Tuesday, April 27, 2010

Mari belajar NENEN

(usaha tangga kejayaan)


Sekarang ni, budak kecik intan payung ayah aku ni dah hampir nak masuk 3 bulan. Mummy die plak dah mula cari kerja. Masalahnye sekarang ni, Rayyan tak nak menyusu botol. Abis diluah2kan puting tu. Mati akal. Padahal susu yang dalam botol tu pun mmg susu mummy dia. Jenuh laa mummy die memerah susu masuk dalam botol.

Susu formula memang die tak mau langsung la. Siap muntahkan lagi. Dan mmg takde niat nak kasi dia susu formula pun. Saja je nak testing2.

Tak pe ye sayang. Pelan-pelan kayuh. Nanti lama2 pandai la mengentel punting tu..hehehe..Dan untuk sekelian kalinya, akhirnya dia mau jugak setelah memakai punting yang seakan2 mcm mummy die punya. Itu pun, skit sangat yang die minum.

Sapa kata ibu yang dah bekerja tak boleh kasi susu tetek kat anak. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih..


Dari AKU,

http://pijaosix.blogspot.com

3 comments:

Encik MamaT said...

aku tgk kat majalah ape tah... mak dia botolkan susu badan byk2... taruk dalam peti sejuk.... hehe... baru anak cerdik... kalo bg susu lembu kang jadik cam lembu lak.... patut la sekarang ni mcm2 perangai... haha

~oLick_Ecaa~ said...

ala ank bujang bkn men manje lg..

g klon kn nenen mak nye..hehe

~ PIJA ~ said...

En.Mamat..
Mmg adik aku perah susu tu banyak2 then buh dalam peti..Banyak khasiat wo, bagi susu sendri kat anak..

Tapi..
Kene tahu gak, ade gak susu ibu yang susah nak perah. Nak buat cam ne. Dah iktiar, tak lah jugak..kene la bg susu lembu..tak baik ko kate depa jadi lombu...

Eca..kalau klon nenen mak die..bapak die laa yg pakai nanti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..