Friday, February 19, 2010

Edisi Special..Tamat

HARI KEEMPAT
Rabu - 10/02/2010

Hari-hari yang ditunggu. Sebab da tau da baby mesti kuar hari ni. Dia tak mau ikut pintu, die nak ikut tingkap jugak...Nakal yer..!! So, aritu aku amik half day, sebab nak gi spital. Ish, tak sabar sangat nak tengok anak buahku yang pertama..!

Lebih kurang kul 3 lebih da sampai kat SK, nak amik mak dulu. Baru nak gerak pergi. Firul cal, kata angah da selamat dioperate. Syukur, alhamdulillah sgt2..!!

Situasi kat hospital..
Sampai sane, nampak Firul tgh sengih2. Suke ler tu..heee..Tapi, tak leh tengok angah lagi. Pasni angah akan ditempatkan kat wad 1st class sebab kat situ je waris leh tunggu dan bermalam tuk jaga die..

Dah tau kat mana wad die, kiteorg terus naik atas. Sampai sane, angah takde lagi, tak sampai lagi rupenyer. Dalam 1o minit menunggu, nampak nurse usung angah. Mase tu tuhan je tahu ape aku rase..Happy, terharu, sedih tapi bersyukur sangat2..Sedang mak ngan firul mengucup dahi angah, aku terus intai baby yang diletakkan kat celah kangkang angah..

"hai sayang.." terus aku cium dia. Wangi sangat...

Ape yang aku kagum, masa ni dia dah mula bukak mata. Hanya selepas 1 setengah jam dia dilahirkan. Cepatnye budak2 skrg nih kan. Dulu, nak tunggu budak baru lahir bukak mata, punya la susah..!!!

Mase tu keadaan alin, susah aku nak gambarkan. Mengigil satu badan..Kate nurse tu condition biasa lepas operate. Dia rase sejuk, kebas dan mcm2 laa..Aku kata sabar je la..

( tgk..baru 1 jam kuar dari perot mummy, da bukak mate)
( Born on 10/02/2010 at 3.31pm)



HARI KEENAM
12/02/2010

Hari ni aku amik cuti. Hari ni angah da dibenarkan kuar dari wad. Syukur..Lagipun 14 Febuary ni Alang nak bertunang. Syukur sangat2 semuanya berjalan dengan lancar..Alhamdulillah..


NAME : FIRQAN AR RAYYAN BIN ZAFIRUL FITRI...





Sekarang ni dah 8 hari umur anak buah ibu nih..heeee....rindu je kat die..



p/s : Angah a.ka Alin.....

2 comments:

hanimichi said...

huwaa...comeiiinyee...
aku pon nak baby gak..

~ PIJA ~ said...

same laa..
wish one day nanti kita pun akan ade baby jugak..AMIN..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..