Thursday, August 16, 2012

Kisah Tiramitsu dan Almond London

Salam penghujung Ramadan.


Dah lama tak asah bakat buat kek dan seangkatan dengannya. Dengan semangat nak raya dan semangat tengah kenyang sebab lepas melantak makan sebab tak puasa, aku, eca dan alang selamat mengentel adunan supaya adunan tersebut boleh terbentuk seperti tiramitsu. Supaya sekurang-kurangnya rasa adunan tersebut dapat diterima akal.

Ok. Alhamdulillah. Masa berbuka masing-masing tak sabar nak rasa. Huh. Sedap wo. Tak sia-sia aku keluarkan modal beli bahan-bahan. Hahahaa. Nanti nak buat lagi tapi nak try gune kek pulak.

Malam tadi selamat buat biskut Almond London. Alhamdulillah, menjadi jugak. Takot gak tak jadi sebab dah bertahun-tahun tak buat biskut raya. Dulu pernah buat biskut ni tapi tak jadi - coklat die tak keras-keras sampai ke sudah, even sampai ke raya. Seteres aku mengingatkan balik. So, aku mintak resepi dekat Chekwe. Nasib baik sedap ko. Hahahaa.


Rasa hati : Sayu hati mengenangkan puasa dah sampai ke penghujungnya.


Dari AKU,

3 comments:

Suara Kalbu said...

Nak sikit Almond London

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Pija sekeluarga ya. Maaf zahir batin untuk salah silap sepanjang perkenalan kita di alam maya ni

Semoga bergembira di hari raya

ieda said...

salam dikk
sedapnyee tiramitsu
dah lama x order .. terliur pulak ;)

Maya said...

Selamat hari raya juga Pija....sedapnya kuih raya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..