Wednesday, November 19, 2014

Derita dan Bahagia

Salam,

Hai diari onlineku..!!

Ermm.. Kalau rumah, aku biarkan 6 bulan tak bersapu, kompem jadi penunggu jembalang tanah dah. Nasib baik kau ni blog. Tak buat apa-apa pun suci je aku tengok. OK. Satu sebab aku gigihkan jugak nak menulis sesuatu adalah sebab aku membaca balik apa yang aku tulis sebelum-sebelum nih. Banyaknya benda yang merepek yang aku buat dulu. Haiyaa...

Aku? dah banyak berubah. Dulu aku kurus gile. Sekarang aku dah gemok gebu. Kisah plak kau? tak kan. Dari seorang yang tidak ada siapa-siapa satu ketika dulu, sekarang aku bergelar tunang pada seorang lelaki bernama Syafazlee Ismail. Dan InsyaAllah, kalau dengan izinnya, aku bakal bergelar isteri dalam masa tak sampai 2 bulan. Alhamdulillah.

Derita - Bahagia. Semua itu milik Allah. Doa, sabar dan redha adalah senjata yang aku kena tanam dalam otak sampai bila-bila. Selagi kau salahkan orang untuk sesuatu yang salahnya jugak terletak atas kebodohan diri sendiri, selagi itu dunia kau akan terhenti tanpa bergerak-gerak. Paham? Aku jer paham kot, Hahaha..

Diari onlineku. Biarpun ada yang mengejek. Ek eleh ape barang tulis blog?
Ada aku gune pen dengan buku kau?
Ada aku gune line internet atau curi wifi kau?
Ada aku guna laptop kau?

Jawapannya, memang takda. So, tak payah nak mengeji sangat.



Dari AKU,

2 comments:

Najib Ariyan said...

dah nak berumahtangga yer... tahniah... mungkin dah sampai masanya menikmati hidup dengan tak ambil pusing apa orang cakap sekalipun menjawab yg negatif sebab kita yg akan ulang2 baca... bukan dia

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Tentang PENULIS

My photo
Menulis sekadar untuk kepuasan diri.. Menulis untuk mengisi masa dan berkongsi cerita.. Menulis apabila tulisan lebih dihargai dari kata-kata... Ape yg aku tulis kat sini.. adalah ape yang aku LALUI.. ape yang aku NAMPAK..So, jangan amik PORT sangat kalau ANDA seorang yang cepat SENTAP..!! SELAMAT MEMBACA..