Tuesday, October 5, 2010

Cerita RAYA 2010 - Part 1

Aku tahu raya dah sampai penghujung dah. Tapi aku nak jugak goblogkan riang ria kegirangan aku menyambut hari raya. Tak banyak beza dari tahun-tahun sebelum nyer. Tapi paling best dapat beraya dengan budak kenit yang baru nak kenal dunia, baru nak kenal apa itu duit raya.

Rayyan genap berumur 7 bulan masa 1 Syawal hari tu. Cute sangat berbaju melayu. Selalunya, lepas solat raya je mesti cepat-cepat nak balik ulu yam. Tapi tahun ni, hold dulu. Lepas solat Jumaat, baru balik. Tak kisah la mana-mana, janji selamat.


Alhamdulillah...Memang selamat...

Tak payah aku nak explain panjang-panjang. Macam biasa, sessi berjumpe sanak sedara. Salam sambil mintak maap. Makin kuih, lemang dan ketupat sampai perot naik kembung.


So korang layan je lah gambar raya aku untuk kali ini.


My Family



Antara suasana kat kampung ULU YAM
(bawah : Rayyan dengan moyang)



Antara tetamu yang berkunjung ke rumah. TQ



Antara aksi Rayyan di Hari Raya



Rayyan with me



Sekian dulu..Nantikan part 2. Ada ke?

Dari AKU,

2 comments:

Encik MamaT said...

kat aku takde pon duit raya....

~ PIJA ~ said...

da ko tak dtg raye umah aku..aku da siap tinggal sampul duet kaler biru tok ko..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..