Wednesday, June 23, 2010

Baju Raya dan Jakel

Dah beli baju raya? Tahun ni aku ngan family pakat nak pakai baju kaler cokelat. Biase yang menjadi ketua untuk memilih tema ni, tak lain tak bukan ayah aku lah. So, aku dengan yang lain mengekor jer.

Bila dah ade tema senang sikit nak beli baju. Kalau tak sume kaler aku nampak cantek. Cokelat antara kaler feveret aku.!! So, dengan takde duit dan plan yang TIDAK bersungguh-sungguh, aku dengan alang sempat menjenguk Jakel baru kat Shah Alam. Besar gak..!!



Sekali masuk. Aku dah mule rase mual. Sebab ramai sangat orang kat dalam tu. Pastu masuk-masuk dapat la sales person yang sangat-sangat meluat dan merimaskan. Sakit jiwa. Rase nak maki jer. Aku ngan alang cari point nak lari dari minah nih. Hah. Cari toilet. Naseb baik die tak tunggu depan toilet. Choi la minah tu..!!

So, da lepas sekse, aku ngan alang mule cari baju balik. Baru nak pilih kain ela yang murah, sekali ade announcement dok bagi tahu depa buat jualan runtuh untuk 20 minit sahaja. Sempat ke nak pilih..? Pergh..gile kelakar bila tengok makcik-makcik, akak-akak yang tengah mengendong anak gigih belari ke sana.

Mule aku ngan alang perhati je. Tapi tak boleh jadi nih. Pergi dekat lagi.

Sekali die offer RM150 untuk 3 pasang. Aku dongak tengok rak-rak baju yang depa offer tu. Pergh..memang harga cecah rm 200+ sepasang. Ini betol ke idak nih. Tapi kain die memang cantek. Ada nama kainnya, tapi aku ni buta skit nak tahu jenis kain. Kain cotton aku tahu lah.

Lagipun, aku pun bukan jenis beli kain ela kat tempat yang gempak, yang mahal-mahal. Paling tidak pun aku beli kat nagoya jer. Janji aku boleh bergaya sakan time raya pastu bawak pakai pergi opis.

So, pada sapa-sapa tak pergi beli belah lagi, cepat-cepat pergi nanti takde sape nak jahitkan unless korang beli baju siap.

Dari AKU,
http://pijaosix.blogspot.com

5 comments:

Ila Zakaria said...

uish.. mcm teruja je nak jejak kaki kat sini... dapat baju sepasang seploh hengget jadilah..

Encik MamaT said...

kain dah ada... nak g tempah semua dah tanak amik tempahan lagi.... aiya. beli siap lagi senang... hehe

~ PIJA ~ said...

ila: ade sepasang seploh hengget aku beli seploh la nanti..

En.Mamat: i tak suke pakai baju siap..mcam badut je i rase tau..nanti kain terpendek la. zip takde lah..huhuuu

zaikodek said...

kalo ade pun bj sepasang 10 hinggit kan ila..kain die kejung standard wat bungkus mangga muda kt pokok...x cantik sungguh..aku dah telek yg rege murah2 gile kat jakel tuh..

yg cantik2..mcm rege standard je..3 psg 150 tak pun 2 psg rm100...tp kalo beli byk dpt le yg rege rm200 kurang ke rm150...gitu so, sape beli borong..untung sket.kan pija kan...

~ PIJA ~ said...

bungkus mangga ye zai...sedih sungguh bunyiknyer..hahahah

haa..jakel nak buat sale lagi..tak ingat mule die bile tapi abis on 18 july..sesuai sangat la mase kita nak memborong nanti..ngeh ngeh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..