Monday, June 7, 2010

Sepetang di Sungai Gabai, Hulu Langat

Ikotkan aku malas sangat2 nak update blog. Tapi, aku sangap lah pulak tak tahu nak buat aper. Penat tak hilang lagi nih. Ni gara-gara aktiviti terlampau Sabtu hari tu. Even penat tahap double XXL, tapi ENJOY sangat2.

Hutan Lipur Gabai
So, hari Sabtu aritu, ahli majlis yang terdiri dari aku, Rizal, Alang, Cipong, Eca ngan Adik dah berjaya pergi mandi manda kat Sungai Gabai. Ikutkan planing asal nak pergi mendaki kat Bukit Broga. Tapi apakan daya, kami hanya mampu merancang tapi hanya Allah yang menentukan segala..!


Aku pernah pergi sini dulu. Tahun 2007 ngan budak-budak umah dan Yanti. So, ini kali kedua aku datang sini. Kalau nak keenjoyan tahap maksimum, pastikan korang datang awal. Kalau tidak, tempat ni nampak macam semut dah..!

Berbekalkan nasi lemak Pn. Rohana yang sedap, aku dan geng2 rombongan gagahkan panjat tangga-tangga yang mmg menguji kesabaran sungguh. Sampai atas, ayie dah tak terkata. Alang dah mengigil. Aku dan Rizal dah bukak bekal sebab lapar sangat2. Hahaha

Aper2 pun mmg enjoy sangat. Next time repeat balik. Kali ni nak rembat Rayyan lah. Sebelum balik, singgah dulu kat sate Haji Samuri. Pekena beberapa cucuk sate kajang dan minum2 melepaskan penat.!



Dari AKU,

2 comments:

~oLick_Ecaa~ said...

ke broga jgn lpe ajk sy...

~ PIJA ~ said...

kompem ajak punye...
janji kamu memperkasakan diri...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..