Monday, August 23, 2010

Monday BULUS-BULUS

Rasa bengang je. Rasa macam nak menampar orang jer. Tak dapat tampar banyak kali - sekali pun dah cukup. Baru lega agaknya boring yang melanda kepala otak aku time ni.

Aku tengah pikir mana perginye mood aku sebagai pekerja yang berkhemah? Ni mesti gara-gara nak raya. Pastu bajet pulak tak buat-buat lagi. Ngerilah nak buat. Takut bajet yang aku idam-idamkan tidak menjadi kenyataan.

Aku nak seluar levis baru.
Aku nak sandel tumit tinggi. Dah 2 tahun pakai sandel yang sama. Sedih!
Aku nak kasi duit raya lebih dari biasa kat mak ngan ayah aku..
Aku nak baju baru yang agak bling-bling.
Aku nak macam-macam lah senang cerita.

Tapi itu kata hati aku bkn kata akal fikiran aku. Time bengong memang aku akan jadi seseorang yang dikawal oleh nafsu sepenuhnya. Time tak bengong, pasti anda semua salute dengan cara aku berpikir. Cewah.

Kesimpulannya, boleh tak jangan tanya aku macam-macam bila aku macam nak makan orang. Jangan tanya itu ini bile aku jawab macam nak tak nak. Yang penting, jangan mintak pendapat aku kalau aku tengah mengong.

Sebabnya, aku akan tetap berikan pendapat aku cume takut korang tak boleh nak terima. Yang paling aku takot aku menyesal kalau pendapat itu diterima pakai. Oh tidak..!!

Nota Lutut : Aku perlukan pembantu untuk siapkan kerja aku. Please advise.

Dari AKU,

7 comments:

OLick SyaSya said...

heheeh..kn best kalo dpt wt kn..

Encik MamaT said...

jangan lupa duit raya kat aku skali tau...

~ PIJA ~ said...

eca -> tu laa..rase mcm nak tampau bos pun ye gak nih..dpt sekali lap pun jadi la kan..

en.mamat --> aku mmg nak kasi ko sampul raye..duitnye ko isi sendri..aku nak isikan boleh tapi takut ko kecik hati lak..:)

Encik MamaT said...

takpe la..... aku terima seadanya....

~ PIJA ~ said...

ni yang bes ngan ko ni..
terime seadanyer..kalau mcm tu..nanti aku buh duit sekali..
nanti mai umah aku yeh..

Encik MamaT said...

insyaAllah... tema coklet kan tahun ni... aku siap ngan sampin skali tengkolok...

~ PIJA ~ said...

aik..ko pun nak sedondon ngan aku..!!! siap tengkolok lak tu..!! nak tawan hati bapak aku ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..