Monday, December 13, 2010

ANDA PENIPU


Umur dah bangka tapi still lagi kuat menipu. Semua benda dia nak tipu. Anak dah berderet-deret tapi perangai tak pernah nak berubah. Pelik lah ade manusia macam ni. Bukan orang lain tak perasan cume malas nak amik pusing.

Kesian gak kekadang bile diri tu jadi bahan umpatan di kalangan kawan-kawan. Tapi penyakit cari sendiri. Tak perlu bermegah kalau dah itu takdir yang telah ditentukan. Kenapa perlu sembunyikan realiti?

Kadang-kala orang lain tak tanya pun tapi sendiri yang membuka cerita. Aku sebenarnya macam ni, macam itu. Tengok cara die olah ayat pun dah rase nak gelak. Orang yang banyak memberi alasan ni, peratusan die menipu kadang-kala memang tinggi pun.

Tibe-tibe lak malam ni rase bosan dengan orang yang macam nih. Ingat mase ko sekolah rendah dengan menengah je nak menipu. Ini sampai ke bangka. Berubah lah kawan.

Kata Hati : Jangan kerap menipu yang seterusnya menyebabkan kasih orang akan menjadi kurang pada kita.

Dari AKU,

10 comments:

OLick SyaSya said...

anda?

biskut said...

apakah....?

biasa lah pija.kadang kita sedar kadang kita tak sedar.bila kita sedar kena think positif jer lah.bila orang tuh sedar dia akan diam.

Encik MamaT said...

banyak kata banyak silapnya... banyak silap banyak dosanya... banyak dosa neraka tempatnya...

aku ada sorang kawan mcm tu... sembang rabung orang utara kata.. semua nak goreng... tapi tak tau mana yang betol mana yang tak btol... sampai kadang dia kata btol pon orang igt tak betol.. dah selalu sangat tak betolnya...

aibaks said...

yang pasti bukan aibaks kan? hehe..

Suara Kalbu said...

Hahahahahaha.. ramai orang mcam ni Pija. Menipu kadang tu sebab nak menunjuk-nunjuk yang dia tu superb la, bagus la. Nak suruh org respect dia. Kat opis ida ni berlambak yg mcm ni

AngahSayang2314 said...

tul la.. tapi kalu betul2 macam mana??

Cik SHiNJU said...

Kalau ckp byk sgt lama2 menipu..
Tipu sunat xpe lagi..kalau tipu wajib tu yg x tahan..huhuh :P

Amy Syaquena said...

As'salam..

kalau betul2 macam mane

Qaseh dalia adelia said...

menipu biar kena tempat nye..hehe kdg2 tipu untuk menjage perasaan org lain..tp baik berterus trg je kan

cik dira said...

salam.. sekel jer org kuat mnipu ni.haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..