Friday, April 2, 2010

Segalanya sudah TERTULIS..

Pagi ni lemau sangat nak buat ape2. Aku kene flu lagi. Batuk plak tu. Tak pe, dah tua2 mcm ni standet la kan. Penyakit tu macam mengejar jer. Jangan la kejar. Main jauh2 tak boleh ke? hehehe..

"din beramboi meninggal wak.."

Innanillah......Mengucap panjang aku. Akhirnye, pergi jugak pelawak terkenal ni mengadap penciptanya. Arwah ni memang disukai ramai even ada masa lawak dia tu mengarut tahap menyawan. Tapi pemergian dia, sket sebanyak merupakan kehilangan besar pada industri. Kita yang hidup nih, doakan la moga rohnya dicucuri rahmat Allah s.w.t. Al-Fatihah.

Minggu ni, macam biasa keje, keje dan keje. Lately, ade je keje yang sampai kat meja aku. Report yang tah bila2 punya zaman la. Dengan project yang lepas2 nak kene refer balik. Ah, pening...!! sempat gak lah aku mc hari Selase hari tu.

" pernah scan?". Aku geleng

"meh sini dik, saya scan"

"tak nak lah doktor" . Sebenarnye aku takut. Ngeh ngeh. Mula lah kepala aku ni ligat dok pikir bukan2..

"mana leh tak nak2.."

Tapi, aku baring jugak la kan. Baik check, atleast puat hati. Kot2 lah ade emas kat dlm perot nih..

"tgk, dinding rahim kamu, darah tebal kat sini, that why u sakit perot yang amat. Tapi, itu normal. Banyakkan minum air suam.."

Ok doktor. Air suam tu feveret aku.

Dan, pesan aku, segera lah ke klinik yang berhampiran even korang rase MCM nak deman. Ingat, kerana NYAMUK, nyawa pun boleh melayang. Walahu'alam..

3 comments:

~oLick_Ecaa~ said...

eca sdey gle..dye pergi..cm xpcy je..

pg2 da dpt dgr lawak dye...nk nges daa.

~ PIJA ~ said...

itu la..kite yang masih hidup ni doakan yang terbaik untuk die..

lagipun sepanjang hidup die, dah berapa ramai orang die dah hiburkan..

al-Fatihah...

hanimichi said...

pagi aku dh x ceria skang..huhu..al-fatihah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..