Monday, March 8, 2010

Bile aku TAWAF..

Bila aku takde ape nak buat, aku cube la terjah2 blog mereka2 yang aku rajin nak baca..Tak pun, aku tinjau forum2 sambil tengok2 perangai artis2 yang tah ape2, jenis yang tak ingat dunia punye..!! Tak jugak boring aku hilang, aku mule merayap kat blog sendiri..Mulanya, malas sangat nak menulis apa2..

SABTU...
Bangun pun dah lambat..Nak kata malam tu meronggeng, tak jugak..Apetah lagi tertonggeng..Tengahari tu, sempat lagi pergi Nagoya belikan mak 2 pasang baju dan sepasang baju tok aku ler..

Malamnye sempat lagi layan sate Hj.Samuri kat Kajang..

"10 daging, 5 ayam.." ok siap..
Bile dah sampai..."Eh, nape 10 daging wak? Tadi orang kate 10 ayam ler"...Ah, lantak situ...


Soklan aku : Hj Samuri tu ade lagi ke tak???

AHAD..
Buat pertama kalinye aku merayap kat sini dengan jayanya..Aku berjaya tawaf semua tempat. Tawaf ke empat2 tingkat bangunan nih..


"Bleh tahan Ita ni berjalan..!!..kuat budak nih.." aku ckp dalam hati jerk...hehehe

Sekali tu...bleh plak tibe2 die ckp..

"Penat ke? Kite mmg kuat berjalan..Sian awak...!!"

Aik, die dengar ke suara hati batin ku..Ape2 pun terjawab jugak ape yang terbuku kat dada ni ha..ngeh ngeh..


MALAM TADI PUNYE CERITA :

Makcik garu sebelah umah cerita kat salah sorang housemate, kat umah die ade gangguan, siang2 buta pun die ade..Menenggek atas bumbung aksi feveret die..Adakah makcik ni berckp benar atau sengaja menakutkan kami atau sebaliknyer...

4 comments:

Afzan said...

wei.. br minggu lepas aku lepak kt samuri tu.. huhu..

~ PIJA ~ said...

ko lepak hari ape?
Kul bape..?
Aiseh,,tak pulak ketemu yer..heee

Afzan said...

tu la pasal.. bz la katakan.. huhu.. aku dah 4 bulan tak update blog, tp aku jengah2 gak ko.. rasa nk jumpa ko jumaat ni la.. nnt aku ring k

~ PIJA ~ said...

haa..jom laa ngeteh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..