Friday, October 29, 2010

Jaga TEPI KAIN sendiri sudahhh..!

Macam gampangkan kalau ade orang lain yang takde kene mengene dengan diri kita nak menyebok hal kita. Lagi gampang kalau depan kita punyalah baik. Sengih-sengih mcm kerang busuk. Kerang pun tak busuk macam tu.

Aku cakap ni pasal jiran aku. Dah kawen. Dah ada anak. Tapi pepandai buat cerita yang bukan-bukan kat ex-housemate aku.
Cerita dahlah tak betol. Pastu, siap tambah belacan dengan ajinomoto.

Wei jiran. Dosa memfitnah lagi besar dari membunuh tu.

Selame ni ko terhendap-hendap curi pandang kat kiteorang, aku tak amik pusing pun. Orang nak sidai kain pun ko pandang. Nak panaskan enjin kereta pun ko pandang jugak. Pandang bukan sebarang pandang. Siap tak berkelip.
Dah tengok kat dia balik pun die buat tak reti. Nak tengok ko sopan pun time bini ko ade jer. Memang tak toleh kiri kanan dah. Jalan pun menonong jer.

Gile betol berjiran dengan orang macam nih.



p/s : dia juga dipanggil perompak oleh budak-budak umah aku..


Dari AKU,

10 comments:

OLick SyaSya said...

busuk hati la..dye dengki tuh..awek2 sa cun2..masih bergetah xgitu kak pija...***garang nye blog hari jmt**

Encik MamaT said...

aku igt dia pakai secukup rasa ataupun pasti sedap la yang....

~ PIJA ~ said...

opss...jumaat yer..heeee...

AngahSayang2314 said...

uittt stress kalau dapat jiran macam nie.. kalau angah aduhhh bole gilerrrrrrr hehehee

~ PIJA ~ said...

mmg bole seteres pun angah...!! geram..lagi seteres bile tahu die menjaja cerita...seblum ni mmg buat derk je pelakuan die tu..kali ni, mmg nak kena balun kot..heee

Suara Kalbu said...

Pija,

Apa kata awak baling batu jer kat hidung dia ?

Amacam ..jahat tak saya ?

~ PIJA ~ said...

itu la ida..rase macam nak baling je batu bate yang ade banyak bijik kat uamh tu kat muka die. Tapi 1st testing nak cube kat kereta die dulu..aci tak gitu..?

hehehee....

Ila Zakaria said...

pergh...jiran ko tu mesti bekas jiran aku gak kan.. yg mana satu ni... aku pon dah ingat2 lupa paras rupanya..entah2 dia yg masok ikot siling dulu tak..hahahahah...buat jahat lagik...kan aku dah menuduh ni...

~ PIJA ~ said...

ila- aku rase tak kenal la..die agak baru menduduki tempat itu..kalau ko nak tahu, mmg die suspect utama..tu budak2 panggil die perompak..huhuu

polis siap nak masuk uamh die lagi. tp luck ade..leh lak die takde umah mase tu...:)

Lizzie Yasmin said...

nasib dia ja kain kalu, silap2 kalu nmpak inner wear tue pun dia nk jaga.. tu lar orang Melayu.. huhuhu.. apa kita buat semua nk sebuk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..