Thursday, June 24, 2010

Wanita cantik lagi KUAT MENIPU

Semalam on the way pergi keje aku dengar radio. Lepas tu, ada sorang caller ni - lelaki, die cakap ade pepatah cina kata prempuan cantek lagi kuat menipu. Ape lah sinis sangat pepatahnya. Aku macam tak setuju je tapi bukan bermaksud aku nak kata aku ni cantek. Hahahaha..

Tapi, jangan cepat sentap la jugak kan. Sebabnya, setiap pepatah yang diciptakan dek manusia kala purba ni ada maksud tersirat. Macam karam sigh walia cakap lah. Terbakar kelambu nampak, terbakar kat dalam hati sapa yang tahu.

Kalau tengok yang tersurat, memang kesian dengan mereka-meraka yang sedia cantek. Cantek ni adalah subjektif. Aku nampak dia cantek, tak tentu ko nampak die cantek. Ah, lantak lah. Dan ape kene mengena la pulak cantik dengan menipu.

Yang perasan cantik tu macam mana pulak?. Dan lepas ni yang rase diri tak cantik tu, mesti suke menjadi yang sedang-sedang saje. Hehehe..

Korang rase lak, ape maksud pepatah tu?.

Dari AKU,
http://pijaosix.blogspot.com

9 comments:

~oLick_Ecaa~ said...

wah alog..best2 je stemnt dye mgu nie..hahaha..tah a..ase nye..xcntek pula bagaimane,kuat menipu ke..ke sume same je..bak kate nabil,lu pikir la sendiri..heheheeheh..

p/s: cntek bia dr dlm..hehe..(btol ke)

wan said...

aku cantik tp aku bukan penipu... boleh tak nk buat statement mcm tu.... hahahahaha

~ PIJA ~ said...

ECA : tau tak per..cantek biar dari dalam. Dah tu, yang huduh tu ingat takde yang menipu ke. Kalau da PENIPU, bukan kire cantek ke hodoh..Tapi percayalah, pasti ade maksud trsirat pepatah tu. Tu pun kalau betol pepatah tu wujud..hahaha

CHEKWE : ko cantek yer..hahahahah..jap nak tgk gambau ko bebetol..hihiiii

wan said...

hahaha.. baik ko tgk betul2 gmbar aku pija.. hahahaha (ni btl2 dah bosan ni weh!!) ....

~ PIJA ~ said...

wan: aku da tengok dah..ye lah chekwe..ade iras2 ANGELINA JOLIE..kui kui kui...

mood : bosan tahap gaban..

Encik MamaT said...

aku cantik tak......

~ PIJA ~ said...

en mamat ni mmg terlebih cantek orgnyer..auww...!!

zaikodek said...

aku rasekan beb..org kuat menipu ni bukan kire cantik ke hodoh ke..org cantik kalo pangai hodoh org akan kata"harap muka je cantik tp perangai buruk..kuat menipu!"
dan org yg hodoh pulak..org akn kata" dah le muka hodoh..pangai pun hodoh..kuat menipu..baik mati dr hidup!!! hina sungguh perangai!"(cth2 ayat makian aku utk hambaAllah yg aku benci tu..kan muka die pecah pintu..hehe)...tu je beza antara pom cantik dn hodoh yg kuat menipu...

~ PIJA ~ said...

zai - betol tu. Kalau dah penipu tu bknnye die kira cantek ke hodoh. Tapi memang hazab la kalau yang menipu seorang yang hodoh. Umpama sudah jatuh ditimpa tangga. Betolkan..? Lebih kurang la ye dak..hihiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..