Thursday, November 4, 2010

Cerita semalam

Selamat Pagi everybody.....dan Assalamualaikum...

Semalam aku cuti. Aku pergi serbis kereta kesayangan aku yang mantap tu. Biasa aku serbis kat kedai biase sebab malas nak amik cuti. Tapi sebab kereta dah rase tak berapa bes nak bawak - aku pikir baik bawak pergi Perodua. Lagipun member ade kat sana. Memang suruh die buat jer.

Peneman aku deman pulak semalam. Tapi die gigihkan jugak untuk temankan aku. Kesian. Badan dah panas. Hidung dah sumbat. Batuk lagi. Memang musim kot. Takpe, rajin-rajin makan ubat. Nanti cepatlah baik.


"minyak gear dah patut kene serbis"

"alternator belt (kalau tak silap die sebut ini lah..hehe) dah kene tukar sebab dah 80000km"

"brake pad dah haus"

-kereta ku yang ensem-

Banyaknyer nak kena tukar. Hah, sekali lagi aku kena pasrah dan redha. Punye lah lama nak tunggu die gomol kereta aku. Pukul 4 petang baru setel. Perot dah lapar macam tak makan setahun dah nih.

Dah setel terus cabut balik. Tak sanggup nak mengadap jem kat Federal. Sampai Shah Alam terus makan kat Ani Sup. Dah makan aku antar Rizal balik. On the way tu aku membebel macam-macam. Sekali takde respon. Aku tengok die dah terlelap. Ermm..kesiannya beliau.


Sampai umah die, boleh pulak si Qaisara ade. Qaisara ni anak buah Rizal. Memang aku pantang nampak budak kecik. Kompem kene gomol dulu dengan aku. Hehee..

Gambar kat sebelah ini lah Qisa Qaisara Syazwani.


Kata Hati : Baru nak beli sandel, nak rembat baju, nak beli itu, nak beli ini. Tapi terpakse ku pendam hingga bulan depan. Ayoyoooooo..!!!








Dari AKU,

12 comments:

Encik MamaT said...

kesian bujal dengan ko membebel....

OLick SyaSya said...

eee..qisa da nmpk besar..cpt nyee///comey.

aibaks said...

gomo qisara gomo! hehe

Suara Kalbu said...

Pija..

Biasalah tu kalau pakai kereta.

Tapi awak perasan tak..duit ni kan dia mcam ada bau-bau setokin je dgn kita.

Asal kita ada duit sikit je kan..mesti ada benda nak kena tukar, mesti ada benda yg akan rosak. Dia macam tahu-tahu jer yg kita ada duit lebih sikit masa tu. Sudahnya angan-angan nak beli itu ini mesti terbantut sebab hal-hal luar jangka ni lah

~ PIJA ~ said...

IDA..

Itu la. Biase memang macam tu. Bile ade duit skit, time tu mesti ade bende yang nak kene bayar. Patutlah tapak tangan kiri gatal2 je dah 2 minggu nih..hihiii

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ok lah tu cik pija..berkorban demi kereta hensem tu..pakwe hensem kena bg elok,klu x..nak naik apa kan?hehehe

Nancy said...

cuti tapi sakit, tak best..tp lagi tak best kalau terpaksa kerja...huhu

AngahSayang2314 said...

sabar ye.. biasa la... pengguna kereta mesti ada jer kan??

Ila Zakaria said...

kira ko banyak duit la ni yang.... mintak sikit...

asfira aminuddin said...

hihi. kalo cuci kete mmg camtu. nak servis sini, servis sana. dah sayang kan. :)

~ PIJA ~ said...

ila -> aku dah pokai...!!

angah -> mmg tgh bertabah nih..hihiii

asfira -> itu ler..

nancy -> rajin2 mkn ubat..!

Mata Hati said...

keranamu...kereta.. akan ku korbankan jiwa dan raga

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..