Tuesday, July 21, 2009

DEMAN SANE SINI...!!

DEMAN..Satu jenis penyakit yang agak menganggu ketika ini. Dan aku pun baru baik dari deman. Sekarang ni musim jerebu kan. Nampak macam cantek jer - ala2 kabus gitu..!! Tapi, cantek apenye. Kalau dari jerebu ni, korang leh dapat penyakit.!!

Semalam, mase aku sembang2 ngan zai, die ade citer. Dekat rancangan MERISIK KABAR - katanyer adalah sorang caller tu call bagitau simpton-simpton penyakit barah. Antara yang aku ingat :


- selalu deman, rase nak deman..
- ade lebam2 kat badan..
( banyak la sebenarnya. Tapi aku sudah lupa lah )


So, pade zaman wabak ni, baik korang berjage2..!! Banyakkan minum air masak. Pastikan air tu masak secukupnyer..heee..

Bercakap pasal deman ni, ada member tu dah deman. Teruk jugak aku tengok. Suare pun dah lain. Pastu, ade nampak kurus seket. Nak tahu sebab ape? Inilah dia penangan mendaki kat Brincang, Cameron..


Ape-apa pun kepuasan tu yang penting. Betol tak Abe Rizal? Anyway, tq coz tapaukan org kaktus yer. Aku memang pengemar kaktus. Dah banyak dah pun koleksi kat umah. Mase die kat sane sempat jugak die antar mms kat aku. Meh kita layan gambau die.

Sorry ye cik abang. Orang promote awak kat sini..Hehehee..Tak kisahkan....


DEMAN SKRG..!! - korang nilai sendiri...hehee. Ini result game hari tu. Ini kire deman gak nih. Deman bola-bola api.

2 comments:

Afzan said...

wei.. minggu lepas, aku kena deman wei.. deman durian.. asal malam je deman, asal malam je deman.. semlm kena batuk teruk & deman lg.. tekak pedih2.. penangan pulasan pulak.. hikhik.. jgn H1N1 udah le!

Nor.Abd-Azila.Azis said...

aik... afzan pun dah kena jangkitan h tak de 1 pun tak de ...

yang ada N!!!

deman....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..