....!!!!


Dari AKU,

10 comments:

Suara Kalbu said...

Tak suka sangat pegi Jakel.

salesgirl depa suka ikut bontot kiter. Nak window shopping pun tak senang. Kat sana konsepnya salesgirl depa ikut setiap customer.

Rimas ketiak i..muahahhahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha...asal Jakel dari kedainyer di Segamat..pastu buka cawangan di merata2...saya orang Segamat,tapi gi mana2 pun sama,pekerja JAKEL memang suka membontot korang,jgn mimpi nak window shopping..sure dia ikut korang sampai korang penin..hik3.

Encik MamaT said...

lucah la u ni.... auww... tak suke i....

~ PIJA ~ said...

bukan takat ketiak je rimas..segala2nyer..rase nak sepak2 je sales gurl yang merimaskan tu....

~ PIJA ~ said...

LM -> baru tahu asal jakel ni dari segamat..heee..seriusly tahap dieorg membontot mmg tahap menyakitkan hati sangat2..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tau tak pe...sebab tu kami org segamat memang pelik berbas2 klu cuti sekolah org datang situ..alamak..mati aku kena sama..bkn x suker..tapi tension sbb diorang menmbontot..huhuhu.

aibaks said...

haha... jakel jakel.. awat semua org suke gi jekal ni?

Suara Kalbu said...

Pija,

U make my day. Tergelak saya baca statement nak sepak mereka tu.

Ok, next time awak pegi.. jangan lupa sepak mereka beramai-ramai.

~ PIJA ~ said...

harap2 mereka tak marah laa kene sepak..depa kene ingat..customer alwiz rite..hehee

nizam omar said...

sabar jelah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..